to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:39 | 04.02.2013

Πολιτική

Βάλλεται από τις συνιστώσες ο Στουρνάρας

Πηγή προβλημάτων συνεχίζει να αποτελεί ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας ανάμεσα στις κυβερνητικές συνιστώσες και κυρίως σε αυτές της Νέας Δημοκρατίας. Συγκεκριμένα το Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται στη δύσκολη θέση να αντιμετωπίσει την δημόσια αντιπαράθεση για το αν κατά την καραμανλική πενταετία υπήρξε δημοσιονομικός εκτροχιασμός.


Οι "καραμανλικοί λοχαγοί" διαρρέουν ότι ο πρώην Πρωθυπουργός διαφωνεί ριζικά με τη λογική της υπερφορολόγησης στην ακίνητη περιουσία καθώς θεωρεί πως θα προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα στην ήδη ρημαγμένη αγορά των ακινήτων. Επιπλέον υπάρχει σαφής ενόχληση για τις δηλώσεις Στουρνάρα για τα δημοσιονομικά και την καραμανλική πενταετία.

Ο, γραμματέας παρακαλώ, της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης βγήκε ανοιχτά εναντίον του καταλογίζοντάς του «ανοησία» στις αναφορές του για την πενταετία Καραμανλή. Είχαν προηγηθεί οι επιθέσεις από τον υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη για τις αλλαγές στη φορολογία των αυτοκινήτων. Επιπλέον οι Παυλόπουλος και Μιχελάκης αναφέρονται στον Στουρνάρα ως "δάκτυλο των εκσυγχρονιστών" και "παρέα Σημίτη". Ο πολύς Μάκης Βορίδης του έσυρε ουκ ολίγα.

Όπως είναι φανερό ο υπουργός Οικονομικών περνάει δύσκολα αλλά είναι και τυχερός καθώς τον καλύπτει ο αρχηγός της μεγαλύτερης συνιστώσας, ο Αντώνης Σαμαράς. Ο χρόνος του φαίνεται θα τελειώσει όταν τον αδειάσουν και οι "δικοί" του, οι εκσυγχρονιστές, προφανώς για να τον αλλάξουν με κάποιον άλλον υποψήφιο... ναυαγοσώστη της οικονομίας. Τότε λοιπόν ο επικεφαλής της Πολιτικής Άνοιξης και πρόεδρος της ΝΔ θα του δείξει την πόρτα της εξόδου.

Β.Σ.

Πηγή: alterthess.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)