to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:03 | 27.03.2020

Πολιτική

Α. Βαγενά για την παγκόσμια ημέρα Θεάτρου: Το ΥΠΠΟ να στηρίξει τα θέατρα

«Τώρα με τις τεράστιες οικονομικές επιπτώσεις που θα επιφέρει η πανδημία, τα πράγματα θα δυσκολέψουν ακόμη περισσότερο για εμάς. Γι’ αυτό η πολιτεία εκτός από τα μεγάλα λόγια για τον πολιτισμό και τους ανθρώπους του, πρέπει από τώρα να πάρει μέτρα στήριξης για τα θέατρα και τους εργαζόμενους σε αυτά» επισημαίνει η βουλεύτρια ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Λάρισας Άννας Βαγενά για την "Παγκόσμια Ημέρα του Θεάτρου"


Ολόκληρη η δήλωση έχει ως εξής:

Σήμερα 27 Μαρτίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα του Θεάτρου. Το θέατρο στη χώρα μας είναι αναπόσπαστο και τεράστιο μέρος του πολιτισμού της.

Εδώ γεννήθηκε και εδώ συνεχίζει να δημιουργεί ασταμάτητα επί τόσους αιώνες.

Οι άνθρωποί του, οι εργάτες του θεάτρου, ηθοποιοί, σκηνοθέτες, σκηνογράφοι, μουσικοί, τεχνικοί και άλλοι εργαζόμενοι το κρατήσαμε όρθιο, στα δύσκολα πάντα. Το ίδιο θα κάνουμε και τώρα μέσα σε αυτή την πανδημία που πλήττει την ανθρωπότητα. Σαν ευαίσθητοι δέκτες όσων συμβαίνουν γύρω μας, είμαι σίγουρη ότι θα μετουσιώσουμε σε τέχνη τις σημερινές δυσκολίες.

‘Όμως εμείς οι άνθρωποι του θεάτρου εκτός από τη λάμψη που μας περιβάλλει, βιώνουμε πολύ περισσότερο από όλους τους άλλους εργαζόμενους την ανασφάλεια. Είμαστε ίσως ο μόνος κλάδος εργαζομένων που είμαστε υποχρεωμένοι να αναζητούμε δουλειά δυο και τρεις φορές μέσα στον ίδιο χρόνο, όσο δηλαδή κρατάει μια θεατρική περίοδος. Και βέβαια σπάνια έχουμε δουλειά χειμώνα και καλοκαίρι.

Τώρα με τις τεράστιες οικονομικές επιπτώσεις που θα επιφέρει η πανδημία, τα πράγματα θα δυσκολέψουν ακόμη περισσότερο για εμάς.

Γι’ αυτό η πολιτεία εκτός από τα μεγάλα λόγια για τον πολιτισμό και τους ανθρώπους του, πρέπει από τώρα να πάρει μέτρα στήριξης για τα θέατρα και τους εργαζόμενους σε αυτά.

Η Υπουργός Πολιτισμού πρέπει να απαιτήσει έκτακτα κονδύλια για δίκαιες και αντικειμενικές ενισχύσεις σε όλα τα θέατρα αλλά κυρίως στα μικρά και απόκεντρα που είναι πραγματικές εστίες πολιτισμού.

Αυτός θα είναι ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα του Θεάτρου.

Υ.Γ. Από σήμερα το Θέατρο «Μεταξουργείο», συμβάλλοντας στην προσπάθεια πρόσβασης των θεατών μέσω του διαδικτύου σε θεατρικές παραστάσεις, θα αναρτήσει στο νέο του κανάλι στο YouTube «ΤΑ ΜΙΚΡΟΑΣΤΙΚΑ» του Λουκιανού Κηλαηδόνη - Γιάννη Νεγρεπόντη, που είναι η παράσταση με την οποία εγκαινίασε την λειτουργεία του τον Οκτώβριο του 1999.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)