to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Βαφτίζουν συνένωση δυνάμεων τις συγχωνεύσεις και το κλείσιμο νοσοκομείων

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, από το βήμα της Βουλής, επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ της ΑΥΓΗΣ


Αναβάθμιση υπηρεσιών και συνένωση δυνάμεων χαρακτήρισε ο Βασίλης Κοντοζαμάνης το κλείσιμο και τις συγχωνεύσεις νοσοκομείων που βρίσκονται στο στόχαστρο της κυβέρνησης.

Απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις την Τετάρτη, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας έκανε σαφές ότι δεν αργεί η στιγμή που θα δούμε τον νέο μνημονιακό χάρτη στην Υγεία. Με αφορμή ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Γιάννη Μουζάλα για το «Ασκληπιείο» Βούλας, ο Β. Κοντοζαμάνης ανέφερε ότι «συνενώνουμε δυνάμεις έτσι ώστε να έχουμε πληρότητα υπηρεσιών». Παράλληλα, απαντώντας στον βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Γιώργο Μουλκιώτη για το μέλλον του Νοσοκομείου Λιβαδειάς, άφησε όλα τα ενδεχόμενο ανοιχτά, λέγοντας ότι η Λιβαδειά «βρίσκεται κοντά στην Αθήνα και έχει δίπλα της το Νοσοκομείο Χαλκίδας», προεξοφλώντας ουσιαστικά το κλείσιμο της νοσοκομειακής μονάδας. Μάλιστα, τόνισε ότι στόχος είναι «να δημιουργήσουμε τις συνέργειες και τη συνένωση δυνάμεων έτσι ώστε να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα». Ωστόσο, με κλείσιμο νοσοκομείων και συγχωνεύσεις το αποτέλεσμα που αναπόφευκτα θα έρθει θα είναι η αποψίλωση του δημόσιου συστήματος Υγείας. Την ώρα, μάλιστα, που η πανδημία συνεχίζει να απειλεί.

«Έχουν ωριμάσει οι συνθήκες μετά την πανδημία ώστε να δούμε όλες τις δομές, όχι μεμονωμένα» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, ισχυριζόμενος πως το ΕΣΥ «δεν μπορεί να αντέξει άλλο κατακερματισμό δυνάμεων».

Με όσα υπογράμμισε ο Βασίλης Κοντοζαμάνης από το βήμα της Βουλής ουσιαστικά επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ της ΑΥΓΗΣ, την Κυριακή 18 Ιουλίου, που παρουσίασε τα 63 νοσοκομεία της χώρας που βρίσκονται στο στόχαστρο του Μαξίμου. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι επιβεβαιώνει τους φόβους των υγειονομικών, οι οποίοι εδώ και καιρό προειδοποιούν για τις προθέσεις της κυβέρνησης και βλέπουν το μέλλον τους να βρίσκεται στο «κενό».

Άλλωστε, τα ίδια τα κυβερνητικά στελέχη δεν έχουν κρύψει τι επιφυλάσσει το επόμενο διάστημα για τον χώρο της Υγείας. Δεν πάει πολύς καιρός που ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέδριο για την Υγεία, προανήγγειλε το πλάνο για συγχωνεύσεις και κλεισίματα. Επίσης, σε συνέντευξή του στην Καθημερινή στις αρχές Ιουλίου, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «ριζική αναδιάρθρωση» του υγειονομικού χάρτη, με «αναθεώρηση» του ρόλου των περιφερειακών νοσοκομείων και επί της ουσίας κλείσιμο μονάδων.

Όλα τα παραπάνω ανοίγουν τον δρόμο για περαιτέρω εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα στον χώρο της Υγείας, αφού θα πρέπει να καλυφθούν τα κενά που θα αφήσει πίσω της η κυβέρνηση Μητσοτάκη.  Ένας τομέας που δεν έβαλε καθόλου «πλάτη» κατά την περίοδο της πανδημίας, όταν οι γιατροί του ΕΣΥ έδιναν ηρωική μάχη στα νοσοκομεία.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)