to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:30 | 29.11.2018

Πολιτική

Βαφτίζουν πατριωτικό το εθνικιστικό «αυγό» με το νεοναζιστικό «φιδάκι»

Οι εθνικιστικές κινητοποιήσεις στα σχολεία βαφτίστηκαν πατριωτικές δράσεις της νεολαίας. Το «αυγό του φιδιού» έγινε γαλανόλευκο πατριωτικό αίσθημα εν μέσω της εκκωφαντικής σιωπής Μητσοτάκη και των δηλώσεων «γαλάζιων» στελεχών που φλερτάρουν με την πατριδοκαπηλία και την ακροδεξιά ρητορική. Στο επίκεντρο των δελτίων ειδήσεων βρέθηκαν επίσης η σύλληψη του ιδιοκτήτη αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων, Ριχάρδου, οι ακροδεξιές κορώνες Βορίδη περί «εθνομηδενισμού» στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος, η έκρυθμη κατάσταση μεταξύ Ρωσίας-Ουκρανίας, ειδήσεις από το αστυνομικό δελτίο...


Ας δούμε τις ειδήσεις που τα κανάλια διαστρέβλωσαν, δεν... είδαν ή πέρασαν στα ψιλά...


 

Oι μαθητές και οι μαθήτριες γύρισαν την πλάτη στον φασισμό

«Οι μαθητές να μπουν μπροστά και να μην επιτρέψουν στους φασίστες να βρουν χώρο έκφρασης στα σχολεία» - Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο στο οποίο είχε καλέσει η πρωτοβουλία για τον Συντονισμό Σχολείων και Μαθητών Αθήνας - Αναντίστοιχη του αριθμού των καταλήψεων η συμμετοχή στην εθνικιστική πορεία της Θεσσαλονίκης. (αναλυτικά)


 

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να σιωπά επιδεικτικά»

Η ΝΔ αναγκάστηκε να διαχωρίσει τη θέση της από τις ακροδεξιές κινητοποιήσεις στα σχολεία. Όμως, οι ακραίες, μισαλλόδοξες και διχαστικές δηλώσεις των κ. Γεωργιάδη-Βορίδη, τις οποίες επανέλαβαν και σήμερα, αλλά και οι ακροδεξιές ανακοινώσεις της ΔΑΚΕ Εκπαιδευτικών, δεν αντιμετωπίζονται μέσω ανώνυμων πηγών και διαρροών. Θα πρέπει να καταδικαστούν επίσημα και έμπρακτα, αναφέρεται σε απάντηση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στις «πηγές» της ΝΔ (αναλυτικά)


 

Πρόστιμο 150.000 ευρώ στο κανάλι ΑΡΤ για την υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου

Πρόστιμο ύψους 150.000 ευρώ επέβαλε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης στο κανάλι ΑΡΤ TV για το "γκάλοπ'' που πρόβαλε ο σταθμός αναφορικά με την υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου. (αναλυτικά)


 

Ακροδεξιές κορώνες στη Βουλή: «Ελλάς, Ελλήνων Χριστιανών» ή κράτος θρησκευτικά ουδέτερο

Υψηλοί τόνοι και έντονοι λεκτικοί διαξιφισμοί περί «εθνομηδενιστών» και ακροδεξιών απόψεων, επικράτησαν στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος κατά τη συζήτηση του άρθρου 3 του Συντάγματος, για τις σχέσεις κράτους- Εκκλησίας. (αναλυτικά)


 

Β. Ντομπρόβσκις προς Δ. Παπαδημούλη: «Τα πράγματα για την Ελλάδα προχωρούν»

«Η Ελλάδα θα ανταποκριθεί στους στόχους του πλεονάσματος 3.5% και σίγουρα θα υπάρξει και δημοσιονομικό περιθώριο για να χρησιμοποιήσει ό,τι χρειάζεται ώστε να μην υπάρξουν συνταξιοδοτικές περικοπές» (αναλυτικά)


 

Νέο ιατροδικαστικό πόρισμα για Ζακ Κωστόπουλο: 22 τραύματα - τα δύο καίρια

22 κακώσεις και θλαστικά τραύματα, τα 14 από αυτά και τα ισχυρότερα στο κεφάλι, αναφέρει το νέο ιατροδικαστικό πόρισμα - καταπέλτης στην υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου. Η αναλυτική και λεπτομερής επιστημονική εκτίμηση του ιατροδικαστή για τα αίτια θανάτου (αναλυτικά)


 

Κύκλωμα χρυσού Ριχάρδος: Πάνω από 2 εκατ. ευρώ η αξία των κατασχεθέντων - Τι αναφέρει η δικογραφία

Δεκάδες καταστήματα αγοράς και πώλησης χρυσού, κοσμηματοπωλεία και εργαστήρια αργυροχρυσοχοΐας στο κέντρο της Αθήνας, στα προάστια, αλλά και στην επαρχία, φαίνεται να έχουν άμεση ή έμμεση εμπλοκή με τη δράση των δύο οργανώσεων λαθραίας εξαγωγής χρυσού που εξάρθρωσε η Αστυνομία. (αναλυτικά)


 

Νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την ανάπλαση των πυρόπληκτων περιοχών

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, παρουσίασε σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής τροπολογία που συνέθεσαν τα υπουργεία Μεταφορών και Υποδομών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας και συνυπογράφουν τα υπουργεία Οικονομικών, Εσωτερικών, Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων για την έναρξη των έργων αποκατάστασης και ανάπλασης της πυρόπληκτης περιοχής των Δήμων Μαραθώνα και Ραφήνας-Πικερμίου. (αναλυτικά)


 

Ν. Σαντορινιός: Ολιστική διαμόρφωση εθνικού θαλάσσιου χωροταξικού σχεδιασμού

«Η εφαρμογή των καινοτόμων πολιτικών των συνδυασμένων μεταφορών και του Μεταφορικού Ισοδύναμου συντελούν στην ανάδειξη της νησιωτικότητας και συμβάλλουν στην ολιστική διαμόρφωση του εθνικού θαλάσσιου χωροταξικού σχεδιασμού» (αναλυτικά)


 

Ρ. Δούρου για τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας: Μπορούμε πλέον να μιλάμε για μια κανονικότητα

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής ο προϋπολογισμός του 2019 (αναλυτικά)


 

Θετικοί σε γενικές γραμμές οι εμπλεκόμενοι φορείς στο νομοσχέδιο για τον Θεματικό Τουρισμό

Με την υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης, Έλενα Κουντουρά, να δεσμεύεται ότι θα προβεί στην ενσωμάτωση των εποικοδομητικών παρατηρήσεων στο νομοσχέδιο για τον Θεματικό Τουρισμό και τους εμπλεκόμενους φορείς να επικροτούν σε γενικές γραμμές την νομοθετική πρωτοβουλία, συνεχίστηκε σήμερα στην αρμόδια επιτροπή η επεξεργασία του σχεδίου νόμου. (αναλυτικά)


 

Το ευρωκοινοβούλιο καταδικάζει το μέγα σκάνδαλο «CumEx»

Η πρόταση του Αντιπροέδρου του ευρωκοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, για την διεξαγωγή έκτακτης συζήτησης επί της σκανδαλώδους υπόθεσης είχε υποστηριχθεί στην προηγούμενη Ολομέλεια από τις Ευρωομάδες της Αριστεράς, των Σοσιαλιστών και των Πρασίνων, και υπερψηφιστεί με 291 ψήφους υπέρ, 5 ψήφους κατά και 14 αποχές, σε σύνολο 310 ψηφισάντων (αναλυτικά)


 

Φρ. Κουτεντάκης: Η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε θετική τροχιά, με την ανάπτυξη να έχει επανέλθει και τις αμοιβές εργασίας να αυξάνονται

Ο επικεφαλής του Γραφείου του Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, Φραγκίσκος Κουτεντάκης, παρουσίασε τα βασικά συμπεράσματα της τελευταίας έκθεσης του Γραφείου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής (αναλυτικά)


 

21,9 εκατ. ευρώ σε 10.400 δικαιούχους του προγράμματος Βιολογικής Γεωργίας

Ξεκινά σήμερα η διαδικασία πίστωσης των τραπεζικών λογαριασμών στους 10.378 δικαιούχους πανελλαδικά των Δράσεων 11.1.1. και 11.2.1. της Βιολογικής Γεωργίας του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020. (αναλυτικά)


 

ΦιλόΔημος ΙΙ: Χρηματοδότηση ύψους 1,8 εκατ. ευρώ σε δήμους

Νέες χρηματοδοτήσεις σε Δήμους της χώρας ύψους 1.803.694,23 ευρώ, στο πλαίσιο των Προσκλήσεων του Προγράμματος «ΦιλόΔημος ΙΙ», για τη συντήρηση σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων και την αναβάθμιση παιδικών χαρών, ενεργοποιούνται με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση. (αναλυτικά)


 

Εφετείο δολοφόνων Λουκμάν: κατέθεσε ο πατέρας, ένας αυτόπτης και δύο αστυνομικοί

Η δίκη αφορά τη ρατσιστική ανθρωποκτονία του Πακιστανού μετανάστη που δολοφονήθηκε με επτά μαχαιριές και δυο στιλέτα-πεταλούδα τα χαράματα της 17ης Ιανουραίου 2013 - Η εκδίκαση θα συνεχιστεί στις 14/1/2019 και 22/1/2019 στο Εφετείο. (αναλυτικά)


 

Επιστολή του Γ. Δραγασάκη στην Επιτροπή Ανταγωνισμού για το μονοπώλιο του πρακτορείου «Άργος»

Ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κατέθεσε αίτημα για εξέταση λήψης ασφαλιστικών μέτρων εφόσον διαπιστωθεί ότι η συμπεριφορά του πρακτορείου διανομής «Άργος» απειλεί άμεσα τη βιωσιμότητα εφημερίδων (αναλυτικά)


 

Προσλήψεις 1.330 αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι, για το διδακτικό έτος 2018-2019, προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές, πλήρους και μειωμένου ωραρίου, στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (αναλυτικά)


 

Αύριο, Παρασκευή, η 14η καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης σε πυρόπληκτους συνταξιούχους

Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ανακοινώνει ότι αύριο Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2018, θα πραγματοποιηθεί από τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ, ΕΤΕΑΕΠ, ΜΤΠΥ) νέα καταβολή 319 διπλών συντάξεων και μερισμάτων, ύψους 491.305,02€ σε δικαιούχους συνταξιούχους (αναλυτικά)


 

Έλ. Κουντουρά: Νέα επίδοση-ρεκόρ για τον τουρισμό στο 9μηνο του 2018 με 26 εκατ. επισκέπτες

«H Ελλάδα για 4η συνεχόμενη χρονιά αναπτύσσεται τουριστικά με διπλάσιο ρυθμό αύξησης από τον παγκόσμιο μέσο όρο. Με τη διεθνώς αναγνωρισμένη πολιτικής μας στον τουρισμό πετύχαμε νέα επίδοση-ρεκόρ στο 9μηνο '18 με 26 εκατ. επισκέπτες και αύξηση 10,3% σε σχέση με το 2017». (αναλυτικά)


 

«Η Ελλάδα έχει πλέον Δασική Στρατηγική»

Ο άξονας της προστασίας περιλαμβάνει ειδικό κεφάλαιο για τις δασικές πυρκαγιές με κυρίαρχη τη δημόσια πολιτική πρόληψης (αναλυτικά)


 

«Για πρώτη φορά, η χώρα αποκτά μακροχρόνιο ενεργειακό σχεδιασμό»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα η ημερίδα που διοργάνωσε η Εθνική Επιτροπή για την Ενέργεια και το Κλίμα με θέμα «Έρευνα, Καινοτομία και Ανταγωνιστικότητα στον τομέα της Ενέργειας και Απεξάρτησης από τον Άνθρακα». (αναλυτικά)


 

Υπουργείο Πολιτισμού: Διευκρινίσεις επί του ζητήματος του καταλόγου των εξαιρουμένων ακινήτων

Ταυτοποιήθηκαν δύο χιλιάδες τριακόσιοι είκοσι εννέα (2.329) ΚΑΕΚ αρμοδιότητας ΥΠΠΟΑ, που υπάγονται στις εξαιρέσεις του αρ. 196 του Ν. 4389/2016 και της Υπουργικής Απόφασης (αναλυτικά)


 

«Ούτε ένα ευρώ στα ταμεία του κράτους από το τέλος της πλαστικής σακούλας»

"Πρόκειται για ευρωπαϊκή Οδηγία που στοχεύει στην μείωση της χρήσης πλαστικής σακούλας. Αν δεν την υλοποιήσουμε η χώρα θα πληρώσει πρόστιμο. Και να πούμε ότι εφαρμόζουμε το πιο φθηνό τέλος για λεπτή πλαστική σακούλα στην Ευρώπη", ανέφερε ο Σωκράτης Φάμελλος (αναλυτικά)


 

Προς επίλυση τα προβλήματα με τα αγροτεμάχια που εμπλέκονται στους δασικούς χάρτες

Πολύ λίγες είναι οι περιπτώσεις των δικαιούχων βασικής ενίσχυσης, μόνο 3.800 ΑΦΜ, που είδαν σημαντική επίπτωση στην πληρωμή της προκαταβολής, δηλαδή πάνω από 500 ευρώ διαφορά, διαβεβαίωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης (αναλυτικά)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)