to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:48 | 30.03.2020

πηγή: Στο Κόκκινο

Κοινωνία

Β. Παπαστεργίου: Η επιλογή των voucher κατάρτισης είναι αναξιοπρεπής (hχητικό)

Λάθος η ενίσχυση των δικηγόρων τον Απρίλιο, σωστή τον Μάιο;


Για τις σημερινές ανακοινώσεις, αναρωτήθηκε το μέλος του ΔΣ του ΔΣΑ χαρακτηριστικά, μία ενίσχυση που είναι κατά την κυβέρνηση σωστό να δοθεί το Μάιο, γιατί δεν είναι τον Απρίλιο;

Η επιλογή των voucher κατάρτισης είναι αναξιοπρεπής, «κλείνει το μάτι» για τα 180 εκατ. ευρώ στα Κέντρα Κατάρτισης και στους δικηγόρους για κατ` ουσίαν «εικονική» κατάρτιση, ενώ στα νέα μέτρα προβλέπεται ενίσχυση τον Μάιο, αλλά όχι -χωρίς καμία λογική- τον Απρίλιο, την ώρα που η Δικαιοσύνη σταμάτησε να λειτουργεί από τις 13 Μαρτίου, είπε το μέλος του ΔΣ του ΔΣΑ Βασίλης Παπαστεργίου Στο Κόκκινο και τον Νίκο Ξυδάκη.


Μας έπιασε απροετοίμαστους αυτή η κρίση, θα έπρεπε τόσο οι κυβερνήσεις όσο και ο κλάδος των δικηγόρων και των δικαστικών να έχουμε πιέσει και δρομολογήσει σειρά από μεταρρυθμίσεις, είπε ο κ. Παπαστεργίου, όπως οι ηλεκτρονικές καταθέσεις ή οι διαδικασίες και δίκες με ψηφιακά μέσα αντί φυσικής παρουσίας όπου αυτό είναι επιτρεπτό.

Διευκρίνισε ότι υπάρχουν φυσικά και άλλες περιπτώσεις, όπως οι ποινικές δίκες, όπου αυτό δεν μπορεί να γίνει και εκεί θα πρέπει, δυστυχώς, να περιμένουμε να επανέλθει η κανονικότητα στη λειτουργία της Δικαιοσύνης.

Μέχρι τότε, ωστόσο, με τα δικαστήρια να έχουν ορθώς σταματήσει τη λειτουργία τους από τις 13 Μαρτίου, τα υποθηκοφυλακεία, τα ειρηνοδικεία, αλλά και οι επιδόσεις κτλ. από δικαστικούς επιμελητές, η μεγάλη πλειοψηφία δικηγόρων και άλλων κλάδων που σχετίζονται με τη Δικαιοσύνη έχει αποστερηθεί πλήρως την εργασία τους.

Παρότι στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης διαβεβαίωσε ότι θα ενισχύονταν όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτή η υπόσχεση αθετήθηκε 2-3 μέρες μετά από τους συναρμόδιους υπουργούς, που ανακοίνωσαν ότι ο κλάδος των δικηγόρων εξαιρείται.

Η αντίδραση ήταν έντονη, καθώς δεν έχουν όλοι οι δικηγόροι ευρείες αποταμιεύσεις, υπάρχουν μικρές αμοιβές στα γραφεία, υπάρχουν ασκούμενοι, τα ενοίκια τρέχουν και επίσης δεν μας ενέταξαν στα μέτρα ούτε για αυτό.

Αντ` αυτού, αντί απευθείας ενίσχυσης, επελέγη αυτό το voucher κατάρτισης που «κλείνει το μάτι» στα Κέντρα Κατάρτισης με τα 180 εκατ. ευρώ κονδυλίων, αλλά αναξιοπρεπώς κλείνει το μάτι και σε όλους εμάς, υπονοώντας ότι πρόκειται για εικονική μόνο κατάρτιση.

Για τις σημερινές ανακοινώσεις, ο ίδιος αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά, μία ενίσχυση που είναι κατά την κυβέρνηση σωστό να δοθεί το Μάιο, γιατί δεν είναι τον Απρίλιο;

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)