to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:26 | 22.05.2016

Πολιτική

Β. Λεβέντης: Οικουμενική κυβέρνηση και πυρά κατά ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

Οικουμενική κυβέρνηση με πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ ζήτησε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για το πολυνομοσχέδιο.


Ισχυρίσθηκε ότι έχει την πληροφορία ότι «τον «κόφτη» και το υπερταμείο το συνέταξαν το ΔΝΤ και οι Ευρωπαίοι και η Ελλάδα δεν άλλαξε ούτε ένα νι ούτε ένα σίγμα». Παράλληλα ήταν ελαφρώς ειρωνικός προς τις εξαγγελίες Μητσοτάκη λέγοντας: «χάρηκα που λύθηκε το πρόβλημα της Ελλάδος από τον Κ. Μητσοτάκη. Θα πετύχει 2% πλεόνασμα συν 4% ανάπτυξη, οπότε ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι».

Για την οικουμενική ο Β. Λεβέντης ισχυρίσθηκε ότι «την εμποδίζουν 6 θερμοκέφαλοι στη ΝΔ που λένε του Μητσοτάκη «άστους να καταρρεύσουν» και άλλοι 6 θερμοκέφαλοι που λένε στον Τσίπρα «60 χρόνια κάναμε να έρθουμε στην εξουσία»».

«Εγκληματείτε αν δώσετε ψήφο σήμερα», είπε απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «αν θεωρείτε ανώτερο την δόση από το υποθηκευτεί όλη η δημόσια περιουσία, ψηφίστε το. Είναι θέμα συνείδησης κάθε βουλευτή».

Ο Β. Λεβέντης απάντησε και στο ΚΚΕ που χαρακτήρισε την Ένωση Κεντρώων ως μνημονιακό κόμμα. «Να τους ενημερώσω ότι η Ένωση Κεντρώων δεν είναι μνημονιακό κόμμα και πρεσβεύει την άποψη ότι αν είχαμε κόψει τις παθογένειες από το 2009 θα είχαμε προλάβει το κακό, όπως η Ιταλία και η Ισπανία που δεν μπήκαν σε μνημόνια. Το έγκλημα το έκανε ο Κώστας Καραμανλής που έκανε εκλογές για να δραπετεύσει και να σκάσει η βόμβα στα χέρια του Παπανδρέου», είπε και συνέχισε: «η άποψή μας είναι και τώρα αν κάνουμε μεταρρυθμίσεις θα αποκτήσουμε αξιοπιστία. Αλλά αυτό είναι ένα θέμα που θα το αντιμετωπίσει μία άλλη Βουλή και μία άλλη κυβέρνηση».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων αναφέρθηκε στο δημοσίευμα της «Αυγής» για την αναφορά του στον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή, όταν σε δημόσια εκδήλωση γύρισε και του είπε ότι «μην ξεχάσεις να πάρεις τα χειρόγραφά του», ειρωνευόμενος την τυφλότητά του. Ο Β. Λεβέντης είπε ότι ο Π. Κουρουμπλής είναι 35 χρόνια φίλος του, έφυγε από το ΠΑΣΟΚ για να μην ψηφίσει μνημόνια και ότι έστειλε απάντηση που δεν δημοσιεύθηκε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)