to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:16 | 20.07.2016

Πολιτική

Β. Λεβέντης: Η κυρία Γεννηματά χαρίζει 50 έδρες στον Μητσοτάκη

Την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ έθεσε «προ των ευθυνών της» για τον εκλογικό νόμο, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 fm» είπε ότι «η κυρία Γεννηματά χαρίζει 50 έδρες δώρο στον κύριο Μητσοτάκη».


«Αν δεν το καταλαβαίνει ή αν έχει κάποια συμφωνία μαζί του είναι μία άλλη ιστορία» είπε ο κ. Λεβέντης στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση» και πρόσθεσε: «Η ουσία της απλής αναλογικής είναι το "0" μπόνους. Τα άλλα, η ψήφος των ομογενών, οι περιφέρειες που λένε να κοπούν, είναι δευτερεύοντα. Το πρωτεύων είναι πώς διανέμονται οι βουλευτές και αν δωρίζονται βουλευτές, εν ονόματι της κυβερνησιμότητας, όπως λένε. Η ευθύνη είναι στη Γεννηματά. Δηλαδή να υπάρχουν μέσα στη Βουλή 50 βουλευτές που δεν τους έχει ψηφίσει ο ελληνικός λαός και να το λένε αυτό κυβερνησιμότητα, που να κρύβει τι; Τη μονοχοφαγία της εξουσίας. Αυτό κρύβει».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων διατύπωσε την εκτίμηση ότι στο παρελθόν οι ισχυρές κυβερνήσεις στηρίχθηκαν στους «κομματικούς στρατούς» του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. «Τα μεγάλα ποσοστά τους οφείλονταν στη συναλλαγή της εξουσίας και των κομμάτων που ασκούσαν την εξουσία με τον κοσμάκη που απλά ήθελε μια δουλειά για το παιδί του» σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να οδηγηθεί στη λήψη νέων μέτρων, ο κ. Λεβέντης είπε ότι «ενόσω δεν αφαιρούμε τις παθογένειες, τα μέτρα οσοδήποτε βαριά, θα θεσπιστούν τελικά υπό την πίεση των δανειστών».

«Έχει κανείς αμφιβολία ότι θα καταργηθούν και τα δώρα στον ιδιωτικό τομέα;» διερωτήθηκε, εκτιμώντας ότι «μία οικουμενική κυβέρνηση χρειάζεται τώρα, με συμμετοχή των δύο μεγάλων κομμάτων, και πιστεύω ότι ο Τσίπρας θα την κάνει σιγά-σιγά, γιατί βλέπει τις δυσκολίες».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)