to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:13 | 08.05.2016

Πολιτική

Β. Λεβέντης: Η χώρα θέλει ευρωπαϊκή κυβέρνηση με κέφι

«Η χώρα θέλει ευρωπαϊκή κυβέρνηση που ό,τι κάνει το κάνει με κέφι, γιατί το πιστεύει. Η χώρα με κατάκοπους υπουργούς βαδίζει σε Grexit», προέβλεψε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης μιλώντας στη Βουλή. Εκτίμησε ότι στις Βρυξέλλες υπάρχει πια «κόπωση» για την Ελλάδα και απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό πρόσθεσε μέσα σε χαμόγελα από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ «εσείς δεν ξέρετε όσα ξέρω εγώ από τις Βρυξέλλες».


«Κακώς η ΝΔ είπε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έθεσε θέμα νομίσματος», ανέφερε ο Β. Λεβέντης, επικρίνοντας τον πρόεδρο της ΝΔ ότι για να ζητήσει εκλογές πρέπει να καταθέσει σχέδιο, «αλλιώς είναι δημαγωγός». «Φοβάμαι ότι όπως ο κ. Τσίπρας αναθεμάτιζε εσάς, πάτε και εσείς να αναθεματίσετε εκείνον», εκτίμησε και ζήτησε κυβέρνηση όλων των κομμάτων από τεχνοκράτες.

«Φέρνετε μία συμφωνία μονομερή. Δεν περιέχει την «κάβα» ούτε έχετε την σύμφωνη γνώμη των τεχνικών κλιμακίων», υπογράμμισε ο Β . Λεβέντης και είπε πως «λέτε ότι έχει συμφωνήσει ο Γιούνκερ, όμως άλλη μία φορά του βάλατε λόγια στο στόμα και σας διέψευσε».

 

«Στη συνέχεια μπορεί να έχουμε «σακελλαριάδα». Δηλαδή ενώ ψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να αποχωρούν μετά», εκτίμησε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, ο οποίος επέκρινε την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά πως «ξέχασε ότι είχε κόψει το 50% των συντάξεων και μιλούσε για τις συντάξεις χηρείας».

Για το ασφαλιστικό ο Β. Λεβέντης είπε ότι «λύνεται με ανεύρεση νέων πόρων ή με ανάπτυξη», ενώ θεωρεί ότι «κάποια στιγμή αναγκαστικά θα σκεφτούμε και το ιδιωτικό ασφαλιστικό σύστημα. Θα δούμε το ασφαλιστικό σύστημα σε ιδιωτικά χέρια. Εκεί βαδίζουμε, μην έχουμε αυταπάτες». «Το ζήτημα είναι η ανάπτυξη. Η άποψη Κατρούγκαλου είναι ότι μεταφέρει τα βάρη στις πλάτες των ευπόρων. Εγώ θα προτιμούσα να τους πείσει να κάνουν επενδύσεις. Αλλά δεν το κάνουμε. Και βλέπω ότι βγάζουν τα λεφτά τους από τις τράπεζες», ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

Ο Β. Λεβέντης πρότεινε να κοπούν οι συντάξεις των πλουσίων που έχουν πάνω από 3.000 ευρώ εισόδημα το μήνα, των βουλευτών και οι πολλές συντάξεις. «Υπάρχει το αίσθημα δικαιοσύνης, γιατί αυτές οι συντάξεις βγήκαν μέσα από χαριστικές ρυθμίσεις που ψήφισε η Βουλή», είπε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)