to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:08 | 03.05.2019

Αυτοδιοίκηση

Β. Κουτσοβασίλης: Η συμμετοχή και δράση της Κίνησης Πολιτών «Μετέχω» τα συγκριτικά πλεονεκτήματα για τον Δήμο Αγ. Δημητρίου

Στην τελική ευθεία για τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαΐου 2019, το Left.gr συνεχίζει τη σειρά συνεντεύξεων με υποψηφίους δημάρχους που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι μπαίνουν στη μάχη αυτή με συγκεκριμένες προτεραιότητες για την τοπική αυτοδιοίκηση και τους πολίτες. Στην κάμερα του Άγγελου Καλοδούκα μιλάει ο Βασίλης Κουτσοβασίλης, υποψήφιος δήμαρχος του Δήμου Αγίου Δημητρίου επικεφαλής της Εναλλακτικής Κίνησης Πολιτών Μετέχω


Συνέντευξη-βίντεο: Άγγελος Καλοδούκας

Παρακολουθήστε εδώ, όλες τις συνεντεύξεις του Left.gr στο πλαίσιο της συζήτησης για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Ο Β. Κουτσοβασίλης παρουσίασε τους άξονες του προγράμματός της παράταξης στους τομείς: Συμμετοχικές διαδικασίες, μεγάλα έργα, περιβάλλον, πολιτισμός-αθλητισμός, κοινωνική πολιτική.

Ο Β. Κουτσοβασίλης αναφέρθηκε:

Στα μεγάλα προβλήματα της πόλης:

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΚΟ, 3 σταθμοί ΜΕΤΡΟ, έλλειψη χώρων parking. Τα προβλήματα των μεγάλων κεντρικών αξόνων της πόλης (έλλειψη πεζοδρομίων-μη ασφαλή πρόσβαση πεζών - επαρκής φωτισμός και σήμανσης).

ΡΕΜΑ ΠΙΚΡΟΔΑΦΝΗΣ. Περιβαλλοντικής σημασίας με πλούσια πανίδα και χλωρίδα. Το πλήθος των αυθαίρετων κτισμάτων, οι επιχωματώσεις, η ρίψη απορριμμάτων και μολυσμένων νερών εχουν δημιουργήσει πρόβλημα και απαιτεί άμεση λύση.

ΕΛΛΕΙΨΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ. Η ανάπλαση του πάρκου Ασυρμάτου και μετατροπή του σε χώρο πρασίνου, αθλητισμού, πολιτισμού και αναψυχής, (65 στρέμματα) αναγκαία.

ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΑ. Εντός των ορίων 3 νεκροταφεία (Αγ.Δημητρίου-Δάφνης-Καλιθέας) και 2 στα όρια (Π.Φάληρο, Ν.Σμύρνη)

ΥΠΟΣΤΑΘΜΟΣ ΔΕΗ. Η υπογειοποίηση εκτος της περιβαλλοντικής προστασίας θα δώσει χωρο πρασίνου.

Έλλειψη Πολιτιστικός πολυχώρος. έκφρασης και δημιουργίας νέων - συλλογικοτήτων και δημιουργών.

Στη συμμετοχή και δράση της παράταξης που είναι και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της:

  • Ανοιχτή συνέλευση για τη διεκδίκηση του ασυρμάτου μαζί με την γειτονιά με δεντροφυτέψεις, πολιτιστικά δρώμενα , παραστάσεις κράτησαν ζωντανό τον χώρο διεκδίκησης εως την οριστική παραχώρηση στην Δήμο.
  • Δίκτυο για την διάσωση του ρέματος Πικροδάφνη σε κάθε δράση και εκδήλωσή του
  • Δίκτυο αλληλεγγύης ΠΡΑΞΗ στήριξε δεκάδες ευπαθείς οικογένειες με οικονομικά προβλήματα
  • Αντιφασιστικό μέτωπο που δημιουργήθηκε με συμμετοχή φορέων του Δήμου.

Στην επαγγελματική του εμπειρία στην αυτοδιοίκηση ως στέλεχος της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ),

Αναφέρθηκε στον νόμο ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ 1 και το εκλογικό σύστημα που ο καθιερώνεται η πλήρης ισοτιμία στην ψήφο των δημοτών, η βασική αρχή της Δημοκρατίας.

Απαιτεί διαφάνεια, ανάγκη συγκλίσεων, σεβασμό στη διαφορετική άποψη, προτάσεις, επί της ουσίας αντιπαράθεση .

Η παράταξή ΜΕΤΕΧΩ και στο δημοτικό συμβούλιο, στα κινήματα, αναζήτησε συνεργασία και συναίνεση για το καλό της πόλης.

Στηρίζοντας την θετική κοινωνική πολιτική του Δήμου, (παιδικούς σταθμούς, ΚΑΠΗ, κατασκήνωση, κοινωνικό παντοπωλείο, κοινωνικό φροντιστήριο, συντήρηση των σχολείων κ.λπ.).

Κάνοντας προτάσεις π.χ. για το τεχνικό πρόγραμμα, τα δημοτικά τέλη, προτάσεις με συγκεκριμένα βήματα υλοποίησης της μελέτης διαχείρισης απορριμμάτων

Διαφωνώντας σε πλήθος θεμάτων όπως π.χ. στην αδικαιολόγητη μεγάλη καθυστέρηση υλοποίησης έργων που χρηματοδοτεί η Περιφέρειας Αττικής.

Παρουσίασε τους άξονες του προγράμματός της παράταξης στους τομείς: Συμμετοχικές διαδικασίες, μεγάλα έργα, περιβάλλον, πολιτισμός-αθλητισμός, κοινωνική πολιτική.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)