to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:18 | 06.07.2018

πηγή: Στο Κόκκινο

Οικονομία

Β. Κορκίδης: Το επόμενο στάδιο είναι η επένδυση σε ανθρώπινο δυναμικό»

Στην πραγματική οικονομία και την ελληνική κοινωνία θα περάσει η κερδοφορία των επιχειρήσεων με την επένδυση σε ανθρώπινο δυναμικό το επόμενο διάστημα, μετά την κάλυψη υποχρεώσεων και τις επενδύσεις που ήταν το κύριο χαρακτηριστικό του 2017, είπε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Κώστα Αλατζά. Κρίσιμο να ελεγχθεί η υπερφορολόγηση και να υπάρξει επαρκής δυνατότητα χρηματοδότησης επενδύσεων, κατά τον ίδιο.


Ο κ. Κορκίδης σημείωσε ότι «μετά την συμφωνία για την τέταρτη αξιολόγηση, οι έμποροι δείχνουν να κρατούν στάση αναμονής» και ανέφερε ότι «ο δείκτης οικονομικού κλίματος το δίμηνο πριν την ολοκλήρωση του προγράμματος ήταν αυξανόμενος, τώρα παρατηρούμε να υποχωρεί ελαφρά τον Ιούνιο, στις 102 μονάδες από τις 104 τον προηγούμενο μήνα. Αυτό μας προβληματίζει, γι' αυτό είπαμε ότι το πιο επικίνδυνο της μεταμνημονιακής περιόδου είναι ο εφησυχασμός».
 
Θύμισε τις πρόσφατες εκθέσεις που έχουν δημοσιευτεί, όπως αυτή του ΟΑΣΑ που «λέει ότι η ανεργία μπορεί να έχει μειωθεί, αλλά θα μειωθεί περαιτέρω όταν οι μισθοί γίνουν πιο ελκυστικοί. Οι επιχειρήσεις μας, μικρομεσαίες βεβαίως, είχαν το 2017 κάποια κέρδη. Από αυτά, τα περισσότερα δόθηκαν για υποχρεώσεις και κάποια επενδύθηκαν. Άρα, το επόμενο στάδιο είναι να επενδύσουν σε ανθρώπινο δυναμικό. Έτσι θα περάσει η κερδοφορία των επιχειρήσεων στην πραγματική οικονομία και την ελληνική κοινωνία».
 
Στην έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας, αντίστοιχα, υπάρχει η προειδοποίηση «για τα υψηλά πλεονάσματα και την υπερφορολόγηση, που μας αγγίζει όλους, φυσικά και νομικά πρόσωπα. Το επόμενο διάστημα έχουμε έξι φόρους σε έξι μήνες,συνολικά 11 δισ. ευρώ, για 6,3 εκατ. φυσικά και νομικά πρόσωπα. Αυτό πρέπει να λυθεί το συντομότερο, για να δοθεί ανάσα στην οικονομία. Φέτος νοικοκυριά και ελεύθεροι επαγγελματίες "τράβηξαν" 13,7 δισ. ευρώ από τις οικονομίες τους. Περίπου 8,3 δισ. ευρώ ήταν η αρνητική αποταμίευση. Αυτό δείχνει την αδυναμία να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις που μας έχουν επιβληθεί», κατά τον ίδιο.
 
Ο επικεφαλής των εμπόρων σημείωσε τέλος ότι «η χρηματοδότηση για επενδυτικές ανάγκες των Ελλήνων επιχειρηματιών και η προσέλκυση ξένων επενδύσεων είναι επίσης οι στόχοι, για να βοηθηθεί η ελληνική οικονομία».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)