to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:08 | 18.08.2020

Κοινωνία

Β. Κικίλιας: Τέλος Δεκεμβρίου η πρώτη δόση του εμβολίου της Οξφόρδης κατά του κορωνοϊού

«Τέλος Δεκεμβρίου, Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου, Μαρτίου, Μαΐου και Ιουνίου, αν όλα πάνε καλά, η Ελλάδα θα πάρει σε επτά τμηματικές παραδόσεις αυτό που της αναλογεί, από το συμφωνηθέν εμβόλιο»


Στην Ελλάδα από τα τέλη Δεκεμβρίου θα έρθουν τμηματικά 3 εκατ. δόσεις του εμβολίου κατά του κορονοϊού, που αναπτύσσει το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης σε συνεργασία με την AstraZeneca, ανέφερε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Ο ίδιος τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι το εμβόλιο θα έρθει στην χώρα μας σε περίπτωση που περάσει και τη φάση 4.

«Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον Λάιεν τουίταρε τη συμφωνία με την AstraZeneca για 400 εκατ. δόσεις του εμβολίου που έχει φτάσει ήδη στη φάση 3 και αναμένεται μέσα στο Νοέμβριο να ολοκληρωθεί και η φάση 4 και να πάρει αδειοδότηση. Τέλος Δεκεμβρίου, Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου, Μαρτίου, Μαΐου και Ιουνίου, αν όλα πάνε καλά, η Ελλάδα θα πάρει σε επτά τμηματικές παραδόσεις αυτό που της αναλογεί, από το συμφωνηθέν εμβόλιο. Θα ξεκινήσουμε με 700.000 δόσεις το Δεκέμβριο που θα είναι μόνη ή διπλή δόση, και γύρω στις 3 εκατ. δόσεις συνολικά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.

«Δεν είναι ατέρμονη προσπάθεια...Υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ, υπάρχει ελπίδα, συνεχίζουμε την προσπάθειά μας», ανέφερε ο ίδιος και είπε αναφορικά με τα νοσοκομεία στην χώρα, «ενισχύσαμε το ΕΣΥ με πάνω από 6.500 γιατρούς, νοσηλευτές, λοιπό προσωπικό, είμαστε σε διαδικασία διπλασιασμού των ΜΕΘ μέχρι τέλος του έτους. Είναι αδύνατο να κρατήσουμε για πάντα στα σπίτια τους κλειδωμένους τους συμπολίτες μας. Πρέπει να εξηγήσουμε στους νέους ότι πρέπει να προστατέψουν και τους γονείς τους παππούδες και τις γιαγιάδες, δεν τους έχουμε απέναντι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Κικίλιας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)