to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:39 | 09.05.2019

Πολιτική

Β. Κατριβάνου: O Kυρ. Μητσοτάκης αναπαράγει το «Μακελειό», αναβιώνοντας την «Αυριανή»

«Χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη Βουλή είπε, στρεφόμενος με οργίλο ύφος στον Αλέξη Τσίπρα: να βρούμε "ποιοι έκαναν δουλίτσες στη χούντα", να πούμε "πώς η δικιά σας οικογένεια απέκτησε την περιουσία που είχε, με ποιους έκανε δουλειές στη χούντα!". Έτσι, αναπαρήγαγε ευθέως τις αθλιότητες του "Μακελειού" και άλλων φυλλάδων ότι ο Παύλος Τσίπρας, πατέρας του Αλέξη, είχε δοσοληψίες με τη χούντα, ήταν συνεργάτης της κλπ. και έτσι "πλούτισε"»


Η Βασιλική Κατριβάνου αναφέρει σε ανάρτησή της:

O Kυρ. Μητσοτάκης αναπαράγει το «Μακελειό», αναβιώνοντας την «Αυριανή»...

Τον Μάιο του 1985, ένα περίπου μήνα πριν τις βουλευτικές εκλογές, η αλήστου μνήμης Αυριανή δημοσιεύει μια χαλκευμένη φωτογραφία που εμφανίζει τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη στην Κρήτη της Κατοχής ως συνεργάτη των ναζί. Ξεσπάει σάλος, η φωτογραφία αναπαράγεται από το αυριανιστικό επιτελείο, σε συγκεντρώσεις του ΠΑΣΟΚ ακούγονται μέχρι και συνθήματα όπως «Φόλα στο σκύλο των ες ες». Κι όλα αυτά παρά τις έντονες διαμαρτυρίες του Μητσοτάκη και της ΝΔ, παρά το ότι όσοι γνωρίζουν την εποχή το διαψεύδουν εντελώς: στον Μητσοτάκη πατέρα μπορείς και πρέπει να καταλογίσεις πολλά, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν ήταν συνεργάτης των ναζί. Κάποια χρόνια αργότερα αποδείχθηκε ότι η φωτογραφία ήταν πλαστή και το δημοσίευμα συκοφαντικό και σχεδιασμένο ενόψει των εκλογών. Με λίγα λόγια, μια από τις πιο βρώμικες και αισχρές ιστορίες πολιτικής «αντιπαράθεσης».

Χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη Βουλή είπε, στρεφόμενος με οργίλο ύφος στον Αλέξη Τσίπρα: να βρούμε «ποιοι έκαναν δουλίτσες στη χούντα», να πούμε «πώς η δικιά σας οικογένεια απέκτησε την περιουσία που είχε, με ποιους έκανε δουλειές στη χούντα!». Έτσι, αναπαρήγαγε ευθέως τις αθλιότητες του «Μακελειού» και άλλων φυλλάδων ότι ο Παύλος Τσίπρας, πατέρας του Αλέξη, είχε δοσοληψίες με τη χούντα, ήταν συνεργάτης της κλπ. και έτσι «πλούτισε».

Η αναλογία είναι καταθλιπτική. Έχουμε κι εδώ μια αθλιότητα, κάτι πολύ βαρύ και συκοφαντικό, και κάτι που τόσο πολλοί (πιθανότατα κι αυτός που το λέει) ξέρουν ότι είναι ψέμα. Υπάρχει όμως μια διαφορά: ότι χθες αυτό το είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και από το βήμα της Βουλής.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)