to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:46 | 09.04.2019

Πολιτική

Β. Κατριβάνου: Να προχωρήσουμε άμεσα στη θεσμοθέτηση του πολιτικού γάμου για τα ομόφυλα ζευγάρια

«Τώρα, άμεσα, μέσα στον επόμενο μήνα, μπορούμε να προχωρήσουμε στη θέσπιση του πολιτικού γάμου των ομοφύλων, που ισχύει στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες»


«Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ένα μεγάλο επίτευγμα, μια γενναία πολιτική κίνηση που έκανε η κυβέρνηση χωρίς να υπολογίσει το πολιτικό κόστος. Παράγει ήδη και θα παραγάγει και στο μέλλον σημαντικά αποτελέσματα για την Ειρήνη και την ευημερία στα Βαλκάνια, με ευεργετική πανευρωπαϊκή επίδραση. Παράγει ήδη σημαντικές εξελίξεις στο εσωτερικό, με την δημιουργία της Προοδευτικής Συμμαχίας κατά του νεοφιλελευθερισμού και της ακροδεξιάς. Και αποδεικνύει ότι μπορούμε να προχωρήσουμε με την ίδια τόλμη και σε άλλα βήματα στον τομέα των δικαιωμάτων, που θα δώσουν ανάσα ελευθερίας σε όλη την κοινωνία» τόνισε χθες μιλώντας στον 105,5 Στο Κόκκινο, στην εκπομπή της Ευγενίας Λουπάκη, η Βασιλική Κατριβάνου, πρώην βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ, ψυχοθεραπεύτρια, μέλος της Ομάδας Διαχείρισης, Συντονισμού και Παρακολούθησης της εκπαίδευσης των προσφύγων του Υπουργείου Παιδείας.

«Τώρα, άμεσα, μέσα στον επόμενο μήνα, μπορούμε να προχωρήσουμε στη θέσπιση του πολιτικού γάμου των ομοφύλων, που ισχύει στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Πόσο μάλλον που δεν υπάρχει πια το εμπόδιο των ΑΝΕΛ» σημείωσε.

«Ορισμένοι μιλούν υποτιμητικά για «δικαιωματισμό» σαν να πρόκειται για πολυτέλεια, αλλά δεν είναι έτσι. Τα αποτελέσματα από ρυθμίσεις που ήδη έχει ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ (ιθαγένεια παιδιών, Σύμφωνο συμβίωσης, ταυτότητα φύλου) είναι καθοριστικής σημασίας στην καθημερινότητα των ανθρώπων τους οποίους αφορούν και που βίωσαν σκληρό κοινωνικό αποκλεισμό. Φυσικά, χρειάζεται ταξικό πρόσημο στην πολιτική και δεν αρκούν μόνο οι δικαιωματικές ρυθμίσεις. Αλλά ούτε μόνο η αύξηση πχ του μισθού αρκεί για να βελτιώσει τη ζωή ενός ανθρώπου».

Σε ερώτηση για το ποια είναι τα στοιχεία που την κάνουν να επιμένει να στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ έχει παραιτηθεί από την Κοινοβουλευτική του Ομάδα, η Βασιλική Κατριβάνου, της οποίας η ομιλία στη συγκέντρωση στο Γαλάτσι συγκίνησε και καταχειροκροτήθηκε, απάντησε: «12.500 προσφυγόπουλα πηγαίνουν σήμερα στο Δημόσιο σχολείο! Αυτό ποια άλλη κυβέρνηση θα το έκανε και ποια θα το διατηρήσει; Αυτοί που πυροδοτούν τις αντιδράσεις και σπέρνουν τις φήμες ότι τα παιδάκια των προσφύγων αποτελούν κίνδυνο; Τα παιδάκια που είναι τα πιο καλά εμβολιασμένα απ' όλα; Φυσικά χρειάζεται άμεση αντιμετώπιση της απαράδεκτης κατάστασης στα ΚΥΤ, ειδικά στη Σάμο, όπου και το έδαφος ακόμα είναι ακατάλληλο, με μεταφορά των προσφύγων στην ενδοχώρα και με πρόγραμμα για την ένταξή τους».

Σχολιάζοντας τέλος, τα δημοσιεύματα που μιλούν για «συνταγή Ανδρέα» μετά την συγκέντρωση στο Γαλάτσι, η Βασιλική Κατριβάνου είπε ότι αυτά τα σλόγκαν δεν εμπνέουν πια. Και ότι σε κάθε περίπτωση οι συμμαχίες πρέπει να στηρίζονται σε προγράμματα, αλλιώς είναι απλώς συναθροίσεις προσώπων χωρίς ουσία και προοπτική.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)