to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:31 | 19.06.2019

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Β. Κατριβάνου: Με πείσμα να προστατέψουμε το όνειρο

«Είμαι ξανά υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί έχω πεισμώσει μετά το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών»


«Είμαι ξανά υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί έχω πεισμώσει μετά το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών. Βλέπω να απειλούνται άμεσα οι κατακτήσεις στα δικαιώματα, βλέπω να γυρίζουμε στην εποχή του επίσημου ρατσισμού και της ομοφοβίας, βλέπω παλινόρθωση σκοταδιστικών αντιλήψεων. Και αυτά που θεσμοθετήθηκαν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ήταν αιτήματα δεκαετιών, δεν είναι πολυτέλειες. Δεν ειναι πολυτέλεια τα ανθρώπινα δικαιώματα, αφορούν τον καθημερινό βίο των ανθρώπων και τον κάνουν αξιοπρεπέστερο», τόνισε η υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ στον Δυτικό τομέα της Β’ Αθηνών Βασιλική Κατριβάνου, μιλώντας Στο Κόκκινο και την Ευγενία Λουπάκη.

«Το σύμφωνο συμβίωσης, η ιθαγένεια στα παιδιά δεύτερης γενιάς, η κατάργηση των φυλακών τύπου Γ΄, η έκτιση της ποινής στο σπίτι για τις μωρομάνες, η διαδικασία ένταξης των προσφύγων με όλες τις αδυναμίες της, είναι κατακτήσεις που κινδυνεύουν. Ηδη ο κ. Σαμαράς επανέφερε πανηγυρικά τον όρο "λαθρομετανάστες" και το δόγμα αποτροπής διά της "επαναπροώθησης", σε άρθρο που έγραψε μετά το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών. Ηδη με την προοπτική να γίνει κυβέρνηση η ΝΔ υπάρχει μια διστακτικότητα εκ μέρους των διευθυντών αρκετών σχολείων στο να εγγράψουν προσφυγόπουλα για την νέα σχολική χρονιά» υπογράμμισε η Βασιλική Κατριβάνου, που συμμετείχε στην ειδική επιτροπή του Υπουργείου Παδείας για την ένταξη των προσφυγόπουλων στην εκπαίδευση. «Είναι μια μεγάλη, ευεργετική και απολύτως επιτυχημένη διαδικασία η φοίτηση για τρίτη κατά σειρά χρονιά, 13.000 προσφυγόπουλων στο ελληνικό σχολείο. Και τα περισσότερα πηγαίνουν στις πρωϊνές τάξεις… αλλά κι εκεί που πηγαίνουν σε απογευματινές χωριστά, τα παιδιά δίνουν ραντεβού για να παίξουν μαζί ποδόσφαιρο».

Σχετικά με τις αντιδράσεις που έχουν σημειωθεί, η κ. Κατριβάνου είπε οτι η πραγματικότητα της συνύπαρξης τις λείανε και σχεδόν τις εξαφάνισε. Εφερε το παράδειγμα της Χίου, οπου είχαν συγκεντρωθεί 1.300 υπογραφες γονέων κατά της φοίτησης των προσφυγόπουλων και τώρα μετά την εμπειρία της σχολικής χρονιάς, έχουν αλλάξει άρδην. «Δουλέψαμε πολύ επί τόπου, στα σχολεία, στα σπίτια, στις δομές, παντού. Μένουν πολλά να γίνουν για την ένταξη των προσφύγων και την αντιμετώπιση των απαράδεκτων συνθηκών των Κέντρων Υποδοχής, όπως η Μόρια, όπου εγκλωβίζονται οι άνθρωποι μετά την συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας. Και η κυβέρνηση έχει ευθύνες. Με τρομάζει όμως τι μπορεί να ξαναδούμε αν επανέλθουν αυτοί που θεωρούν τους ανθρώπους λαθραίους».

«Μπορούμε να κρατήσουμε ζωντανό το όνειρο, να το προστατέψουμε, να διασφαλίσουμε ότι θα διευρυνθούν οι κατακτήσεις και με άλλες θεσμικές παρεμβάσεις που έχει υποσχεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, π.χ. τον πολιτικό γάμο των ομοφύλων ζευγαριών, που βρίσκεται στα 12 σημεία του προγράμματός του», κατέληξε η Βασιλική Κατριβάνου. «Μπορούμε, αν ανοίξουμε τις καρδιές μας και απεθυνθούμε στις άλλες καρδιές… με τη συγκίνηση που μόνο η Αριστερά μπορεί να εμπνεύσει».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)