to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:23 | 31.05.2015

Αθλητισμός

Β΄ Εθνική: Στη Σούπερ Λίγκα ο Ηρακλής

Τέσσερα χρόνια μετά τον υποβιβασμό του, ο Ηρακλής επιστρέφει στην κορυφαία επαγγελματική κατηγορία. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης με τη νίκη επί του Ολυμπιακού Βόλου με 1-0 στο «Καυτανζόγλειο», στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Β΄ Εθνικής, εξασφάλισε και μαθηματικά την άνοδό του στη Σούπερ Λίγκα. Επεισόδια και διακοπή στην Κόρινθο.


Τέσσερα χρόνια μετά τον υποβιβασμό του, ο Ηρακλής επιστρέφει στην κορυφαία επαγγελματική κατηγορία. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης με τη νίκη επί του Ολυμπιακού Βόλου με 1-0 στο «Καυτανζόγλειο», στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Β΄ Εθνικής, εξασφάλισε και μαθηματικά την άνοδό του στη Σούπερ Λίγκα.

Μετά την ΑΕΚ και ο Ηρακλής θα αγωνίζεται από τη νέα σεζόν στα «μεγάλα σαλόνια» του επαγγελματικού ποδοσφαίρου» μετά τις... περιπέτειες που πέρασε από το 2011, όταν και υποβιβάστηκε με αποφάσεις των αρμόδιων αθλητικών οργάνων. Συγκεκριμένα οι «κυανόλευκοι» γνώρισαν τρεις διαδοχικούς υποβιβασμούς μέσα σε διάστημα λίγων μηνών, καταλήγοντας από τη Σούπερ Λίγκα στην τότε Δ΄ Εθνική, παρόλο που αγωνιστικά είχε εξασφαλίσει την παραμονή του, τερματίζοντας στην 11η θέση της βαθμολογίας.

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση στην Θεσσαλονίκη πέτυχε ο Λουκίνας στο 3ο λεπτό.

Μεγάλη νίκη, που του δίνει προβάδισμα για την κατάκτηση της 3ης θέσης στην βαθμολογία των πλέι οφ , πήρε στη Ριζούπολη ο Απόλλωνας επί της Λάρισας με 3-1. Τζιώρας, Γεωργίου και Φαρινόλα ήταν οι σκόρερ της «ελαφράς ταξιαρχίας», ενώ για τους Θεσσαλούς είχε μειώσει προσωρινά σε 2-1 ο Πίντο στο 41΄.

Επεισόδια και διακοπή στην Κόρινθο

Σοβαρά επεισόδια διαδραματίστηκαν στην Κόρινθο στη διάρκεια του αγώνα, Παναχαϊκή-ΑΕΚ, που είχαν ως συνέπεια την προσωρινή διακοπή της αναμέτρησης στο 83΄ κι ενώ το παιχνίδι των πλει οφ της Β΄ Εθνικής ήταν ισόπαλο με σκορ 1-1.

Ο διαιτητής Γιάχος διέκοψε το ματς, λόγω των επεισοδίων στην εξέδρα ανάμεσα σε οπαδούς της ΑΕΚ και των αστυνομικών δυνάμεων. Ο διοικητικός ηγέτης της Παναχαϊκής, Αλέξης Κούγιας μεταφέρθηκε από τους αστυνομικούς στον αγωνιστικό χώρο με σκισμένα τα ρούχα του, με την ένταση στα επίσημα του γηπέδου να κορυφώνεται.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών, την ώρα που ακόμη και μικρά παιδιά προσπαθούσαν να φυγαδευτούν με τους γονείς τους μέσα από τα δημοσιογραφικά θεωρεία. Ο Αλέξης Κούγιας ήρθε στα χέρια με αστυνομικούς οι οποίοι τον κατέβασαν από την εξέδρα. 

Το παιχνίδι τελικά άρχισε ξανά χωρίς να αλλάξει κάτι στα τελευταία λεπτά, με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες 1-1.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)