to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:52 | 24.03.2022

πηγή: 2020mag.gr

Κοινωνία

Β. Δημάκης: Φέρεται να είναι βαριά τραυματισμένος μετά την σύλληψή του

Τον τραυματισμό του Βασίλη Δημάκη, ενώ βρίσκεται στις φυλακές Κορυδαλλού μετά την σύλληψή του, φέρνει στο φως το 2020mag.gr - Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι αρχές αρνήθηκαν την καταγραφή των σωματικών βλαβών του και τη μεταφορά του σε νοσοκομείο


Πληροφορίες του 2020mag.gr αναφέρουν ότι ο Βασίλης Δημάκης βρίσκεται βαριά κακοποιημένος στην ΣΤ' πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού. Υπενθυμίζεται ότι ο Βασίλης Δημάκης συνελήφθη χθες Τετάρτη 23/3 στον Πειραιά.

Όπως δημοσιεύει το 2020mag.gr «Είναι βαριά κακοποιημένος και παρά την έγγραφη χθεσινοβραδινή αίτηση της δικηγόρου του, Ηλέκτρας Κούτρα, για την άμεση καταγραφή των σωματικών βλαβών του και τη μεταφορά του σε νοσοκομείο, κάτι τέτοιο δε συνέβη ποτέ». 

Μάλιστα, αναφέρει πως επικοινώνησε με την δικηγόρο του, η οποία δήλωσε: «Είναι λυπηρό ότι δεν έγινε η καταγραφή των σωματικών βλαβών παρόλο που ζητήθηκε προφορικά και εγγράφως από την ασφάλεια Πειραιά. Όταν κάποιος βρίσκεται υπό κράτηση υπάρχει τεκμήριο, ότι οι βλάβες που φέρει στο σώμα του προκλήθηκαν από τα όργανα που προέβησαν στη σύλληψή του ή από τα όργανα της φύλαξης. Σε περίπτωση που ο Δημάκης φέρει κακώσεις είναι η πολιτεία αυτή που πρέπει να εξηγήσει προς προκλήθηκαν.

Όταν υπάρχουν αιτιάσεις κρατουμένου για κακοποίηση τέτοιου είδους οι αρχές οφείλουν να ακολουθήσουν οδηγίες για τη διερεύνηση τους, που αναφέρονται και σε εγκύκλιο το εισαγγελέα του Αρείου Πάγου μετά την καταδίκη της χώρας στην υπόθεση «Κωνσταντινόπουλος και άλλοι δυο κατά Ελλάδας» την οποία είχα την τιμή να χειρίζομαι. Ήδη έχουν εκδηλωθεί παραλείψεις από την πλευρά των αρμοδίων αρχών».

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το 2020mag.gr, ο Β. Δημάκης είναι βαριά τραυματισμένος από χτυπήματα που δέχτηκε, ενώ γίνεται λόγος και για σπασμένα πλευρά και πολλές κακώσεις από την άγρια συμπεριφορά των αστυνομικών οργάνων. Αναμένεται να μεταφερθεί αύριο στο νοσοκομείο.  

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)