to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:33 | 15.05.2017

Οικονομία

Β. Αποστόλου: Μειώνεται στο 13% ο ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια από 1η Ιουλίου (βίντεο)

«Μειώνεται στο 13% ο ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια από την 1η Ιουλίου» που αποτελούσε προσδοκία του αγροτικού χώρου και πρώτιστο αίτημα των κινητοποιήσεών τους τόνισε στην ΕΡΤ, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, ενώ αναφέρθηκε και σε άλλους τρόπους μειώσεων του κόστους παραγωγής.


Υπενθύμισε ότι συμπεριλαμβανόταν στις δεσμεύσεις της κυβέρνησης να μπει μια τάξη στις πληρωμές και να αντιμετωπιστούν προβλήματα που σχετίζονταν με το κόστος παραγωγής. «Αναγκαστήκαμε να ανεβάσουμε το ΦΠΑ του αγροτικού χώρου από το 13% στο 24% κάτι που είχε μεγάλη επίπτωση στο κόστος παραγωγής, αλλά είχαμε πει ότι με την πρώτη ευκαιρία θα το μειώναμε».

Είναι μια πολύ σημαντική παρέμβαση που θα εφαρμοστεί από την 1η Ιουλίου του 2017 και θα ανακουφίσει τους αγρότες ενώ υπογράμμισε ότι όλα τα κόμματα στη Βουλή καλό θα ήταν να το στηρίξουν. Για να είναι πλήρης αποτελεσματική η ρύθμιση αν τηρήσουν βιβλία εσόδων εξόδων θα γίνει συμψηφισμός και δεν θα έχουν καμία επιβάρυνση από το ΦΠΑ.

Αναφορικά με το ΦΠΑ στις αγορές μηχανημάτων μπορεί να γίνει συμψηφισμός ενώ πρόσθεσε ότι επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να καταργηθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης πετρελαίου παρόλο που αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις.

Επιπλέον μίλησε για άλλους τρόπους με τους οποίους θα επιτευχθεί μείωση του κόστους της αγροτικής παραγωγής όπως για παράδειγμα η δυνατότητα παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές π.χ. φωτοβολταϊκά, ή μείωση του κόστους παραγωγής για τις ζωοτροφές, ή με την εισαγωγή της κάρτας του αγρότη να μπορεί να αγοράζει εφόδια, λιπάσματα κ.α. 

Κατ. Μπρ. - ΑΥΓΗ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)