to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:15 | 26.04.2015

πηγή: Αυγή

Οικονομία

Β. Αποστόλου: Και για τους αγρότες το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ

Το αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ θα ισχύει και για τους αγρότες, όπως επανέλαβε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Β. Αποστόλου, απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις των βουλευτών του ΚΚΕ, Ν. Μωραΐτη, και του ΠΑΣΟΚ, Β. Κεγκέρογλου.


 

Ο Β. Αποστόλου επισήμανε ότι η σχετική ρύθμιση θα συμπεριλαμβάνεται στο φορολογικό νομοσχέδιο. Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης υπογράμμισε για μια ακόμη φορά ότι αποζημιώσεις και ενισχύσεις του αγροτικού χώρου από εθνικούς πόρους και κοινοτικά κονδύλια δεν θα υπολογίζονται στο φορολογητέο εισόδημα του αγρότη.

Στα 22 εκατ. ευρώ οι αποζημιώσεις για τις ζημιές από τις ζωονόσους

 

Παράλληλα, σε φάση υπογραφής βρίσκεται η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την κατανομή των αποζημιώσεων των ζημιών από τις ζωονόσους και την εξυγίανση του ζωικού κεφαλαίου, όπως ενημέρωσε ο Β. Αποστόλου απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Δριτσέλη. Θα κατανεμηθούν 8,5 εκατ. ευρώ σε αποζημιώσεις για τις ζημιές του 2014, ενώ περίπου 13,5 εκατ. ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για εξυγίανση του ζωικού κεφαλαίου.

Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αναγνώρισε ότι αυτά τα χρήματα είναι «σταγόνα» μπροστά στις ανάγκες της κτηνοτροφίας, επικαλέστηκε όμως το οικονομικό πλαίσιο. Όσον αφορά την πρόληψη ο Β. Αποστόλου αναφέρθηκε σε πιθανή χρήση εμβολίου. Ακόμα ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης επισήμανε ότι η κυβέρνηση έχει μπει σε διαδικασία σύνταξης διαχειριστικών σχεδίων, κατ' αρχήν προσωρινών, ώστε όσο το δυνατόν περισσότερα από τα 51 εκατ. στρέμματα βοσκήσιμων εκτάσεων να είναι επιλέξιμες.

Η Π. Δριτσέλη τόνισε ιδιαίτερα την ανάγκη της πρόληψης ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον καταστάσεις όπως η φετινή με τον καταρροϊκό πυρετό, ενώ επισήμανε ότι η κτηνοτροφία «προσφέρει πολλά και στην οικονομία της χώρας, στην διατροφική επάρκεια και στην ποιότητα της διατροφής» παρατηρώντας ότι «επιβάλλει η προσφορά της μια ολοκληρωμένη, συντονισμένη κι αποτελεσματική αντιμετώπιση, κάτι που δεν είχε τα προηγούμενα χρόνια».

Αποζημιώσεις για τους πλημμυροπαθείς αγρότες της Δράμας

 

Την ίδια ώρα ο Β. Αποστόλου επισήμανε ότι συγκεντρώνονται στοιχεία για να διερευνηθεί η πιθανότητα για τους αγρότες που επλήγησαν από τις φυσικές καταστροφές στην περιοχή τουΝευροκοπίου Δράμας να διεκδικηθούν αποζημιώσεις από το Ταμείο Αλληλεγγύης της Κομισιόν, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χρ. Καραγιαννίδη. Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης παρατήρησε ότι η διαδικασία καταγραφής των ζημιών από τον ΕΛΓΑ είναι σε εξέλιξη κι ότι τα πορίσματα αναμένονται όταν υποχωρήσουν τα νερά από τις νεροποντές.

Ο Β. Αποστόλου συμφώνησε με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάγκη ενός σχεδίου δράσης και παρεμβάσεων ώστε να αποτρέπονται οι ζημιές από τις πλημμύρες σε μόνιμη βάση. Ο Χρ. Καραγιαννίδης είπε ότι επί χρόνια η πολιτική ήταν να δίνονται χρήματα για να διορθωθούν οι πρόσκαιρες καταστροφές, ενώ ήταν απαραίτητο ένα σχέδιο υποδομής για την αποτροπή των πλημμυρών.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)