to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:30 | 07.05.2020

Πολιτική

Β. Αποστόλου: Είμαστε κοντά στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ

«Βασική μας επιδίωξη αυτή την ώρα για τους εργαζόμενους στη ΛΑΡΚΟ είναι η προστασία των θέσεων εργασίας, η προστασία των εργαζομένων. Αυτό που δεν έκανε η κυβέρνηση της Ν.Δ.»


Δήλωση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ευβοίας και πρώην Υπουργού Βαγγέλη Αποστόλου, με αφορμή τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ:

«Βασική μας επιδίωξη αυτή την ώρα για τους εργαζόμενους στη ΛΑΡΚΟ είναι η προστασία των θέσεων εργασίας, η προστασία των εργαζομένων. Αυτό που δεν έκανε η κυβέρνηση της Ν.Δ.

Τι έκανε η νέα κυβέρνηση;

Με την τροπολογία που ψήφισε όχι μόνο την εγκατέλειψε στην τύχη της, αλλά και την οδηγεί στο  ξεπούλημα. Το χειρότερο όμως είναι ότι στην τροπολογία δεν περιλαμβάνεται καμία διασφάλιση στις θέσεις εργασίας.

Αυτό το ζήτημα το άφησε να συζητηθεί με τον επόμενο επενδυτή.

Ξέρετε πως ηχούν αυτά στα αυτιά των εργαζομένων; Ως κοροϊδία.

Από το Φεβρουάριο που ψηφίστηκε η τροπολογία και μπήκε στην ειδική διαχείριση η εταιρεία τα πρώτα βήματα του διαχειριστή έδειξαν πόσο επικίνδυνη είναι για το μέλλον της η διαδικασία αυτή. Μείωση μισθών κατά 25%, μείωση της παραγωγής στο 20%, μη πληρωμή δώρου, καθυστερήσεις στις πληρωμές μισθών και συντάξεων.

Κρατάτε σε λειτουργία την εταιρεία έναν χρόνο και αυτό το χρησιμοποιείτε ως δόλωμα για τους εργαζόμενους, ενώ την ίδια ώρα ο ειδικός διαχειριστής θα επιδιώξει τη μέση μείωση του μισθολογικού κόστους κατά 25%.

Δηλαδή, οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που πληρώνουν πρώτοι το κόστος του κυβερνητικού σχεδίου, όπως οι ίδιοι θα πληρώσουν άλλωστε και το κόστος της απαξίωσης της επιχείρησης, που έχει οδηγήσει μεταξύ άλλων και στην χειροτέρευση των συνθηκών εργασίας.

Είμαστε κοντά στους εργαζόμενους γιατί η Λάρκο είναι και βιώσιμη, όπως με τις προτάσεις τους έχουν οι εργαζόμενοι αποδείξει, αλλά και γιατί αποτελεί σημαντική πηγή οικονομικής ζωής για τους έξι νομούς στους οποίους δραστηριοποιείται.».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)