to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ύποπτη κυβερνητική τροπολογία για το πόθεν έσχες

Μονομερή και ύποπτη αλλαγή της νομοθεσίας για το πόθεν έσχες μεθοδεύει η κυβέρνηση μέσω τροπολογίας που κατέθεσαν ο βουλευτής της ΝΔ Γ. Κεφαλογιάννης και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρ. Γκόκας. Το περιεχόμενο και την διαδικασία καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ με δηλώσεις του Δ. Παπαδημούλη.


Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για την αναδιοργάνωση της ΕΛΑΣ και δεν έχει γίνει ακόμη δεκτή από τον υπουργό Δημοσίας Τάξεως. Όμως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης, που είναι μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου του Πόθεν Έσχες, μιλώντας με δημοσιογράφους, τόνισε πως «είναι δεδομένο» ότι θα γίνει δεκτή, την χαρακτήρισε «κυβερνητική τροπολογία» και κατήγγειλε ότι επί ένα μήνα η κυβέρνηση δεν συζητά με τα κόμματα. «Η κυβέρνηση, με ευθύνη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αρνήθηκε να συζητήσει και επιχειρεί να επιβάλλει αυτό που θέλει», είπε ο Δ. Παπαδημούλης και ζήτησε «τα λειτουργικά προβλήματα του νόμου να συζητηθούν στην Επιτροπή της Βουλής και στην Διάσκεψη των Προέδρων του Κοινοβουλίου». Σημείωσε ακόμη ότι η Επιτροπή δεν γνωρίζει την τροπολογία και ότι ο Πρόεδρός της Γ, Καλαντζής αρνείται να την συζητήσει.

Η τροπολογία μεταξύ άλλων

-παρατείνει την προθεσμία περατώσεως του αναδρομικού ελέγχου του πόθεν έσχες μέχρι τις 30 Ιουνίου 2015.

-καταργεί τον έλεγχο πόθεν έσχες για 2 χρόνια πριν από την ανάληψη της κρίσιμης θέσης και 2 χρόνια μετά την αποχώρηση από αυτή.

-ελαφρύνει τις χρηματικές και ποινικές συνέπειες από την υποβολή αναληθούς δήλωσης πόθεν έσχες.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)