to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:06 | 29.09.2012

left.gr

Κοινωνία

Unfollow: τη Δευτέρα στα περίπτερα το 10ο τεύχος

Με συνέντευξη του Πάνου Καμμένου να δηλώνει: «Είμαστε όλοι κομμουνιστές», με ρεπορτάζ για τον ΟΠΑΠ και τις επιχειρήσεις Αλαφούζου, με δημοσιογραφικό αφήγημα για τον Κασιδιάρη και τα ΜΜΕ και άλλο για «το "υπάναπυκτο" Ισλάμ και τους δαίμονες της Δύσης» και πολλά ακόμη.



Τα θέματα του UNFOLLOW 10, αναλυτικά:

«Ξερονήσια λιτότητας, παράδεισοι κερδών», άρθρο του Λεωνίδα Βατικιώτη. «Νέα εξαθλίωση για την πλειοψηφία, νέες ευκαιρίες κερδοσκοπίας για τους λίγους σημαίνουν τα “απαραίτητα νέα μέτρα”, ενώ το δημόσιο χρέος της Ελλάδας όχι μόνο δεν μειώνεται χάρη στις “θυσίες” που απαιτεί η Ε.Ε. αλλά συνεχίζει να αυξάνεται...»

«Οι όροι για την κουραμάνα», άρθρο του Λεωνίδα Ζενάκου. «Ο ένας και μοναδικός όρος –να είναι κανείς Έλληνας– φαντάζει σαν να περιλαμβάνει έναν ολόκληρο κόσμο. Στην πραγματικότητα αποκλείει ολόκληρο τον κόσμο.»

«Ποιος μιλάει για το μέλλον; Οι γραμματικές της κρίσης», άρθρο του Δημήτρη Παπανικολάου. «Mέσα σ’ ένα κατ’όνομα διαφωτιστικό, φιλελεύθερο και νεωτεριστικό πρότζεκτ, η πολιτική ρητορική του “συντελεσμένου μέλλοντα” αναγνωρίζει μεν τα υποκείμενα ως υποκείμενα δικαιωμάτων, τους υποβάλλει όμως μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης κατά την οποία τους τα στερεί. Μια απάντηση σε αυτό μπορούμε να διακρίνουμε στην καλλιτεχνική έκφραση και στη χρήση του “αρχειακού ενεστώτα”...»

«Τα παιδιά της “πιάτσας”», άρθρο του Θανάση Σκρουμπέλου. «Πολλοί λένε ότι το «να καεί, να καεί το μπουρδέλο η Βουλή», και άλλα παρόμοια, βοήθησαν να σαρκωθεί ο ναζισμός κι εδώ στον τόπο μας. Βολική ερμηνεία –αν δεν είναι εκ του πονηρού–, που ακόμη δείχνει πως ο πολιτικός κόσμος δεν έχει καταλάβει τη ζημιά που έχει κάνει...»

Πάνος Καμμένος: «Είμαστε όλοι κομμουνιστές», συνέντευξη στον Αυγουστίνο Ζενάκο και στον Λευτέρη Χαραλαμπόπουλο. «Ο αρχηγός των Ανεξάρτητων Ελλήνων πιστεύει ότι η Ελλάδα βρίσκεται υπό κατοχή, επιμένει ότι πρέπει να καταγγείλουμε μονομερώς τα Μνημόνια, πιστεύει ότι οι μουσουλμάνοι στην Ελλάδα πρέπει να αποκτήσουν επίσημο τζαμί και δηλώνει πρόθυμος, υπό κάποιες προϋποθέσεις, να συγκυβερνήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ...»

«Ηλίας Κασιδιάρης: Ο νεοναζί αγαπημένος των ΜΜΕ», δημοσιογραφικό αφήγημα του Αυγουστίνου Ζενάκου. «Υμνητής του Αδόλφου Χίτλερ, υπερασπιστής της δράσης των «ταγμάτων εφόδου», υπόδικος για κακουργήματα, με παλιά δράση στην ακροδεξιά, ο βουλευτής και εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής ξεπλένει στα πρόθυμα ΜΜΕ την εικόνα του και μαζί μ’ αυτή και την εικόνα της οργάνωσής του...

«Το “υπανάπτυκτο” Ισλάμ και οι δαίμονες της Δύσης», δημοσιογραφικό αφήγημα του Άρη Χατζηστεφάνου. «Για μία ακόμη φορά, μουσουλμάνοι διαμαρτύρονται άγρια για προσβολή της θρησκείας τους. Η δαιμονοποίηση του Ισλάμ έχει σίγουρα βαθιές ιστορικές ρίζες αλλά σήμερα η Δύση θα ήταν πιο νομιμοποιημένη να καταδικάζει κάθε θρησκευτικό παροξυσμό, αν δεν ξεχνούσε πως υπεύθυνη για τις “εκρήξεις” αυτές είναι πιο συχνά από ό,τι ομολογεί η ίδια...»

«Τα θολά νερά των επιχειρήσεων Αλαφούζου» – μέρος Β΄, ρεπορτάζ του SPY–Jungle Report. «Έχουν κατηγορηθεί ότι ζημίωσαν όχι μόνο το ελληνικό Δημόσιο αλλά και το ρουμανικό. Από τα παρασκήνια της κυβέρνησης Μητσοτάκη ως τις μετακομμουνιστικές ιδιωτικοποιήσεις, η δεκαετία του 1990 ήταν περιπετειώδης για τον όμιλο Αλαφούζου και ιδιαίτερα για τον εφοπλιστή Γιάννη Αλαφούζο, ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού σταθμού ΣΚΑΪ, της εφημερίδας Καθημερινή και προέδρου, πλέον, της Παναθηναϊκής Συμμαχίας...»

«ΟΠΑΠ: Ξεπούλημα και ιδιωτικό μονοπώλιο», ρεπορτάζ του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου. «Η κυβέρνηση προχωράει στην ιδιωτικοποίηση, με χαμηλή τιμή, της πιο κερδοφόρας ελληνικής επιχείρησης. Αλλά όχι και στο “άνοιγμα της αγοράς” του τζόγου. Ο τζόγος θα παραμείνει μονοπώλιο, μόνο που τα τεράστια κέρδη του θα τα καρπώνονται πια ιδιώτες και όχι το Δημόσιο. Ποιοι; Για το τρόπαιο διαγκωνίζονται, με τη συνεργασία γαλάζιων και πράσινων μεσαζόντων, τα μέλη του γνωστού θιάσου: Κόκκαλης, Μελισσανίδης, Κοπελούζος, Κοντομηνάς, Ψυχάρης...»

«Κυψέλη: ένας χάρτης διαφυγής», δημοσιογραφικό αφήγημα του Αδάμ Γιαννίκου. «Οδοιπορικό σε μια από τις πολυπληθέστερες περιοχές της Αθήνας, που μοιάζει σαν όλοι να ήθελαν να ξεφύγουν από όλους και από παντού, και παραμένει εγκαταλειμμένη από κάθε πολιτική πρόνοια, παρά τους υποστηρικτές του Δημάρχου που περιφέρονται με ύφος οριενταλιστή περιηγητή...»

«Κατάσταση ρευστότητας και πολιτική ανάγκη», άρθρο του Θεόφιλου Τραμπούλη. «Αυτό που λέμε κρίση δεν φαίνεται στο έργο των σύγχρονων καλλιτεχνών αλλά οι καλλιτέχνες αποτυπώνουν μια κοινωνική δυναμική, μια πολιτική και οικονομική συνθήκη, διότι αυτό που λέμε κρίση είναι μια σχηματοποίηση, ενώ η τέχνη επισημαίνει με πολύ μεγαλύτερη διαύγεια από άλλους διαλεκτικούς μηχανισμούς τις κοινωνικές και πολιτικές κινήσεις.»


Στο UNFOLLOW 10 διαβάστε ακόμη:

«Το δοξάρι», διήγημα της Λένας Κιτσοπούλου

«Επιτάφιος», ποίημα του Γιάννη Δούκα

«Πρόχειρο». Γράφουν: Ηρακλής Αδύρης, Ροντιόν Ρομάνοβιτς, Μιλτιάδης Φίνος, Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος, Τάκης Χριστοφόρου. Φωτογραφία: Στεφανία Μιζάρα. Σχέδια: Ντίνος Διμολάς

«Ανακόλουθα». Γράφουν: Έφη Γιαννοπούλου, Old Boy, Θεόφιλος Τραμπούλης. Σχέδια: Ντίνος Διμολάς


UNFOLLOW Δεν ακολουθείς. Διαβάζεις.

http://unfollow.gr.com/

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)