to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:15 | 07.06.2018

Πολιτική

Το unfair Μητσοτάκη σε βάρος της χώρας

Από γερμανικό έδαφος ο πρόεδρος της Ν.Δ. προσπαθεί να υπονομεύσει την έξοδο της χώρας στις αγορές και ζητεί από τους δανειστές σκληρή στάση


Πυρά κατά του προέδρου της ΝΔ εξαπολύουν κυβερνητικές πηγές, με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της ΝΔ, κατά τη συνάντησή του με τον Α. Ταγιάνι, σημείωσε ότι «δεν θα μπορέσουμε (σ.σ.: η Ελλάδα) να βγούμε (σ.σ.: στις αγορές χρήματος) και αυτό είναι κάτι που συνδέεται και με όσα συμβαίνουν με την Ιταλία αλλά και γιατί, όπως σημείωσε, χάσαμε τρία χρόνια και δεν φέραμε τα επιτόκια στο επίπεδο του μέσου όρου των χωρών του ευρωπαϊκού νότου»:

«Για ακόμη μία φορά ο κ. Μητσοτάκης βγήκε στο εξωτερικό για να υπονομεύσει τη χώρα και τον αγώνα για έξοδο από τα μνημόνια και απρόσκοπτη πρόσβαση στις αγορές χρήματος, εκτιμώντας στη συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Α. Ταγιάνι, σύμφωνα με δημοσιεύματα, πως η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει.

Για ακόμη μία φορά ο κ. Μητσοτάκης εκτίθεται και θα διαψευσθεί.

Ας μείνει καλύτερα μέσα στη χώρα να υπονομεύει όσο θέλει τα εθνικά συμφέροντα μαζί με τους κ. Σαμαρά και Γεωργιάδη. Δε χρειάζεται να το κάνει και στο εξωτερικό»

Πυρά κατά του προέδρου της ΝΔ και από τον αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλη, μέσω Twitter:

Τη στάση Μητσοτάκη στηλίτευσε μέσω facebook και η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ρ. Σβίγκου, τονίζοντας ότι «είναι τέτοιο το αντιπολιτευτικό του μένος και τόσο μεγάλη η διάψευση του αφηγήματός του που σε συνομιλία του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεν προβάλλει κανένα σημείο του δικού του έστω μεταρρυθμιστικού σχέδιου, αλλά προτρέπει εμμέσως τους ευρωπαίους να μην προχωρήσουν σε επωφελή συμφωνία για τη χώρα»:

Τι ανέφερε αναλυτικά ο πρόεδρος της ΝΔ

Σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, σε συνομιλία του προέδρου της ΝΔ με Έλληνες δημοσιογράφους, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι στη συνάντησή του με τον Αντ. Ταγιάνη κυριάρχησε το θέμα της Ιταλίας.

Συγκεκριμένα είπε πως οι αναλογίες ανάμεσα στις δύο χώρες είναι ενδιαφέρουσες, εξέφρασε την ελπίδα να μην χρειαστεί η Ιταλία να περάσει την ίδια διαδικασία που πέρασε η Ελλάδα και να πληρώσει τον ίδιο βαρύ λογαριασμό.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι στην παρέμβασή του αύριο στη συνάντηση της ΚΟ του ΕΛΚ θα προτείνει λύσεις για το πως η κεντροδεξιά στην Ευρώπη θα αντιμετωπίσει τον λαϊκισμό ενώ σημείωσε πως στην περίπτωση της χώρας μας οι λαϊκιστές δοκιμάστηκαν στην πράξη.

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε ότι θα εξηγήσει πως η ΝΔ αναγεννήθηκε από ένα παλιό και κουρασμένο κόμμα και τώρα, όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, διεκδικεί μια μεγάλη εκλογική νίκη.

Για την προοπτική της εξόδου της Ελλάδας στις αγορές μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε πως δεν θα μπορέσουμε να βγούμε και αυτό είναι κάτι που συνδέεται και με όσα συμβαίνουν με την Ιταλία αλλά και γιατί, όπως σημείωσε, χάσαμε τρία χρόνια και δεν φέραμε τα επιτόκια στο επίπεδο του μέσου όρου των χωρών του ευρωπαϊκού νότου.

Είπε χαρακτηριστικά ότι το αποτέλεσμα είναι να έχουμε διαβεί το κατώφλι που δεν μας επιτρέπει να βγούμε στις αγορές με βιώσιμους όρους.

Σχετικά με το χρέος είπε ότι θα θέσει το θέμα όπως το κάνει πάντα τονίζοντας πως η Ελλάδα χρειάζεται την καλύτερη δυνατή ρύθμιση χρέους για να βγει αγορές.

Χρειάζεται, συνέχισε, μια σοβαρή κυβέρνηση με μεταρρυθμιστικό σχέδιο από το οποίο δεν θα υπάρχει απόκλιση.

Επισήμανε επιπλέον ότι η χώρα πληρώνει την αναξιόπιστη, όπως τη χαρακτήρισε κυβέρνηση, και υπογράμμισε ότι η ρύθμιση του χρέους είναι αναγκαία αλλά όχι ικανή καθώς η πραγματική λύση είναι οι γρήγοροι ρυθμοί ανάπτυξης.

Πρόσθεσε επ αυτού ότι μια πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα η οποία εκτίμησε ότι έρχεται, θα δώσει στη χώρα μια κυβέρνηση με μεγάλη μεταρρυθμιστική αποφασιστικότητα.

Ανέφερε δε πως οι εταίροι έχουν κάθε λόγο να είναι καχύποπτοι να δώσουν δημοσιονομικό χώρο σήμερα καθώς θεωρούν ότι η κυβέρνηση έχει δώσει δείγματα γραφής ότι μπορεί να γυρίσει τη χώρα στις κακές συνήθειες του παρελθόντος.

Για τις αντιδράσεις από την πλευρά της Τουρκίας μετά την απελευθέρωση των 8 Τούρκων στρατιωτικών, ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για απαράδεκτους ισχυρισμούς και ξεκαθάρισε ότι παρεμβάσεις στην ελληνική δικαιοσύνη δεν χωρούν.

Ειδικά για τις δηλώσεις Ερντογάν για τον Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε πως περιμένει από τον πρωθυπουργό να τοποθετηθεί επίσημα.

Τέλος σχετικά με την ΠΓΔΜ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε πως η θέση της ΝΔ είναι ξεκάθαρη και κατανοητή στους κόλπους του ΕΛΚ.


 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)