to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:07 | 07.05.2021

Αθλητισμός

UEFA Champions League: Στον «αέρα» ο τελικός της Κωνσταντινούπολης

Το πρόβλημα έχει προκύψει διότι η αγγλική κυβέρνηση έχει θέσει τη Τουρκία στο «κόκκινο» λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ξεκάθαρο στον τελικό όπου συμμετέχουν δυο αγγλικές ομάδες.


Η αγγλική κυβέρνηση εξέδωσε την Παρασκευή (07/05) νέα ταξιδιωτική λίστα, βάζοντας την Τουρκία στο «κόκκινο» λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ξεκάθαρο πρόβλημα διεξαγωγής του τελικού του Champions League ανάμεσα στη Μάντσεστερ Σίτι και την Τσέλσι, που είναι προγραμματισμένος στις 29 Μαΐου στο «Ataturk», τόσο από την πλευρά των παικτών και των ομάδων, όσο κι από πλευράς μετακίνησης των οπαδών.

Κι αυτό διότι, ακόμη κι αν βρεθεί τρόπος μετακίνησης προς την Κωνσταντινούπολη, θα πρέπει άπαντες με την επιστροφή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο να μπουν σε καραντίνα 10 ημερών, επηρεάζοντας εν πολλοίς και την προετοιμασία των διεθνών ποδοσφαιριστών ενόψει Euro.

Ο Βρετανός Υπουργός Μεταφορών, Γκραντ Σαπς τόνισε πως η μετακίνηση στις χώρες που βρίσκονται στην «κόκκινη λίστα» δεν θα επιτρέπεται «...εκτός από πολύ εξαιρετικές περιπτώσεις», συμπληρώνοντας πως «...όσοι επιστρέφουν από τέτοιου είδους χώρες, θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα ξενοδοχείου, το οποίο θα πληρώσουν οι ίδιοι».

Οι αρχές του τουρκικού ποδοσφαίρου είχαν εκφράσει προ ημερών την πρόθεσή τους να φιλοξενήσουν από 4.000 φίλους της Σίτι και της Τσέλσι, επιτρέποντας την παρουσία συνολικά 25.000 θεατών στον τελικό του Champions League στο «Ataturk».

Την ίδια ώρα πάντως, ολοένα και πληθαίνουν τα δημοσιεύματα στην Αγγλία περί «μεταφοράς» του τελικού σε αγγλικό έδαφος -στο Γουέμπλεϊ ή σε κάποιο άλλο μεγάλης χωρητικότητας γήπεδο- με την αγγλική και την τουρκική κυβέρνηση να βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή με την UEFA.

Από την πλευρά του πάντως ο Σαπς τόνισε –εκ μέρους της αγγλικής κυβέρνησης- πως η Μ. Βρετανία είναι έτοιμη να φιλοξενήσει εφόσον πάρει το «πράσινο φως» απ’ την UEFA τον τελικό του Champions League. «Είμαστε πολύ ανοικτή στην προοπτική διεξαγωγής του τελικού στην Αγγλία. Η απόφαση εξαρτάται καθαρά απ’ την UEFA...».

Πηγή: ΑΠΕ_ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)