to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:44 | 28.10.2021

Αθλητισμός

Τζος Καβάλλο: Είμαι ποδοσφαιριστής και είμαι ομοφυλόφιλος (βίντεο)

«Μεγαλώνοντας κρυβόμουν και φοβόμουν πως θα ήμουν ντροπιασμένος. Μεγάλωσα και ο δρόμος του ποδοσφαίρου δεν είχε ποτέ επαφή με το μονοπάτι των γκέι» πρόσθεσε ο 21χρονος μέσος.


Ο μόνος ανοιχτά γκέι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής σε κορυφαία κατηγορία παγκοσμίως είναι ο Τζος Καβάλλο, ο οποίος προχώρησε σε μία συγκινητική, δημόσια, δήλωση, την οποία αναπαρήγαγε η ο ομάδα του.

Ο παίκτης της Adelaide United δηλώνει πως για έξι χρόνια καταπίεζε τη σεξουαλικότητά του περιγράφοντας τις δυσκολίες, που αντιμετώπιζε, και πως ήρθε η κατάλληλη στιγμή για να μιλήσει για τη σεξουαλικότητά του.

«Επιτέλους νιώθω άνετα. Είμαι ποδοσφαιριστής και είμαι γκέι. Μέχρι σήμερα ζούσα μια διπλή ζωή. Έκρυβα αυτό που πραγματικά είμαι. Ήταν ένα μεγάλο ταξίδι για να φτάσω σε αυτό το σημείο να μπορώ να το πω, όμως είμαι πιο χαρούμενος από ποτέ με την απόφαση που πήρα, να το δημοσιοποιήσω» γράφει χαρακτηριστικά.

«Μεγαλώνοντας κρυβόμουν και φοβόμουν πως θα ήμουν ντροπιασμένος. Μεγάλωσα και ο δρόμος του ποδοσφαίρου δεν είχε ποτέ επαφή με το μονοπάτι των γκέι» πρόσθεσε ο 21χρονος μέσος.

Όπως εξηγεί, ένιωθε την ανάγκη να κρυφτεί γιατί ένιωθε «γιατί δεν θα μπορούσα ποτέ να κάνω αυτό που θέλω και να είμαι γκέι. Έκρυβα το ποιος είμαι πραγματικά, για να κυνηγήσω το όνειρό μου».

«Το μόνο που θέλω είναι να παίζω ποδόσφαιρο»

«Το μόνο που θέλω είναι να παίζω ποδόσφαιρο και να μου συμπεριφέρονται ισότιμα» λέει ο Αυστραλός ποδοσφαιριστής αφού σημειώνει το εξής: «Το να μεγαλώσω ως ομοφυλόφιλος και να παίζω ποδόσφαιρο ήταν απλώς δύο κόσμοι που δεν είχαν διασταυρωθεί πριν».

«Θέλω να βοηθήσω να αλλάξει αυτό. Θέλω να δείξω ότι όλοι είναι ευπρόσδεκτοι στο ποδοσφαιρικό παιχνίδι και αξίζουν το δικαίωμα να είναι ο αυθεντικός εαυτός τους. Είναι φοβερό να ξέρεις ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν γκέι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές που παίζουν ακόμη, όχι μόνο στην Αυστραλία, αλλά σε όλο τον κόσμο. Ας ελπίσουμε ότι αυτό θα αλλάξει στο άμεσο μέλλον» σημειώνει.

«Αυτό δεν θα έπρεπε να είναι είδηση»

Η ανταπόκριση από συναδέλφους του Καβάλλο και όχι μόνο στην ανακοίνωσή του ήταν μεγάλη με πολλούς χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να εκφράζουν τη στήριξη και το θαυμασμό τους για το θάρρος του.

Ο αρχηγός της Λίβερπουλ, Τζόρνταν Χέντερσον, εξέφρασε μέσω Twitter τον «τεράστιο σεβασμό» του στον 21χρονο. «Δεν έχω τη χαρά να σε γνωρίζω προσωπικά, αλλά θέλω να σε ευχαριστήσω για αυτό το βήμα που έκανες», έγραψε ο αμυντικός της Μπαρτσελόνα, Ζεράρ Πικέ.

«Αυτό δεν θα έπρεπε να είναι είδηση» σχολίασε ο πρώην Ισπανός μπασκετμπολίστας, Πάου Γκασόλ, λέγοντας μπράβο στον Αυστραλό για «αυτό το βήμα προς τα εμπρός για τον αθλητισμό».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)