to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:22 | 14.10.2015

Πολιτική

Α. Τζιτζικώστας: Οι εκλογές θα γίνουν κανονικά

Τις θέσεις του με τις οποίες προσέρχεται στη συνάντηση των τεσσάρων στη Βουλή, έδωσε στη δημοσιότητα ο Απόστολος Τζιτζικώστας. Τίθεται εναντίον ενδεχόμενης αναβολής των εκλογών.



Σε δήλωσή του υπενθυμίζει πως «ο κ. Μεϊμαράκης, μετά τις εθνικές εκλογές, έδωσε την εντολή να ξεκινήσει η διαδικασία που προβλέπει το καταστατικό της Νέας Δημοκρατίας για την εκλογή του νέου προέδρου της, από τη βάση της παράταξής» και -όπως λέει- με αυτή την απόφαση κατέθεσε και την υποψηφιότητά του.

Θέλοντας να κλείσει την όποια συζήτηση για ενδεχόμενη αναβολή των εκλογών, ο κ. Τζιτζικώστας ξεκαθαρίζει πως «οι εκλογές θα γίνουν στις 22 Νοεμβρίου, με τον τρόπο που ρητά ορίζει το καταστατικό, με απόλυτη διαφάνεια, με τις ίδιες διαδικασίες που ακολουθήθηκαν κατά την εκλογή του 2009 και με τη σύμφωνη γνώμη της ΚΕΦΕ και των εκπροσώπων των τεσσάρων υποψηφίων».

 Όπως λέει, «η εκλογή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, αποτελεί κατάκτηση των μελών της, μέγιστης νομιμοποίησης και δημοκρατικότητας των επιλογών της και πηγή δύναμης και ανανέωσης για την παράταξή μας», και «οποιαδήποτε καταστρατήγηση του καταστατικού, προσχηματικές αντιδράσεις και τυχόν ακύρωση των εκλογικών διαδικασιών, θα συνιστούσε πραξικόπημα, παραβίαση κάθε αρχής δημοκρατικότητας και νομιμότητας και ευθεία προσβολή των μελών της παράταξής μας».

Επίσης, ο κ. Τζιτζικώστας τονίζει πως «η δημοκρατική έκφραση της κοινωνικής βάσης της Νέα Δημοκρατία δε αποτελεί κίνδυνο», αντιθέτως όπως λέει, κάθε άλλη επιλογή, συρρικνώνει και μικραίνει τη Νέα Δημοκρατία και την κρατά καθηλωμένη στο χθες. «Τώρα, είναι η ώρα να ακούσουμε τη φωνή της», καταλήγει ο κ. Τζιτζικώστας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)