to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Τζήμερος, ο ανήμερος

Μήπως τους αδικώ, και τον μεν και τους δε, όταν βαφτίζω το θηρίο Τζήμερο "δικό τους";


Α λα καρτ ευαισθησίες κάποιων κομμάτων είναι υποκριτικές, έγραψε η Ράνια Σβίγκου, εκπρόσωπος του γραφείου Τύπου της Κουμουνδούρου. Εννοώντας τα κόμματα εκείνα, τη Ν.Δ. πρωτίστως, που κόπτονται για τη βία του ΣΥΡΙΖΑ, των αναρχικών, της αστυνομίας, του Σαββίδη, του ΚΚΕ, του Ληστή με τα τρία χέρια, του Εξαποδώ, αλλά τήρησαν εύγλωττη σιωπή για όσα ο δικός τους Τζήμερος διέπραξε εις βάρος της περιφερειακής συμβούλου του ΚΚΕ Αλεξάνδρας Μπαλού. Στην οποία επιχείρησε να διδάξει ότι οι Μένουμε Ευρώπη δεν μένουν μόνο στον σερ Τσώρτσιλ και στα λόγια. Περνούν και στα έργα των χειρών τους, για κάθε Μπαλού, που τους χαλάει την ευρωπαϊκή τους κουρελού.

Μήπως τους αδικώ, και τον μεν και τους δε, όταν βαφτίζω το θηρίο Τζήμερο «δικό τους»; Τι να πω, αν είναι έτσι, ας το διαψεύσουν, και εκείνοι, και εκείνος. Πάντως τους βλέπουμε να κινούνται αγκαλιά τόσα χρόνια. Μαζί ευρωπαϊκώς, μαζί προπαγανδιστικώς, μαζί αντισυριζαϊκώς, μαζί αντικομμουνιστικώς. Αγκαζέ σε παράθυρα φιλόξενα και πόρτες ανοιχτές, για τη σωτηρία της πατρίδας από την άθλια κυβέρνηση, και κόντρα σε όσους ρυπαίνουν την εθνική μας καθαρότητα με αφίσες για απεργίες κι άλλα πράγματα τρελά, όπως λέει ο ποιητής. Τόσο αγκαζέ μάλιστα, που εκατό νοματαίοι είδαν τι έκανε ο Τζήμερος, αλλά οι ίδιοι δεν είδαν τίποτε, γιατί τους είχε καθηλώσει ερωτικώς ο ανήμερος.

Τι να πεις και τι να γράψεις. Όταν η βλακεία, με μια μεγάλη δόση μίσους, διεκδικεί πολιτικές δάφνες, τότε δεν είναι και δύσκολο να φτάσουν στη βία. Δείτε τους ναζί, που είναι ακραίο παράδειγμα δεξιάς, εθνικόφρονος να πούμε χαρακτήρα, παραμόρφωσης. Κι έχει κάτι κοινό με τους φαιούς ο Τζήμερος. Όχι μόνο διδάσκει την τέχνη της πειθούς με το πάνω χέρι - κάτω χέρι. Αλλά κι όταν τον τσακώσουν, όπως ακριβώς και τους άλλους, ορκίζεται ότι είναι αθώος. Φέρτε το βίντεο, φωνάζει τώρα, αμφισβητώντας τους δεκάδες μάρτυρες της τζημεριάς του. Κι άμα του έφερναν το βίντεο -μην αμφιβάλλετε- θα φώναζε ότι είναι προϊόν μοντάζ των κομμουνιστών και των συνοδοιπόρων τους.

Φτάνει, όμως. Δεν έχει νόημα να λες και πολλά για τον Τζήμερο και τους πολιτικούς του σπόνσορες. Έχει νόημα όμως να σκεφτείς πως, όταν καραδοκούν οι ανήμεροι, οφείλουμε όλοι οι από ‘δώ, να είμαστε πολιτικώς ενήμεροι...

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)