to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Τζίμερ–Παπαδημούλης: Ικανοποίηση από παρουσία Σπινέλι και «Λίστα Τσίπρα» στη GUE

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που έχουμε στην ιταλική αντιπροσωπεία τη Μπάρμπαρα Σπινέλι, τη κόρη του Αλτιέρο Σπινέλι», τόνισε μόλις πήρε το λόγο η Γκάμπι Τζίμερ, η απερχόμενη επικεφαλής της ομάδας της ευρωπαϊκής αριστεράς GUE/NGL στην εναρκτήρια συνεδρίαση της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας στις Βρυξέλλες.


Η Τζίμερ δήλωσε σίγουρη για το κοινό εξαιρετικό έργο που θα προωθήσει με την ιταλική αντιπροσωπεία. Το δυνατό χειροκρότημα για τη Μπάρμπα Σπινέλι, τον Κούρτσιο Μαλτέζε και την Ελεονόρα Φορέντζα επιβεβαίωσε ότι την ικανοποίηση της επικεφαλής της ομάδας συμμερίζονται οι ευρωβουλευτές της ευρωπαϊκής αριστεράς και οι οικολόγοι της Βορείου Ευρώπης.

«Είμαι πολύ χαρούμενος για την είσοδο των τριών ευρωβουλευτών της «Η Άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα» στην ομάδα του GUE/NGL. Για όλους εμάς του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά για εμένα αποτελεί τιμή να έχουμε στην ομάδα μας την κόρη του Αλτίερο Σπινέλι, τη Μπάρμπαρα Σπινέλι, τον Κούρτσιο Μαλτέζε και την Ελεονόρα Φορέντζα, που αντιπροσωπεύουν τη νίκη του ενωτικού ψηφοδελτίου «Η Άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα» εναντίον των ανελεύθερων εκλογικών νόμων, τη λογοκρισία και το στραγγαλισμό της αριστεράς διαμέσου της κατάργησης της δημόσιας χρηματοδότησης των κομμάτων», τόνισε ο Έλληνας Δημήτρης Παπαδημούλης, επικεφαλής των ευρωβουλευτών και πρώην κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στην ελληνική βουλή.

«Με την «Άλλη Ευρώπη», το ΣΥΡΙΖΑ και όλη την ευρωπαϊκή αριστερά είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε την κοινή μας μάχη εναντίον της λιτότητας, του βάρβαρου νεοφιλελευθερισμού και των πλατιών συμμαχιών, στοχεύοντας να αλλάξουμε τους συσχετισμούς στις χώρες μας και στην Ευρώπη. Σήμερα επέστρεψαν στην οικογένειά μας οι εκπρόσωποι της ιταλικής πολιτικής και κοινωνικής αριστεράς, οι σύντροφοί μας των αγώνων των Γένοβας και των δημοψηφισμάτων εναντίον της ιδιωτικοποίησης του νερού και εναντίον της πυρηνικής ενέργειας. Συναντάμε στην ομάδα μας σήμερα την κληρονομία του Αλτιέρο Σπινέλι και του Ενρίκο Μπερλινγκουέρ σχεδόν τιράντα χρόνια από το θάνατό του. Σαν ΣΥΡΙΖΑ είμαστε πολύ χαρούμενοι και περήφανοι γιατί οι σύντροφοί μας είχαν στο ψηφοδέλτιό τους του όνομα του Αλέξη Τσίπρα», υπογράμμισε ο Δ. Παπαδημούλης.

«Η Μπάρμπαρα Σπινέλι, η Ελεονόρα Φορέντζα και ο Κούρτσιο Μαλτέζε είναι οι εκπρόσωποι μιας κοινωνικής και πολιτικής αριστεράς που ετοιμάζεται να δώσει μια σκληρή μάχη εναντίον της λιτότητας, του δημοσιονομικού συμφώνου, του χρέους, της εργασιακής ανασφάλειας και της κατεδάφισης της δημοκρατίας στην Ιταλία και την Ευρώπη», τόνισε ο Ρομπέρτο Μουζάκιο, ο πρώην Ιταλός ευρωβουλευτής του GUE/NGL και του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, που ήταν παρών στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της αριστεράς στις Βρυξέλλες.

Οι τρεις ευρωβουλευτές του «Ψηφοδελτίου Τσίπρας» θα έχουν αύριο μια σειρά συναντήσεων με τους συναδέλφους τους του GUE για να καθορίσουν το χρονοδιάγραμμα των εργασιών της ομάδας και τις Επιτροπές που θα πρέπει να συμμετάσχουν.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)