to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:13 | 01.02.2023

Πολιτική

Δ. Τζανακόπουλος: Θα εξαντλήσουμε κάθε κοινοβουλευτικό και πολιτικό μέσο για να αναδείξουμε αυτή τη συνταγματική εκτροπή (βίιντεο)

«Σε ό, τι αφορά τη χθεσινή ανακοίνωση του κ. Τσίπρα η κυβέρνηση μιλάει για μια απόπειρα συνταγματικής εκτροπής. Αυτό που δεν λαμβάνει υπόψη της είναι ότι έχουμε συντελεσμένη συνταγματική εκτροπή και συντελεσμένη υπονόμευση του δημοκρατικού πολιτεύματος από την επιλογή του κυρίου Μητσοτάκη να παρακολουθεί τους αρχηγούς του στρατεύματος, τους επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Εξοπλισμών, τους ίδιους του τους υπουργούς. Αυτά όλα είναι πλέον αδιαμφισβήτητα στοιχεία»


«Σε ό, τι αφορά τη χθεσινή ανακοίνωση του κ. Τσίπρα η κυβέρνηση μιλάει για μια απόπειρα συνταγματικής εκτροπής. Αυτό που δεν λαμβάνει υπόψη της είναι ότι έχουμε συντελεσμένη συνταγματική εκτροπή και συντελεσμένη υπονόμευση του δημοκρατικού πολιτεύματος από την επιλογή του κυρίου Μητσοτάκη να παρακολουθεί τους αρχηγούς του στρατεύματος, τους επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Εξοπλισμών, τους ίδιους του τους υπουργούς. Αυτά όλα είναι πλέον αδιαμφισβήτητα στοιχεία», ανέφερε ο Βουλευτής Α΄ Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Δημήτρης Τζανακόπουλος σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΕΡΤ.

Και συνέχισε λέγοντας : «Θα εξαντλήσουμε κάθε κοινοβουλευτικό και πολιτικό μέσο για να αναδείξουμε αυτή τη συνταγματική εκτροπή. Δεν θεωρούμε ότι μια κυβέρνηση η οποία έχει εκτρέψει τους κανόνες του παιχνιδιού και έχει παραβιάσει ευθέως και εξακολουθητικά το Σύνταγμα, νομιμοποιείται να καταθέτει και να ψηφίζει νομοσχέδια. Είναι μορφή υπεράσπισης της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, να εξαντλήσουμε όλα τα κοινοβουλευτικά και πολιτικά μέσα, έτσι ώστε να αναδείξουμε το μέγεθος της εκτροπής. Ζητήσαμε άμεσα εκλογές από τον κύριο Μητσοτάκη, έναν πρωθυπουργό ο οποίος έχει πιαστεί να παρανομεί»

Ο Βουλευτής σημείωσε ότι «ο κ. Μητσοτάκης είναι αρμόδιος εκ του νόμου που ο ίδιος ψήφισε για τη λειτουργία της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. Ο πρωθυπουργός της χώρας και αρμόδιος ο ίδιος για την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, δε γνώριζε ότι η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών παρακολουθεί τους αρχηγούς του στρατεύματος ως ύποπτους για την εθνική ασφάλεια, με τους οποίους συνεδρίαζε στο ΚΥΣΕΑ για να προστατεύει την εθνική ασφάλεια; Αυτό είναι παράδοξο . Όταν μάλιστα δίνεται μια παράταση σε μια παρακολούθηση θα πρέπει να έχουν προκύψει ευρήματα, διαφορετικά η παρακολούθηση σταματά».

Ακολούθως έθεσε μια σειρά από ερωτήματα στον Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου:

«Είστε και εσείς της άποψης του κ. Γεωργιάδη, ότι όπως ο Ερντογάν παρακολουθεί τους αρχηγούς του στρατού, γιατί τους φοβάται, πρέπει να τους παρακολουθεί και ο κ. Μητσοτάκης»;

«Τις μυστικές υπηρεσίες στα μανταλάκια, τις κρέμασε ο κ. Μητσοτάκης, ο κ. Κοντολέων, ο κ. Δημητριάδης. Άραγε γιατί παραιτήθηκαν αυτοί, αφού όλα ήταν σωστά και νόμιμα»;

«Γιατί ο κ. Βορίδης έλεγε ότι εφόσον αποδειχθούν όσα γράφονται στις εφημερίδες, τότε θα μιλάμε για κακουργηματικές πράξεις. Υπάρχει επεξεργασία προσωπικών δεδομένων η οποία είναι κακούργημα. Μία παρακολούθηση για να είναι νόμιμη πρέπει να υφίσταται βάσιμος λόγος εθνικής ασφάλειας. Τέτοιος λόγος,  εθνικής ασφάλειας, δεν προκύπτει».

Υπογράμμισε μάλιστα: «Όταν ζητήθηκε από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, η οποία είναι και η μόνη αρμόδια να ελέγξει κοινοβουλευτικά τον εισαγγελέα της ΕΥΠ, εκτός από την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, η εισαγγελέας της ΕΥΠ δεν έδωσε κανέναν λόγο εθνικής ασφάλειας για τις τότε παρακολουθήσεις και ανέφερε ότι αν ήθελε θα παρακολουθούσε μέχρι και την Πρόεδρό της Δημοκρατίας. Άρα δεν υπάρχει λόγος εθνικής ασφαλείας. Το μόνο που υπάρχει είναι η εξουσιομανία του κυρίου Μητσοτάκη, ο οποίος αλλάζει διαρκώς την επιχειρηματολογία του. Στην αρχή μας είπε, δεν γίνονται παρακολουθήσεις. Μετά μας είπε, γίνονται, είναι νόμιμες, αλλά είναι πολιτικά λάθος. Μετά μας είπε ότι τις παρακολουθήσεις τις κάνουν ρυπαρά δίκτυα. Στη συνέχεια μας είπε ότι δεν παρακολουθούσε τους αρχηγούς του στρατεύματος και τον κ. Χατζηδάκη. Και μετά μας είπε ότι τους παρακολουθούσε, αλλά αυτό το έκανε κάποιο ρυπαρό δίκτυο. Και στη συνέχεια μας είπε ότι τελικά δεν ήταν ρυπαρό δίκτυο αλλά είναι νόμιμες οι παρακολουθήσεις και παρόλα αυτά ο ίδιος δεν ήξερε. Αμφισβητώ επομένως τον κύριο Μητσοτάκη και τη νομιμότητα της κυβέρνησης, η οποία έχει τη στήριξη εκβιαζόμενων βουλευτών. Kατά τη γνώμη μου, όλοι είναι δυνάμει εκβιαζόμενοι».

Κληθείς να σχολιάσει τα τελευταία δημοσιεύματα για τον κ. Θεοδωρικάκο τόνισε: «Είδαμε χθες αυτά  για τα οποία κατηγορείται ο κ. Θεοδωρικάκος. Πλέον η κοινωνία διαρρηγνύεται. Αυτά τα οποία κάνει αυτή η κυβέρνηση είναι εγκληματικά και ως τέτοια θα αντιμετωπίζονται στο εξής. Ο κ. Θεοδωρικάκος δικαιούται να στέλνει τους αστυνομικούς του για να κλέβει φακέλους από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων σύμφωνα με τα δημοσιεύματα στις εφημερίδες και το ρεπορτάζ του MEGA; Επιχείρησε  να αφαιρέσει το φάκελο από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων.”  Τα όσα έγιναν στη συνέχεια, είναι πραγματικά εκτός κάθε έννοιας νομιμότητας».

Κλείνοντας τη συνέντευξή του ο Δ. Τζανακόπουλος ξεκαθάρισε σχετικά με το μετεκλογικό τοπίο: «Ο κ. Γερουλάνος είχε πει ότι την επόμενη μέρα των εκλογών είναι ενδεχόμενο να υπάρξουν πολιτικές συμμαχίες, να διαμορφωθούν όροι συγκυβέρνησης και αυτές οι πολιτικές συμμαχίες δεν θα μπορεί κανείς να ξέρει αν είναι προϊόν εκβιασμού ή αν είναι προϊόν πραγματικής πολιτικής σύγκλισης.  Επίσης, ο κύριος Ανδρουλάκης έχει πει ότι δεν θα ανεχτεί τον πολιτικό εκβιασμό εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)