to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:20 | 09.09.2016

Πολιτική

Τζ. Μουσκάτ: Διάσκεψη Κορυφής που βρέθηκαν λύσεις πώς πρέπει να προχωρήσουμε

«Καταλήξαμε, όμως, σε μια Διάσκεψη Κορυφής λύσεων, με συγκεκριμένες λύσεις και προτάσεις, για το πώς θα προχωρήσουμε» δήλωσε ο πρωθυπουργός της Μάλτας Τζόζεφ Μουσκάτ στις κοινές δηλώσεις που ακολούθησαν μετά την ″Σύνοδο Μεσογειακών Χωρών της ΕΕ″, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.


Ο Τζόζεφ Μουσκάτ εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι αυτό το φόρουμ θα αποτελέσει ένα τακτικό σημείο αναφοράς τον επόμενο χρόνο και αναφέρθηκε στο τρίπτυχο της ατζέντας της Συνόδου και της κοινής διακήρυξης των Αθηνών, που συμφώνησαν οι «7» (ανάπτυξη, ασφάλεια, προσφυγικό), χαρακτηρίζοντας τα πολύ σημαντικά για το μέλλον της Ευρώπης.

Το πρώτο είναι η στήριξη προς στην Κομισιόν και στο σχέδιο Γιούνκερ και τη διεύρυνση του, είπε ο πρωθυπουργός της Μάλτας. Εξέφρασε την κοινή στήριξη των μεσογειακών χωρών της ΕΕ για τον διπλασιασμό των πόρων στο σχέδιο Γιούνκερ, προκειμένου να είναι επιτυχές, κάνοντας λόγο για μια από τις πιο σημαντικές συνεισφορές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αναγνωρίζοντας παράλληλα, ότι υπάρχουν γραφειοκρατικά προβλήματα.

Το δεύτερο σημείο, επισήμανε, είναι ότι το σημερινό σύστημα αντιμετώπισης της μετανάστευσης στην Ευρώπη, χαρακτηρίζοντας το μη αποτελεσματικό. Σε αυτό το πλαίσιο, σημείωσε πως «το Δουβλίνο δεν συμβαδίζει με την πραγματικότητα», υπογραμμίζοντας την ανάγκη να διορθωθεί, έτσι ώστε η Ευρώπη να παραμείνει ένας σημαντικός παράγοντας και να αντιμετωπίσει ένα τεράστιο πρόβλημα υπό τη σκοπιά της νέας πραγματικότητας.

Συνεχίζοντας στο ίδιο πνεύμα, ο Τζόζεφ Μουσκάτ υπογράμμισε, πως το τρίτο είναι πως για πρώτη φορά εδώ και πολλούς μήνες μια ομάδα χωρών αναφέρει και τονίζει την ανάγκη για την κοινωνική Ευρώπη. «Είναι μια φράση που ξεχάστηκε, που αφαιρέθηκε από το ευρωπαϊκό λεξικό για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός της Μάλτας και εξέφρασε την κοινή στήριξη στην εξέλιξη της ΕΕ, «ώστε να επανέλθει η ιδέα της κοινωνικής Ευρώπης, όχι μόνο για να προστατεύσει, αλλά και για να ενισχύσει ακριβώς την έννοια της κοινωνικής Ευρώπης». 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)