to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

7:57 | 07.07.2016

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Τζ. Γκαλμπρέιθ: Δεν είχα καμία επαφή και σχέση με τον Αλ. Τσίπρα

Ερωτηθείς αν είχε δώσει εντολή ο Αλ. Τσίπρας για το “σχέδιο Χ”, ο Τζ. Γκαλμπρέιθ είπε ότι συνάντησε τον πρωθυπουργό τελευταία φορά τον Φεβρουάριο του 2015 και χρησιμοποίησε τη φράση “απ' ό,τι αντιλαμβάνομαι”


Στην παραδοχή ότι δεν είχε καμία επαφή και σχέση με τον Αλ. Τσίπρα κατά τη διάρκεια της περιόδου που εκπονούσε το “σχέδιο Χ”, προέβη ο καθηγητής και στενός φίλος του Γ. Βαρουφάκη, Τζ. Γκαλμπρέιθ.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του σταθμού Alpha, ξεκαθάρισε ότι “δεν είχε επίσημη θέση στο υπουργείο Οικονομικών” για να προσθέσει ότι “ήρθε στην Ελλάδα για λίγες ημέρες εκείνο τον καιρό”.

Ερωτηθείς, μάλιστα, αν είχε δώσει εντολή ο Αλ. Τσίπρας για το “σχέδιο Χ”, ο Τζ. Γκαλμπρέιθ είπε ότι συνάντησε τον πρωθυπουργό τελευταία φορά τον Φεβρουάριο του 2015 και χρησιμοποίησε τη φράση “απ' ό,τι αντιλαμβάνομαι”, απαντώντας θετικά στο αν ο εντολέας ήταν ο Αλ. Τσίπρας.

Παράλληλα, ο καθηγητής ρωτήθηκε επανειλημμένως και για τις περίφημες συναντήσεις και αποκάλυψε ότι ο ίδιος αναφερόταν μόνο στον υπουργό Οικονομικών και στενό φίλο του, Γ. Βαρουφάκη, παραδεχόμενος ότι “δεν παρέδωσε το σχέδιο στον Αλ. Τσίπρα”,αλλά στον τότε υπουργό Οικονομικών.

«Συντόνιζα μια μικρή ομάδα εργασίας κι αυτό ακριβώς έκανα. Βρισκόμουν εκεί εκ μέρους του υπ. Οικονομικών, και απ’ ό,τι αντιλαμβάνομαι, έπειτα από αίτημα του πρωθυπουργού», τόνισε χαρακτηριστικά ο Τζ. Γκάλμπρεϊθ, ο οποίος, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ομολόγησε ότι δεν είχε επαφή με το Μέγαρο Μαξίμου, παρά μόνο με τον υπουργό Οικονομικών.

«Ήμασταν μικρή ομάδα και συναντιόμασταν σε διάφορα μέρη, εντός κι εκτός της Ελλάδας. Επίσης, εργαζόμασταν εξ αποστάσεως», συνέχισε, αποφεύγοντας να αποκαλύψει άλλα μέλη αυτής της ομάδας, πλην του εαυτού του και του Γ. Βαρουφάκη.

Σε ό,τι αφορά σ' αυτό καθαυτό το “σχέδιο Χ”, ο καθηγητής διευκρίνισε ότι δεν υπήρχε πρόθεση εξόδου από το ευρώ, αλλά προετοιμασία για όλα τα ενδεχόμενα: «Αποστολή μας ήταν να επισημάνουμε ορισμένες δυσκολίες, ώστε αν η Ελλάδα αναγκαζόταν να μπει σε αυτή τη θέση, να ήταν προετοιμασμένη. Δεν προετοιμάζαμε ούτε υποστηρίζαμε ότι θα έπρεπε να ληφθεί συγκεκριμένη δράση. Προετοιμαζόμασταν για το χειρότερο σενάριο, σε περίπτωση που η κυβέρνηση αναγκαζόταν να το αντιμετωπίσει. Κι αυτό ήταν μια πιθανότητα την άνοιξη του 2015» κατέληξε στον Alpha ο Τζ. Γκαλμπρέιθ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)