to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:13 | 22.05.2018

πηγή: Στο Κόκκινο

Κοινωνία

Τζ. Φιλιππάκος: Έχει διατηρηθεί η ομαλότητα στο λιμάνι της Πάτρας- Συνεχείς οι έλεγχοι για το μεταναστευτικό

Την Παρασκευή αναμένεται στην Πάτρα ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας, ώστε να γίνει αποτίμηση της κατάστασης, μετά την επιχείρηση εκκένωσης των δύο πρώην εργοστασίων της παραλιακής οδού της πόλης, όπου είχαν βρει προσωρινό κατάλυμα τους τελευταίους μήνες, περίπου 600 μετανάστες.


Παρουσία του Γενικού Γραμματέα Συντονισμού του Υπουργείου Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα αλλοδαπών, υπηκόων τρίτων χωρών και παράτυπης μετανάστευσης Τζαννέτου Φιλιππάκου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη το πρωί στο νέο λιμάνι της Πάτρας, μια εβδομάδα μετά την επιχείρηση εκκένωσης των παλαιών εργοστασίων στο νότιο τμήμα της πόλης.
 
Η αναγκαιότητα διαρκών ελέγχων στα παλιά εργοστάσια και την ευρύτερη περιοχή της παραλιακής της Πάτρας, ώστε να αποτραπεί νέα εμφάνιση μεταναστών επισήμαναν με δηλώσεις τους, όσοι συμμετείχαν στην σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε, παρουσία του γ.γ. Συντονισμού του Υπουργείου Εσωτερικών Τζαννέτου Φιλιππάκου, αλλά και υψηλόβαθμων στελεχών της ΕΛ.ΑΣ, του Λιμενικού Σώματος και του ΟΛΠΑ.  
 
Μια εβδομάδα μετά την επιχείρηση εκκένωσης των  παλιών εργοστασίων της ΑΒΕΞ και του Λαδόπουλου, όπου είχαν βρει προσωρινό κατάλυμα περίπου 600 μετανάστες, ο γ.γ. του Υπουργείου βρέθηκε και πάλι στην Πάτρα για να συμμετάσχει στην σύσκεψη όλων των εμπλεκομένων φορέων και μετά το πέρας της δήλωσε, ότι έχει διατηρηθεί η ομαλότητα στο λιμάνι και στην πόλη, ενώ αναφορικά με την επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε, τόνισε ότι είχε «χαρακτήρα ανθρωπιστικής επιχείρησης». Παράλληλα σημείωσε ότι «υπάρχουν εκείνα τα μέτρα, που εφαρμόζονται και προσαρμόζονται καθημερινά στις ανάγκες, που ανακύπτουν, ώστε να διατηρήσουμε αυτή την λειτουργία της πόλης και την εύρυθμη λειτουργία του λιμανιού». 
 
Στη συνέχεια ανέφερε ότι «η συνεργασία είναι η λέξη κλειδί για να διατηρήσουμε, αυτό το οποίο έχουμε πετύχει, θα πρέπει όλοι μαζί, οι υπηρεσίες της αστυνομίας, του λιμενικού σώματος, τοπικοί φορείς, να συνεργαστούμε, γιατί έχει επιτευχθεί κάτι πολύ σημαντικό, αλλά δεν είναι μόνο να επιτύχεις ένα στόχο, αλλά και να τον διατηρήσεις. Και πιστέψτε με, ότι η διατήρηση του στόχου αυτού, είναι ακόμα πιο δύσκολη, διότι δεν θα λήξει το πρόβλημα. Δεν έληξε, δεν σταμάτησε, θα υπάρχει και το επόμενο διάστημα και πρέπει αυτό συνεχώς να το παρακολουθούμε και σε κάθε περίπτωση να εκδηλώνουμε τα μέτρα, που επιβάλλονται, ώστε να μπορέσουμε να διατηρήσουμε αυτό, το οποίο πετύχαμε, σε αυτή την «ανθρωπιστική επιχείρηση».  
 
Επίσης επισήμανε ότι εκ μέρους της πολιτικής υπάρχει η βούληση και η συνεργασία, «για να συνεχίσουμε τις προσπάθειες, να προσαρμόζουμε τα μέτρα κάθε φορά, όπως απαιτούνται, ώστε σε κάθε περίπτωση να κυλήσει ομαλά, η επόμενη περίοδος».
 
Παράλληλα συνεχίζονται οι εργασίες κατασκευής της δεύτερης μεγάλης εξωτερικής περίφραξης και ενίσχυσης του φράκτη του ΙSΡS του λιμανιού, ενώ αναμένεται η μεταφορά των πλαστιγγών μέσα στον ΙSΡS για να μην υπάρχει αναμονή των φορτηγών εκτός αυτού, καθώς έχει παρατηρηθεί ότι εκείνος ο χρόνος αξιοποιείται από μετανάστες για παράνομη είσοδο σε φορτηγά που ταξιδεύουν προς Ιταλία.
 
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες την Παρασκευή 25/5 αναμένεται στην Πάτρα και ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει ακόμα γνωστό το πρόγραμμά των συναντήσεων, που θα έχει στην πόλη, αλλά και αν θα επισκεφθεί τους χώρους, όπου το προηγούμενο διάστημα διαβιούσαν οι μετανάστες και πως πλέον έχουν διαμορφωθεί. 
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)