to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

23:33 | 23.11.2018

Πολιτική

Τυφλή, μικρή μου αγάπη

«Η μήτρα της εγχώριας τρομοκρατίας είναι της άκρας εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς» επανέλαβε ο πρόεδρος της Ν.Δ. από το βήμα της Βουλής κι αυτό πέρασε απαρατήρητο από τα κανάλια, που πριν από λίγες μέρες φιλοξενούσαν τον αντιπρόεδρο, Άδ. Γεωργιάδη, για να μας ξαναπεί ότι δεν υπήρχαν νεκροί στο Πολυτεχνείο με αφορμή της επέτειο της εξέγερσης. Ο εναγκαλισμός του κ. Μητσοτάκη με την ακροδεξιά φαίνεται ότι τον δυσκολεύει να δει τα εγκλήματα και τη δράση των υπόδικων της Χρυσής Αυγής, την ώρα που ανάγει την ανομία στο νούμερο ένα πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας, με τρίτη ερώτησή του (!) στο πρωθυπουργό. Στο επίκεντρο των δελτίων ειδήσεων βρέθηκαν, λοιπόν, η αντιπαράθεση Τσίπρα - Μητσοτάκη στη Βουλή, η απάνθρωπη δικαστική απόφαση κατά της 53χρονης καθαρίστριας, η «Black Friday», ειδήσεις από το αστυνομικό δελτίο...


Ας δούμε τις ειδήσεις που τα κανάλια διαστρέβλωσαν, δεν... είδαν ή πέρασαν στα ψιλά...

 


«Για να ψηφοθηρήσετε, δημιουργείτε αρνητική εικόνα για τα πανεπιστήμια»

«Πολιτεύεστε με ψεύτικα στοιχεία και καταστροφολογία παντού. Από τις τοποθετήσεις σας αποδεικνύετε βαθύ μίσος για τη δημόσια σφαίρα» είπε ο πρωθυπουργός, στο πλαίσιο της Ώρας του Πρωθυπουργού, στη Βουλή, και απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, για την ανομία στα πανεπιστήμια.  (αναλυτικά)


 

Η απάνθρωπη δικαστική απόφαση κατά της καθαρίστριας

Το «έγκλημά» της; Παραποίησε πιστοποιητικό Δημοτικού για να φαίνεται ότι ολοκλήρωσε την ΣΤ’ τάξη, ενώ στην πραγματικότητα είχε φοιτήσει μόνο μέχρι την Ε’, για να προσληφθεί ως καθαρίστρια σε παιδικό σταθμό του Βόλου... Στις 28 Νοεμβρίου θα συζητηθεί η αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής (αναλυτικά)


 

Τρία χρόνια «Black Friday»: Εντατικοποίηση, ωράρια λάστιχο αλλά και αντιδράσεις

Η «Black Friday» για τρίτη χρονιά επέβαλε εξαντλητικό ωράριο και εντατικοποίηση της εργασίας για τους υπαλλήλους, προκάλεσε αντιδράσεις και διαμαρτυρίες, καθώς και έναν ευφάνταστο ακτιβισμό της συλλογικότητας Reworkers στην πλατεία Συντάγματος (αναλυτικά)


 

Η ομιλία του Ν. Βούτση για την Εθνική Αντίσταση και την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας σε βάρος των Γυναικών και τον εορτασμό στις 25 Νοεμβρίου της Επετείου της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944 (αναλυτικά)


 

Η Ελλάδα ενεργός «παίκτης» στον τομέα των διαστημικών τεχνολογιών

Η Ελλάδα παρουσιάζει ενεργή συμμετοχή στον τομέα του διαστήματος, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την αύξηση των επενδύσεων στις διαστημικές τεχνολογίες και την εφαρμογή τους σε όλους τους κλάδους της οικονομίας. (αναλυτικά)


 

ΟΑΕΔ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης για 5.500 ανέργους πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ, 22-29 ετών

Ξεκίνησαν σήμερα, Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018, στις 12 το μεσημέρι, η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων (αναλυτικά)


 

«Συνεργασία και συνανάπτυξη»: 4η Υπουργική Συνάντηση Ελλάδας, Βουλγαρίας, Αλβανίας, ΠΓΔΜ

Η συνεργασία και η συνανάπτυξη στην περιοχή των Βαλκανίων στους στόχους της τέταρτης Τετραμερούς Υπουργικής Συνάντησης Ελλάδας, Βουλγαρίας, Αλβανίας και ΠΓΔΜ, που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή των υπουργών Εξωτερικών και Οικονομίας και Ανάπτυξης των τεσσάρων χωρών. (αναλυτικά)


 

Αλ. Χαρίτσης: Άμεσα 4.500 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην ειδική αγωγή και 15.000 στην τριετία

«Σήμερα είναι μία μέρα γιορτής, γιατί εγκαινιάζουμε το νέο ανακατασκευασμένο 4ο Δημοτικό Σχολείο Βύρωνα» τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης κατά την τελετή εγκαινίων και τον αγιασμό του σχολείου στην περιοχή του Καρέα, παρουσία της δημοτικής αρχής, της εκπαιδευτικής κοινότητας, εκπροσώπων φορέων και γονιών.(αναλυτικά)


 

Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την αποθεραπεία και την αποκατάσταση

Την εκπόνηση Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Αποθεραπεία και την Αποκατάσταση ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός κατά την έναρξη των εργασιών του 15ου Πανελληνίου Συνεδρίου της Ελληνικής Εταιρείας Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης. (αναλυτικά)


 

Σύνταξη σε πάσχοντες από Δρεπανοκυτταρική ή Μικροδρεπανοκυτταρική Αναιμία

Ο Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Αναστάσιος Πετρόπουλος, υπέγραψε εγκύκλιο με την οποία αποσαφηνίζεται ότι διατηρείται η ιδιαίτερη ασφαλιστική και συνταξιοδοτική προστασία για τους πάσχοντες από Δρεπανοκυτταρική ή Μικροδρεπανοκυτταρική Αναιμία, ανεξάρτητα εάν υποβάλλονται σε μετάγγιση ή όχι. (αναλυτικά)


 

Βουλή: Διαβιβάστηκε η δικογραφία για το C4I

Διαβιβάστηκε στη Βουλή ο φάκελος της δικογραφίας για το σύστημα C4I. Η δικογραφία αναμένεται να ανακοινωθεί στην Ολομέλεια την προσεχή εβδομάδα. (αναλυτικά)


 

45,6 δισ. ευρώ δόθηκαν για δαπάνες κοινωνικής προστασίας το 2016

Σε 45,661 δισ. ευρώ ανήλθαν οι δαπάνες κοινωνικής προστασίας το 2016, παρουσιάζοντας αύξηση 0,1% σε σχέση με το 2015, σύμφωνα με την έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ για τις δαπάνες και τα έσοδα κοινωνικής προστασίας, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σύστημα Ολοκληρωμένων Στατιστικών Κοινωνικής Προστασίας. (αναλυτικά)


 

Στο πρώτο τρίμηνο του 2019 ο διαγωνισμός για τη διασύνδεση Κρήτη - Αττική

Στόχος είναι η ολοκλήρωση της διασύνδεσης στα τέλη του 2022 (αναλυτικά)


 

Ελλάδα-Βουλγαρία-Ρουμανία και Σερβία προχωρούν στη διεκδίκηση του Μουντιάλ το 2030

Την κοινή βούληση να προχωρήσουν στην κατάθεση υποψηφιότητας για την διεκδίκηση του παγκόσμιου κυπέλλου ποδοσφαίρου το 2030 εξέφρασαν οι υπουργοί αθλητισμού Σερβίας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας και Ελλάδας στην πρώτη συνάντηση που είχαν το βράδυ της Παρασκευής στο Βελιγράδι. (αναλυτικά)


 

To Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα ξεπερνάει τα κόμματα

«Η συζήτηση για το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ) ξεπερνάει τα κόμματα. Οι στόχοι αποτελούν δεσμεύσεις της χώρας εντός ενός ευρωπαϊκού πλαισίου και θεωρώ ότι μέσα από τη συζήτηση θα υπάρξει συναίνεση και θα καταλήξουμε σε μία εθνική συμφωνία». Αυτό, υπογράμμισε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας σήμερα στο 23ο Εθνικό Συνέδριο Ενέργειας που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης. (αναλυτικά)


 

Επεμβάσεις για την ενίσχυση της ασφάλειας από κατολισθήσεις και καταπτώσεις βράχων στα νησιά της Αττικής

Μελέτες και έργα για την αποκατάσταση και πρόληψη προβλημάτων διάβρωσης του εδάφους σε περιοχές νησιών της Αττικής, με δύσκολο ανάγλυφο και ακτογραμμές, ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, κατόπιν εισήγησης του αντιπεριφερειάρχη Νήσων Παναγιώτη Χατζηπέρου. (αναλυτικά)


 

Σε δημόσια διαβούλευση το σ/ν του Υπουργείου Αθλητισμού

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε σήμερα το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού-Προπονητές και Εκπαιδευτές-Ιδιωτικά Γυμναστήρια και ιδιωτικές σχολές εκμάθησης αθλημάτων-Δημοκρατικός εκσυγχρονισμός ομοσπονδιών και άλλες διατάξεις». (αναλυτικά)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)