to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:18 | 06.08.2012

Οικονομία

"Τυφλή" ικανοποίηση από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών για τον "Ξένιο Δία"

Την ικανοποίησή του για την επιχείρηση «Ξένιος Ζευς», εκφράζει, με σημερινή του ανακοίνωση, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, ζητώντας παράλληλα την επέκταση των ελέγχων στους πάγκους του υπαίθριου στάσιμου εμπορίου.


«Το επιμελητήριο δεν μπορεί παρά να επικροτήσει τις ενέργειες της πολιτείας που -με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα- αποσκοπούν στην αποκατάσταση του φυσιολογικού ρυθμού στη ζωή της πολύπαθης Αθήνας. Η μακροχρόνια και ανεξέλεγκτη «κατάληψη» κεντρικών και εμπορικών δρόμων της πρωτεύουσας από παράνομους μετανάστες παρέλυσε τη νόμιμη εμπορική δραστηριότητα και «εκτόξευσε» τον τζίρο του παραεμπορίου», αναφέρει.

Προσθέτει ακόμη ότι πολλοί από τους πάγκους υπαίθριου στάσιμου εμπορίου έχουν εξελιχθεί σε μόνιμη και διαρκή εστία παραεμπορίου και φοροδιαφυγής και ζητά εντατικοποίηση των ελέγχων, αλλά και αυστηροποίηση των κανόνων αδειοδότησης από τους δήμους.

Απ' ότι φαίνεται το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών αγνοεί ότι για την απήχηση του παραεμπορίου και τη μείωση του αριθμού των ανθρώπων που μπαίνουν σε μαγαζιά για αγορές, δεν ευθύνονται ούτε οι μετανάστες, ούτε "η «κατάληψη» κεντρικών και εμπορικών δρόμων της πρωτεύουσας", αλλά οι άδειες τσέπες των πολιτών της χώρας, οι οποίοι αδυνατούν πλέον να τα βγάλουν πέρα με τις βασικές βιοτικές τους ανάγκες, πόσο μάλλον να πάνε για shopping. Επιπλέον, ενδιαφέρον θα είχε να μας εξηγούσε το επιμελητήριο με ποιο ακριβώς τρόπο δικαιολογεί τα χιλιάδες λουκέτα, τόσο σε γειτονιές της Αθήνας, όσο και σε επαρχιακές πόλεις που δεν αντιμετωπίζουν ζητήματα παραεμπορίου και μεταναστών...

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)