to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Τυφλές επιθέσεις και προπαγάνδα μίσους

Κάθε φορά που φωνές σαν τη Λεπέν ή τον Γεωργιάδη ή τον Αναστασιάδη ή το Μιχαλολιάκο προσπαθούν να φανατίσουν με αισθήματα μίσους τόσο περισσότερο ευάλωτοι και περιχαρακωμένοι στο φόβο θα γίνονται οι πολίτες και τότε θα καταγράφουν κι άλλες «νίκες» οι οπαδοί των δολοφονικών επιθέσεων.


«Τραγική επιβεβαίωση των χειρότερων φόβων μας: Δύο τουλάχιστον από τους εγκληματίες δράστες των επιθέσεων στο Παρίσι είχαν περάσει πριν από ένα μήνα από την Λέρο, στο πλαίσιο του γενικού κλίματος χαλάρωσης και υποδοχής οιουδήποτε ερχόταν, εν χορδαίς και οργάνοις!»

Αυτά λέει ο Θέμος Αναστασιάδης κι από κοντά πολλά κανάλια και ραδιοσταθμοί αλλά και οι πρώτοι «σπεύσαντες» πολιτικοί με προεξάρχουσα τη ναζιστική οργάνωση που ταυτίζει τους πρόσφυγες με υποψήφιους τζιχαντιστές.  

Ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει και η πολιτική του που άνοιξε τα σύνορα στους τζιχαντιστές φωνάζει ο Άδωνις Γεωργιάδης και το ιστολόγιο Κρανιδιώτη-Ζήση. Από κοντά και όλες οι άλλες φωνές του μίσους.

Τη στιγμή που ήδη ο εισαγγελέας του Παρισιού έχει εντοπίσει τρεις ομάδες δραστών με πιθανή αφετηρία τις Βρυξέλλες με γαλλικά διαβατήρια (ήταν παιδιά μεταναστών της Γαλλίας), τη στιγμή που ακόμα και το διαβατήριο, που βρέθηκε και είχε σφραγιστεί στη Λέρο υπάρχουν αμφιβολίες για το αν ανήκει όντως στον σκοτωμένο δράστη, άρχισε η εκστρατεία στόχευσης στην καρδιά των προσφύγων.

Ακόμα όμως κι έτσι να είναι, όταν από την Ελλάδα πέρασαν μόνο φέτος πάνω από 500.000 άνθρωποι με κατεύθυνση τη κεντρική Ευρώπη όχι επειδή άνοιξαν κάποια σύνορα, αλλά επειδή έφταναν μισοπνιγμένοι γονείς και παιδιά στα νησιά από την Τουρκία, τι ακριβώς ήταν εκείνο που έπρεπε να κάνουν οι λιμενικοί σύμφωνα με τους Αδώνιδες της πολιτικής; Να τους πνίγουν ή να τους τουφεκίζουν; Σε τι θα διέφερε μια τέτοια τυφλή ενέργεια από εκείνη των τζιχαντιστών στο Παρίσι;

Ας αφήσουν τα λόγια λοιπόν κι ας καταλάβουν ότι υπάρχει ένας φρικιαστικός εμφύλιος στη Συρία και στο Ιράκ και οι άνθρωποι κινδυνεύουν αν παραμείνουν εκεί. Η σφαγή στο Παρίσι όπου πολλά παιδιά μεταναστών ζούνε στα υποβαθμισμένα γκέτο μέσα στη φτώχεια και στην απόρριψη είναι πολύ εύκολο να ενταχθούν σε ακραίες οργανώσεις μίσους και μετατραπούν  σε φανατικούς δολοφόνους. Το είδαμε να συμβαίνει στη δεκαετία του ΄30 όταν μέσα στην οικονομική κρίση  φτωχοί νεολαίοι ελκύονταν από το ναζισμό το βλέπουμε και σήμερα.

Οι ακραίες φωνές του ρατσισμού και του μίσους είναι το εφαλτήριο για την γιγάντωση του φόβου και τη νίκη όσων ονειρεύονται καθάρσεις!

Λίγες μόνο ημέρες πριν οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι ποινικοποιούσαν απόψεις με πρόσχημα την στήριξη στους Πόντιους και στους Αρμένιους. Άραγε αν ζούσαν τότε που έγιναν οι σφαγές των Ποντίων και των Αρμενίων θα συναινούσαν να ανοίξουν τα σύνορα για να περάσουν οι πρόσφυγες στην Ελλάδα; Γιατί όλοι εμείς οι υπόλοιποι θα το κάναμε!

Πολιτικολογούν πάνω στα κορμιά των νεκρών Γάλλων με μοναδικό στόχο να εμφυσήσουν το μίσος και το φόβο ως οι καλύτεροι λήπτες των φανατικών μηνυμάτων των τζιχαντιστών.

Με μια φωνή απελπισίας σχεδόν ο Ελληνογάλλος σκηνοθέτης Κωστας Γαβράς χθες εξηγούσε το πώς κάθε φορά που αυξάνεται η ξενοφοβία και ο ρατσισμός στην Ευρώπη θα καταγράφουν επιτυχίες οι εγκληματίες των φανατικών.

Κάθε φορά που φωνές σαν τη Λεπέν ή τον Γεωργιάδη ή τον Αναστασιάδη ή το Μιχαλολιάκο προσπαθούν να φανατίσουν με αισθήματα μίσους τόσο περισσότερο ευάλωτοι και περιχαρακωμένοι στο φόβο θα γίνονται οι πολίτες και τότε θα καταγράφουν κι άλλες «νίκες» οι οπαδοί των δολοφονικών επιθέσεων. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)