to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:53 | 14.12.2015

πηγή: Ναυτεμπορική

Διεθνή

Twitter: Προειδοποιήσεις σε χρήστες για hacking από κυβερνήσεις, πρόστιμο για «προπαγάνδα» από την Τουρκία

Ενημέρωση σε ορισμένους χρήστες απηύθυνε η Twitter Inc, προειδοποιώντας τους ότι χάκερ οι οποίοι πρόσκεινται σε κυβερνήσεις ενδεχομένως να έχουν αποπειραθεί να αποκτήσουν ευαίσθητα δεδομένα από τους λογαριασμούς τους.


Πρόκειται για την πρώτη ενημέρωση τέτοιου είδους από το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο/ εργαλείο microblogging. Σημειώνεται ότι, όπως επισημάνθηκε, δεν υπάρχει ένδειξη πως οι χάκερ κατάφεραν να επιτύχουν τον σκοπό τους, και ότι οι λογαριασμοί που στοχεύθηκαν ήταν λίγοι. Όπως και να έχει πάντως, δεν δόθηκαν παραπάνω πληροφορίες σχετικά με την επίθεση ή τους πιθανούς υπόπτους.

Όπως αναφέρει το Reuters, πρόκειται για ένα περιστατικό που λαμβάνει χώρα εν μέσω προβληματισμών για κυβερνοεπιθέσεις από κυβερνητικούς φορείς. Στο στόχαστρο έχουν βρεθεί κυβερνητικές υπηρεσίες, επιχειρήσεις και ΜΜΕ. Παρεμφερείς προειδοποιήσεις έχουν απευθύνει σε χρήστες και η Google και το Facebook.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, το email που απέστειλε το Twitter αναφέρει πως χάκερ ενδεχομένως να προσπάθησαν να βρουν email, ΙΡ διευθύνσεις και αριθμούς τηλεφώνου, ενώ δεν έχει γίνει γνωστός ο αριθμός των λογαριασμών που επηρεάστηκαν.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το BBC, οι τουρκικές αρχές επέβαλαν στο Twitter πρόστιμο 150.000 λιρών (περίπου 46.000 ευρώ) για αποτυχία να απομακρύνει «τρομοκρατική προπαγάνδα». Πρόκειται για το πρώτο πρόστιμο τέτοιου είδους στην εταιρεία, και, όπως εκτιμά το BBC, ενδεχομένως να σχετίζεται με υλικό που δημοσιεύθηκε από λογαριασμό πολιτικής διαμαρτυρίας, που επικρίνει την τουρκική κυβέρνηση. Υπενθυμίζεται πως το Twitter στο παρελθόν είχε μπλοκαριστεί επανειλημμένα από τις τουρκικές αρχές, με πιο πρόσφατη την περίπτωση της δημοσίευσης φωτογραφιώ εισαγγελέα που είχε κρατηθεί όμηρος.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)