to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Twitter όπως... Facebook

Το Twitter λανσάρισε ένα επανασχεδιασμένο προφίλ της υπηρεσίας, το οποίο θα επικεντρώνεται περισσότερο στις φωτογραφίες και λιγότερο στο κείμενο, όπως συνέβαινε προηγουμένως, ενώ θα μοιάζει σημαντικά πλέον με το Facebook.


Οι πρώτες φήμες για επανασχεδιασμό του Twitter είχαν δει το φως της δημοσιότητας ήδη από τον Φεβρουάριο. Σήμερα έγινε και η επίσημη ανακοίνωση των ριζικών αλλαγών μέσω του blog του Twitter.

Παράλληλα, το νέο προφίλ λανσαρίστηκε και μέσω ορισμένων, επιλεγμένων, χρηστών της υπηρεσίας. Ωστόσο, μέσα στις επόμενες εβδομάδες οι αλλαγές θα γίνουν διαθέσιμες για το σύνολο των χρηστών, παγκοσμίως.

Το επανασχεδιασμένο προφίλ της υπηρεσίας θα περιλαμβάνει πλέον μεγαλύτερη φωτογραφία χρήστη, μία φωτογραφία «επικεφαλίδα» θα κυριαρχεί στην κορυφή του νέου προφίλ ενώ έχει προστεθεί και η δυνατότητα «καρφιτσώματος» των αγαπημένων tweets στην κορυφή του προφίλ.

Επίσης, το Twitter αποκτά και αυτό δομή τριών στηλών, όπως συμβαίνει και με τα Facebook και Google+.

Το χαρακτηριστικό του καρφιτσώματος των αγαπημένων tweets στην κορυφή του προφίλ, φέρεται να αποτελεί ένα στοιχείο που πρόκειται να εκμεταλλευθούν πρωτίστως επιχειρήσεις, για την καλύτερη προώθηση του εκάστοτε brand στο Διαδίκτυο.

Επίσης, τα tweets με την μεγαλύτερη ανταπόκριση, δηλαδή αυτά με τις περισσότερες απαντήσεις και retweets,  θα εμφανίζονται πλέον με μεγαλύτερους χαρακτήρες ώστε να ξεχωρίζουν.

Επιπρόσθετα, έχει προστεθεί η λειτουργία φιλτραρίσματος, έτσι όταν ένας χρήστης της υπηρεσίας επισκέπτεται το προφίλ ενός άλλου χρήστη θα μπορεί να επιλέγει αν θα δει τα βασικά tweets, tweets με φωτογραφίες και βίντεο ή tweets με τις απαντήσεις άλλων χρηστών.

tags: twitter

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)