to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Το Τwitter κατώτερο των προσδοκιών των χρηματιστηριακών αναλυτών

Οι αναλυτές ανέμεναν καλύτερα οικονομικά αποτελέσματα από την υπηρεσία σύντομων πληροφοριών για φέτος. Η δε πρόβλεψη των πωλήσεων για το τρίτο τρίμηνο του 2016 είναι ακόμα χειρότερη των αναμενομένων.


Στο δεύτερο τρίμηνο τα έσοδα σκαρφάλωσαν σε σχέση με πέρυσι κατά 20%, δηλαδή στα 602 εκατομμύρια δολάρια (περίπου 548 εκατομμύρια ευρώ), όπως ανακοίνωσε η αμερικανική εταιρεία την Τρίτη μετά το κλείσιμο του χρηματιστηρίου. Ωστόσο, τα αποτελέσματα αυτά ήσαν σαφώς χαμηλότερα των προσδοκιών των αναλυτών, γεγονός το οποίο "προεξοφλήθηκε" στο χρηματιστηριακό ταμπλό, όπου σημειώθηκε πτώση άνω του 9% στην τιμή της μετοχής .

Τα έσοδα της εταιρείας από διαφημίσεις ανήλθαν σε 535 εκατ.δολ. σημειώνοντας αύξηση 18% σε ετήσια βάση.

Ωστόσο, ως ιδιαίτερα αρνητικές χαρακτηρίστηκαν οι προβλέψεις της εταιρείας αναφορικά με τα έσοδα τρίτου τριμήνου του τρέχοντος έτους. H Τwitter έθεσε ως στόχο έσοδα μεταξύ 590 και 610 εκατομμυρίων δολαρίων, κάτι που σημαίνει ότι βρίσκεται σε επίπεδο κατώτερο των προσδοκιών για μια φορά ακόμα.

Συνολικά πάντως, η χρόνια ελλειματική εταιρεία, κατάφερε να περιορίσει τα ελλείμματά της για το τρίμηνο αυτό σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό από 137 σε 107 εκατομμύρια ευρώ. Επιπλέον πέτυχε να αυξήσει του ενεργούς χρήστες, οι οποίοι συνδέονται τουλάχιστον μια φορά το μήνα, σε σχέση με το προηγούμενο έτος κατά 3% και σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο από 310 σε 313 εκατομμύρια.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 
tags: twitter

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)