to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

TτΕ: Η ΠΑΣΚΕ «τιμώρησε» συνδικαλιστές που υπερασπίστηκαν εργαζόμενη - «Σιγή ιχθύος» από τον Στουρνάρα

«Διώκονται» συνδικαλιστές της Τράπεζας της Ελλάδος που στάθηκαν στο πλευρό συναδέλφου τους, η οποία προσέφυγε στην Επιθεώρηση Εργασίας καταγγέλλοντας σεξουαλική παρενόχληση


Καλοστημένο σχέδιο τιμωρίας της από την πλειοψηφία (ΠΑΣΚΕ) του Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων της Τράπεζας της Ελλάδος (ΣΥΤΕ) καταγγέλλει η συνδικαλιστική παράταξη «Ενωτική Συνδικαλιστική Συνεργασία».

Μάλιστα, το ζήτημα αποκτά σοβαρές διαστάσεις, δεδομένου ότι, αφορμή για την τιμωρία των δύο εκ των τριών μελών της Ενωτικής Συνδικαλιστικής Συνεργασίας στο Δ.Σ. του Συλλόγου, αποτέλεσε η στήριξή τους, στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, συναδέλφου της η οποία  βρήκε το θάρρος να καταγγείλει αποχωρήσαντα, πλέον, εργαζόμενο της ΤτΕ  για σεξουαλική παρενόχληση.

Με νομικίστικο πρόσχημα, η πλειοψηφία του Δ.Σ. του ΣΥΤΕ αποφάσισε την Πέμπτη 19 Απριλίου, σε μία θυελλώδη συνεδρίαση, να ζητήσει την επιβολή ποινής, εν προκειμένω την αφαίρεση τριών ημερομισθίων, στους δύο συνδικαλιστικούς εκπροσώπους της «Ενωτικής Συνδικαλιστικής Συνεργασίας».

Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι της ΤτΕ, είχαν στηρίξει στο Σ.ΕΠ.Ε. την προαναφερθείσα εργαζόμενη (το πόρισμα δεν έχει εκδοθεί ακόμα) και επειδή, εκ παραδρομής γράφτηκε στο σχετικό δελτίο του Σ.ΕΠ.Ε. ότι εκπροσωπούν συνολικά τον ΣΥΤΕ και όχι την Ενωτική Συνδικαλιστική Συνεργασία, κατηγορήθηκαν για «αντιδεοντολογική συμπεριφορά»!

Αντί, δηλαδή, η πλειοψηφία του Δ.Σ. του σωματείου τους να σταθεί στην ουσία, ότι δηλαδή οι δύο εργαζόμενοι και συνδικαλιστές στάθηκαν αρωγοί σε εργαζόμενη που ζήτησε τη βοήθεια τους, επιχειρεί με πρωτοφανή τρόπο να τους φιμώσει με νομικίστικα προσχήματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως καταγγέλλει η «Ενωτική Συνδικαλιστική Συνεργασία», η εν λόγω εργαζόμενη, η οποία «τόλμησε» να καταγγείλει τη σεξουαλική παρενόχληση εναντίον της, «διώκεται» διαρκώς από την διοίκηση της ΤτΕ, με διαρκείς μεταθέσεις και υποβαθμίσεις της θέσης της.

Παράλληλα, σύμφωνα με την παράταξη, εντύπωση προκαλεί η στάση του ίδιου του Διοικητή της ΤτΕ, Γ. Στουρνάρα, ο οποίος τηρεί σιγήν ιχθύος για το σοβαρότατο αυτό ζήτημα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)