to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:05 | 12.10.2019

Αθλητισμός

Τσιτσιπάς - Μεντβέντεβ: Πάλεψε όσο μπορούσε, άλλα έμεινε εκτός τελικού

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του ATP Masters 1000 Rolex Shanghai, αφού ηττήθηκε στην μάχη της τετράδας από τον Ντανίλ Μεντβέντεβ με 2-0 σετ και αποκλείστηκε.


Στο ATP Masters 1000 Rolex Shanghai, ο 21χρονος πρωταθλητής μας έφτασε μέχρι τον ημιτελικό, αλλά δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Ρώσου, Ντανίλ Μεντβέντεβ, γνωρίζοντας την ήττα με 2-0 σετ και έτσι δεν θα φτάσει να διεκδικήσει το τρόπαιο. Είναι ο κακός του δαίμονας, αφού σε πέντε αναμετρήσεις καριέρας δεν τον έχει νικήσει ποτέ.

Η πορεία του πρωταθλητή μας ολοκληρώθηκε, όμως είναι άξιος συγχαρητηρίων, διότι στην οκτάδα απέκλεισε το Νο1 του κόσμου, Νόβακ Τζόκοβιτς, ενώ απέναντι στον Μεντβέντεβ οι λεπτομέρειες έκαναν την διαφορά και σε αυτές υπερίσχυσε ο αντίπαλός του.

Το πρώτο σετ πήγε στο τάι μπρέικ και εκεί το έκανε δικό του ο Μεντβέντεβ, ενώ στο δεύτερο σετ ο Τσιτσιπάς έκανε μπρέικ στο 5-4, ισοφάρισε, αλλά ο Ρώσος απάντησε με μπρέικ, πήρε το τελευταίο γκέιμ και με 7-5 πανηγύρισε μια μεγάλη νίκη απέναντι στον Στέφανο. Μάλιστα, σε εκείνο το σημείο πέταξε ορισμένα... γαλλικά, διότι έχασε μια τεράστια ευκαιρία.

Κομβικό σημείο στο πρώτο σετ, ήταν το τριπλό μπρέικ πόιντ που είχε ο Τσιτσιπάς στο 4-4, διότι θα μπορούσε να έχει πάρει το γκέιμ, να έχει προηγηθεί και να σερβίρει για το σετ. Αντ' αυτού, έχασε το γκέιμ, το σετ πήγε στο τάι μπρέικ και εκεί ο Μεντβέντεβ με 7-5 στους πόντους κατάφερε να προηγηθεί 1-0 και να πάρει το μομέντουμ. Στο δεύτερο σετ, ο Ρώσος έκανε δυο μπρέικ έναντι ενός του τενίστα μας και έφτασε στην κατάκτησή του, παίρνοντας την πρόκριση για τον τελικό.

Το σίγουρο είναι πως ο Τσιτσιπάς έχει επιστρέψει για τα καλά στο επίπεδο που αξίζει να βρίσκεται. Ποιος ξεχνάει ότι αποκλείστηκε μόλις στον πρώτο γύρο του Wimbledon και του US Open, δείχνοντας να μην πατάει καλά και να έχει χάσει τη φόρα του και το μυαλό του. Ανασυντάχθηκε όμως και ξεκίνησε εκ νέου να θυμίζει τον τενίστα που είναι Νο7 του κόσμου και έχει φτάσει ακόμα και στο Νο5.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)