to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:08 | 30.03.2014

Πολιτική

Α. Τσίπρας προς τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα: "Πρωτοφανές κοινοβουλευτικό και συνταγματικό πραξικόπημα απο τη κυβέρνηση στη Βουλή" (βίντεο)

Ακούστε το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα προς τη συγκέντρωση στη πλατεία Συντάγματος


Φωτογραφία: Δρομογράφος

Bίντεο: Άγγελος Καλοδούκας

"Ο λαός μας θα νικήσει", δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν με το ΚΕΑ, Αλέξης Τσίπρας, δίνοντας το μήνυμα της ανατροπής, προς τη συγκέντρωση που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή, στο Σύνταγμα.

"Αυτή η χώρα δεν θα γίνει προτεκτοράτο. Αυτή η χώρα και αυτός ο λαός έχει αξιοπρέπεια, έχει μέλλον, έχει προοπτική", τόνισε και ευχήθηκε "καλούς αγώνες" στον δοκιμαζόμενο λαό.

-------------------------

Ολόκληρη η ομιλία του Α. Τσίπρα

Πολίτες της Αθήνας, εργαζόμενοι, εργαζόμενες, άνεργοι, άνεργες, όλοι όσοι έχετε σήμερα μαζευτεί εδώ για να καταδικάσετε αυτό το έγκλημα που για άλλη μια φορά συντελείται μέσα στη Βουλή, θέλω να χαιρετίσω εκ μέρους της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ τη σημερινή σας συγκέντρωση και να καταγγείλω ότι τούτη την ώρα μέσα στο Κοινοβούλιο διεξάγεται ένα πρωτοφανές κοινοβουλευτικό και συνταγματικό πραξικόπημα. Η κοινοβουλευτική πλειοψηφία αποφάσισε, κατά παράβαση του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής, να αποτρέψει το νόμιμο δικαίωμα της κοινοβουλευτικής ομάδας που αριθμεί πάνω από 50 βουλευτές, ώστε να συζητηθεί η πρόταση δυσπιστίας που καταθέσαμε, η πρόταση μομφής κατά του υπουργού της εκχώρησης, του ξεπουλήματος και της κοινωνικής διάλυσης της πατρίδας μας, κατά του υπουργού Οικονομικών, του κ. Στουρνάρα. Επί δύο και πλέον ώρες και ενώ είχαν αποδεχθεί, η κυβέρνηση αρχικά είχε αποδεχθεί να ξεκινήσει άμεσα η συζήτηση, όπως ορίζει το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής, να διεξαχθεί δηλαδή τριήμερη συζήτηση, να διακοπεί σήμερα η συζήτηση για την υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου του αίσχους και της διάλυσης, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στον ελληνικό λαό να ενημερωθεί πλήρως γι αυτό το έγκλημα που έφεραν 2 η ώρα τα ξημερώματα της Παρασκευής προς το Σάββατο και θέλουν άρον-άρον να ψηφίσει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ενώ αρχικά είχαν αποδεχθεί, στη συνέχεια, επικαλούμενοι μια σειρά άστοχων νομικίστικων επιχειρημάτων, τελικά απέρριψαν το αίτημα,


Για άλλη μια φορά γίνεται φανερό ότι αυτή η κοινοβουλευτική πλειοψηφία δεν λογαριάζει ούτε το Σύνταγμα, ούτε την κοινοβουλευτική διαδικασία, ούτε την ίδια τη δημοκρατία την οποία έχει γραμμένη στα παλαιότερα των υποδημάτων της. Για άλλη μια φορά έγινε φανερό ότι το μόνο που θέλουν είναι να εξυπηρετήσουν την ντόπια και ξένη ολιγαρχία, τα συμφέροντα της οποίας υπηρετούν ψηφίζοντας αυτό το νομοσχέδιο που διαλύει τις επαγγελματικές τάξεις, αφανίζει τους φαρμακοποιούς, τους αρτοποιούς, τους βιβλιοπώλες, τους κτηνοτρόφους και ταυτόχρονα διαλύει το ασφαλιστικό σύστημα, διαλύει τις εργασιακές σχέσεις και την ίδια ώρα δίνει χάρισμα τις τράπεζες, που έχουν χρηματοδοτηθεί με τα λεφτά του ελληνικού λαού για να κρατιούνται ζωντανές, στην ντόπια και ξένη ολιγαρχία, τα ντόπια και ξένα κερδοσκοπικά συμφέροντα.


Δεν νομιμοποιούμε με την παρουσία μας αυτή τη διαδικασία. Θα πάμε όμως το βράδυ, θα είμαστε παρόντες στην ονομαστική ψηφοφορία που εμείς καταθέσαμε για να ψηφίσουμε, να ψηφίσουμε ενάντια σ΄ αυτό το έκτρωμα. Και καλούμε όλους τους βουλευτές να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Πόσο δε μάλλον που όταν οι μέρες και οι ώρες τους είναι περιορισμένες. Ο λαός μας θα κληθεί με τους αγώνες του και με την ψήφο του να δώσει τέλος σ΄ αυτή την κυβέρνηση των εθελόδουλων, σ΄ αυτή την κυβέρνηση της ολιγαρχίας, ντόπιας και ξένης.

Η ημέρα εκείνη δεν θα αργήσει. Θα δικαιωθούμε. Οι αγώνες μας θα έχουν αποτέλεσμα. Και σήμερα και αύριο και μεθαύριο όταν θα έρθουν εδώ να επικυρώσουν την τραγωδία της ελληνικής οικονομίας και της ελληνικής κοινωνίας οι εταίροι του Eurogroup για να συγχαρούν τον κ. Σαμαρά, τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Στουρνάρα γι αυτό το έγκλημα που διαπράττουν σε βάρος του ελληνικού λαού.


Μετά τη σημερινή εξέλιξη,  υπουργός των Οικονομικών δεν υφίσταται. Διότι ο υπουργός των Οικονομικών οφείλει να χαίρει της στήριξης και της εμπιστοσύνης και της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. Αυτοί αρνήθηκαν να γίνει συζήτηση και ψηφοφορία επ΄ αυτού, πρώτον, γιατί τρέμουν τη δυνατότητα να διεξαχθεί ένας διάλογος με άνεση χρόνου για να ενημερωθεί ο λαός, και, δεύτερον, διότι δεν έχουν τη δυνατότητα να υπερψηφίσει η ίδια κοινοβουλευτική τους ομάδα τον υπουργό της διάλυσης, τον υπουργό της καταστροφής, τον υπουργό της εκχώρησης του δημόσιου πλούτου στα συμφέροντα.

Τους καταγγέλλουμε. Λέμε όμως ότι είναι λίγες οι μέρες και οι ώρες τους. Ο λαός μας θα νικήσει. Αυτή η χώρα δεν θα γίνει προτεκτοράτο. Αυτή η χώρα και αυτός ο λαός έχει αξιοπρέπεια, έχει μέλλον, έχει προοπτική.


Γεια σας, καλούς αγώνες.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)