to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:23 | 02.05.2012

Οικονομία

Α. Τσίπρας: Πολιτικοί απατεώνες Σαμαράς και Βενιζέλος

"Πολιτικούς απατεώνες" χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας τους κ. Σαμαρά και Βενιζέλο, με αφορμή τις προεκλογικές εξαγγελίες και τα τηλεοπτικά τους σποτ τις τελευταίες μέρες.


Μιλώντας στη ΝΕΤ ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, αναφέρθηκε σε αυτά που οι αρχηγοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έχουν υπογράψει, ψηφίσει και δεσμευθεί να υλοποιήσουν με το Μνημόνιο και τα οποία δεν έχουν σχέση με αυτα που λένε προεκλογικά.


Normal 0 false false false EL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Κανονικός πίνακας"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Όσον αφορά τον κ. Σαμαρά, ο κ. Τσίπρας είπε χαρακτηριστικά: "Ο κ. Σαμαράς μας λέει ότι με τα μέτρα που υπέγραψε και έρχονται τον Ιούνιο, θα έχουμε μείωση της ανεργίας 50% ; Ο Πινόκιο είναι ο Αντώνης Σαμαράς"; "Ο μόνος τρόπος να βγούμε από την κρίση, να έχουμε μισθούς και συντάξεις, να έχουμε ανάπτυξη της απασχόλησης είναι να καταγγείλουμε τη δανειακή σύμβαση και το μνημόνιο", συμπλήρωσε ο Αλέξης Τσίπρας. 


Παράλληλα, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ χαρακτήρισε πολιτικά αναξιόπιστους τους Βενιζέλο-Σαμαρά, που έχουν δεσμευθεί με τις υπογραφές τους να εφαρμόσουν και νέα μέτρα μετά τις εκλογές αν συγκροτήσουν μνημονιακή κυβέρνηση,  λέγοντας χαρακτηριστικά: "Την υπογραφή δεν την έχει βάλει η χώρα, δεν την έχει βάλει ο λαός. Την έβαλαν δύο πολιτικοί αναξιόπιστοι, ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Σαμαράς. Όμως, υπογραφή στην ιστορία βάζουν οι λαοί. Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, όταν Βενιζέλος και Σαμαράς βάλανε αυτές τις υπογραφές, έστειλε επιστολή στους 16 ηγέτες της ευρωζώνης, στην Κριστίν Λαγκάρντ, στον Γιούνκερ και τον Μπαρόζο, στην οποία ανέφερε τα εξής: όταν επιστρέψει η δημοκρατία στην Ελλάδα και όταν δοθεί η δυνατότητα στο λαό να εκφράσει την ετυμηγορία του, μπορεί αυτές οι υπογραφές να αποδειχθούν ότι δεν εκφράζουν το λαό αλλά μόνο αυτούς που τις έβαλαν. Οι λαοί είναι αυτοί που εγκρίνουν και απορρίπτουν συμφωνίες".


Όσον αφορά το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε: "Εμείς δε λέμε γενικά και αόριστα λεφτά υπάρχουν, λέμε ότι μπορούμε να διαμορφώσουμε τους όρους σε αυτή τη χώρα, ώστε οι παραγωγοί του πλούτου, οι εργαζόμενοι, οι μικρομεσαίοι, οι αγρότες, γενικά ο κόσμος της εργασίας,  να έχουν τη δυνατότητα να μπορούν να καρπώνονται πολύ μεγαλύτερο μέρος από τον πλούτο που παράγουν. Τα χρήματα που μας δανείζουν δεν πάνε στις συντάξεις, πάνε στους τραπεζίτες. Τις συντάξεις και τους μισθούς μπορούμε να τις καλύπτουμε από τη φορολογία του έλληνα φορολογούμενου και ιδιαίτερα αν φορολογηθεί ο πλούτος θα μπορέσουμε να έχουμε και πλεόνασμα".


ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΛΙΣΤΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ


Η δημοσιοποίηση απο τον κ. Παπαδήμο του άμεσου καθηκοντολογίου για τη νέα κυβέρνηση είναι απολύτως ενδεικτική  της ψεύτικης εικονας που επιχειρούν να πουλήσουν οι μνημονιακοί εταίροι. Ωστόσο χειρότερα απ' αυτά που αναφέρονται στη λίστα του Μαξίμου είναι αυτά που δεν αναφέρονται αλλά αποτελούν δεσμεύσεις των κ. Βενιζέλου και Σαμαρα.


Η λίστα Παπαδήμου δεν αφορά καν τις μνημονιακές δεσμεύσεις για μετά τον Ιούνιο, όπως τα πρόσθετα μέτρα ύψους 11 δισ., όπως για πράδειγμα η δέσμευση για νεα μείωση των κατώτατων μισθών. Να υπενθυμίσουμε ότι τις τελευταίες ημέρες οι κ. Βενιζέλος και Σαμαράς παριστάνουν ότι το έχουν ξεχάσει και υπόσχονται ότι δεν θα υπάρξουν νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων.


Διαβάστε εδώ όλα τα νέα μέτρα για τα οποία έχουν δεσμευθεί ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αν συγκροτήσουν μετά τις εκλογές μνημονιακή κυβέρνηση




2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)