to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:32 | 18.01.2021

Διεθνή

Τσεχία: Εντοπίστηκε η νέα παραλλαγή του κορωνοϊού - Συνεχίζονται τα περιοριστικά μέτρα

Στην Τσεχία εντοπίστηκε η νέα παραλλαγή του κορωνοϊού που είχε εμφανιστεί και στην Μ. Βρετανία - Το 10% των νέων κρουσμάτων μάλλον οφείλονται σε αυτή


Η Τσεχία επιβεβαίωσε σήμερα ότι εντοπίστηκε και στο έδαφός της η νέα, πιο μεταδοτική παραλλαγή του νέου κορονοϊού που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη Βρετανία, ανακοίνωσε το Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας. Σύμφωνα με μια εκπρόσωπο, η παραλλαγή εντοπίστηκε σε ορισμένα δείγματα που έχουν ήδη αναλυθεί, ενώ συνεχίζεται η ανάλυση άλλων. Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν αύριο Τρίτη.

Η Τσεχία, μια χώρα 10,7 εκατομμυρίων κατοίκων, έχει πληγεί σκληρά από την πανδημία, αφού καταγράφει μέχρι σήμερα 14.449 θανάτους από την Covid-19. Η «βρετανική» παραλλαγή του νέου κορονοϊού πιστεύεται ότι είναι πιο μεταδοτική και εντείνει τις πιέσεις στο σύστημα υγείας αν και τα συμπτώματα που προκαλεί δεν είναι πιο σοβαρά.

Το 10% των νέων κρουσμάτων μάλλον οφείλονται στην παραλλαγή του ιού

Ο υπουργός Υγείας Γιαν Μπλάτνι είπε σε συνέντευξη Τύπου ότι γύρω στο 10% των νέων κρουσμάτων πιστεύεται ότι οφείλονται στη νέα παραλλαγή. «Η ταχύτερη μετάδοσή της σημαίνει ότι θα επικρατήσει, αργά ή γρήγορα, επί του πιο αργού στελέχους και επομένως έχουμε μπροστά μας δυο μήνες για να ενεργήσουμε αποτελεσματικά», εξήγησε. Η στρατηγική της τσεχικής κυβέρνησης είναι να διατηρήσει τα ισχύοντα μέτρα και να προσπαθήσει να εμβολιάσει, το συντομότερο δυνατόν, τους πιο ευάλωτους πολίτες.

Ο Μπλάτνι είπε ότι τα μέτρα θα συνεχιστούν, τα περισσότερα σχολεία και καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά, παρ’ ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων μειώνεται.

Ο στόχος είναι να περιοριστεί, όσο είναι δυνατόν, το βάρος που σηκώνουν τα νοσοκομεία. Πολλά νοσηλευτικά ιδρύματα, σε διάφορες περιοχές της χώρας, δηλώνουν εδώ και δύο εβδομάδες ότι έχουν φτάσει στα όριά τους, κυρίως επειδή δεν έχουν πλέον κλίνες στις μονάδες εντατικής θεραπείας ενώ αντιμετωπίζουν και έλλειψη προσωπικού, αφού πολλοί εργαζόμενοι ασθενούν ή είναι σε καραντίνα. Την Κυριακή νοσηλεύονταν σε όλη τη χώρα με Covid-19 6.330 άνθρωποι, ενώ νωρίτερα αυτόν τον μήνα οι νοσηλευόμενοι ασθενείς είχαν φτάσει και τους 7.460.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

tags: Τσεχία

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)