to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Το «τσάμπα τέλος» στη δημόσια υγεία: Η Ν.Δ. απειλεί τους ανασφάλιστους (βίντεο)

Στο στόχαστρο της Ν.Δ. οι «ανασφάλιστοι» πολίτες, μετά το τέλος στα επιδόματα που υπόσχεται η Ν.Δ. έρχεται και το τέλος στην δωρεάν περίθαλψη στους ανασφάλιστους πολίτες. «Δεν υπήρχε η έννοια του τσάμπα» επί Ν.Δ. υποστήριξε ο τομεάρχης υγείας της, Βασίλης Οικονόμου προσθέτοντας μάλιστα ότι η έννοια του τσάμπα δεν είναι κοινωνική πολιτική.


Η ακροδεξιά προπαγάνδα όλο και περισσότερο καταλαμβάνει τον δημόσιο λόγο της Ν.Δ. Χθες στην ΕΡΤ1 ο κ. Οικονόμου προκειμένου να εκμηδενίσει το τεράστιο έργο του Υπουργείου Υγείας και ειδικότερα την μέριμνα για όλους τους ανασφάλιστους πολίτες δεν δίστασε να βαφτίσει 2.5 εκ. ανασφάλιστους σε «αλλοδαπούς».

«Ο νόμος που ψήφισε ο κ. Ξανθός και Πολάκης συμπεριέλαβε μόνο τους αλλοδαπούς» διότι όπως εξήγησε «οι Έλληνες ανασφάλιστοι ήταν καλυπτόμενοι» από την «επιτροπή εισοδηματικών κριτηρίων» ενώ οι άνεργοι και οι  άποροι δεν πλήρωναν».

Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου σήμερα δεν πληρώνουν οι αλλοδαποί ούτε ένα ευρώ σε πλήρη αντίθεση επί Ν.Δ. που δεν υπήρχε «η έννοια του τσάμπα». «Η έννοια του τσάμπα δεν είναι κοινωνική πολιτική, αλλά ασύδοτη πολιτική» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«15 εκ. επισκέψεις αλλοδαπών στο σύστημα υγείας της χώρας μας νοσοκομεία και κέντρα υγείας δεν επληρώθη ούτε ένα ευρώ. Οι έχοντες και κατέχοντες δεν έδωσαν ούτε ένα ευρώ. Δεν εννοώ μόνο μετανάστες και πρόσφυγες εννοώ αλλοδαπούς, τουρίστες κλπ. Μιλάμε για μία ασύδοτη και ασυνάρτητη πολιτική εις βάρος του Έλληνα πολίτη και ειδικά της μεσαίας τάξης».

Τουλάχιστον παράλογο, να θεωρεί τους ανασφάλιστους πολίτες «έχοντες και κατέχοντες» αλλά η ψηφοθηρία της Ν.Δ. προφανώς δεν έχει όρια. Καλλιεργεί τον κοινωνικό αυτοματισμό, ενώ πεισματικά αρνούνται να καταλάβουν ότι το μόνο που καταφέρνουν είναι να νομιμοποιούν την ακροδεξιά και το ρατσιστικό μίσος.

Ο κ. Οικονόμου εκφραστής της επιθετικής κατά των ασθενέστερων στρωμάτων πολιτικής της Ν.Δ. το είπε ξεκάθαρα… αν έρθει η Ν.Δ. «το τσάμπα» τέλος, προμηνύοντας έτσι την επαναφορά του 5ευρου αλλά και την επιστροφή σε ένα σύστημα υγείας με το οποίο αν δεν είχες χρήματα και τυγχάνεις ανασφάλιστος (με μια ανεργία στο 18% που την περέλαβε η κυβέρνηση στο 28%, αλλά παραμένει υψηλή), να μην δικαιούσαι καμίας ιατρικής περίθαλψης.

Αυτή η ακραία αντικοινωνική πολιτική δεν στρέφεται μόνο κατά των ασθενέστερων αλλά όλης της κοινωνίας αφού η πιθανότητα εξάπλωσης ασθενειών θα είναι τεράστια, εξαιτίας της έλλειψης ιατρικής περίθαλψης σε μεγάλα τμήματα του πληθυσμού.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)