to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Τσάμπα το πλεόνασμα, βρε Γιάννηδες

Είναι απορίας άξιον πως αυτή η κυβέρνηση που από τις αρχές του φθινοπώρου διαφημίζει την επιτυχία του πλεονάσματος αφήνει να χαθεί μια τέτοια ευκαιρία ώστε να αποδείξει με τον πιο χειροπιαστό τρόπο τα αποτελέσματα της επιτυχημένης της πολιτικής.


Και αφού το σκέφτηκαν, αφού το επεξεργάστηκαν, αφού το δούλεψαν καλά στο μυαλό τους κατέληξαν στην λύση του προβλήματος. Λύση που έδωσε παράλληλα και απάντηση στους «λογιστές» των ΜΜΕ που κάθε βράδυ ρωτούσαν «ποιος θα πληρώσει» την όψιμη κοινωνική ευαισθησία της κυβέρνησης για το δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα στους παγωμένους συνανθρώπους μας.

Μετά λοιπόν από βασανιστική σκέψη ο αρμόδιος υπουργός βρήκε την λύση. Όλοι μαζί θα τσοντάρουμε με ένα μικρό φούσκωμα των λογαριασμών της ΔΕΗ και με τον τρόπο αυτό θα βρεθούν τα χρήματα για να καλυφθεί το έλλειμμα που θα δημιουργήσει στα ταμεία της επιχείρησης η άσκηση κοινωνικής πολιτικής. Έτσι απλά και δημοκρατικά. Όπως ακριβώς έγινε και με την Ειδική Εισφορά Αλληλεγγύης που επέβαλαν τα τελευταία χρόνια οι μνημονιακές μας κυβερνήσεις. Μόνο που από το μυαλό του κ. Μανιάτη δεν πέρασε ούτε για μια στιγμή να χρησιμοποιήσει το απόθεμα της συγκεκριμένης εισφοράς που μόνο κατ επίφαση έχει το όνομα της αλληλεγγύης. Όπως προφανώς και δεν σκέφτηκε ο υπουργός να απευθυνθεί στον συνάδελφό του των Οικονομικών που διαχειρίζεται το περίφημο πρωτογενές πλεόνασμα το οποίο κάποια στιγμή θα διανεμηθεί μετά βαίων και κλάδων στα ασθενέστερα οικονομικά στρώματα.

Είναι απορίας άξιον πως αυτή η κυβέρνηση που από τις αρχές του φθινοπώρου διαφημίζει την επιτυχία του πλεονάσματος αφήνει να χαθεί μια τέτοια ευκαιρία ώστε να αποδείξει με τον πιο χειροπιαστό τρόπο τα αποτελέσματα της επιτυχημένης της πολιτικής. Σε αφήνει πραγματικά σύξυλο η έλλειψη της στοιχειώδους λογικής που σε μια «φυσιολογική» χώρα - όπως βλέπει την Ελλάδα πλέον ο πρωθυπουργός - αντί να φουσκώνουν τους λογαριασμούς θα άνοιγαν τα ταμεία με τα υπάρχοντα χρήματα της Εισφοράς Αλληλεγγύης και θα κάλυπταν την χασούρα της ΔΕΗ ώστε να μην παγώνουν άνθρωποι μέσα στην ανέχεια και την βαρυχειμωνιά.

Αν τώρα ζούμε σε μια χώρα όπου οι υπεύθυνοι κυβερνώντες ως μόνο τρόπο της αντιμετώπισης των προβλημάτων επιλέγουν το κάθε μορφής χαράτσωμα των πολιτών είναι περιττό να συζητήσουμε για ενίσχυση των αδυνάτων μέσα από τα κερδη της ΔΕΗ ή με μείωση των επιδοτήσεων στους μεγαλοεργολάβους της ενέργειας.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)