to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

0:23 | 06.12.2015

Πολιτική

Τσακαλώτος: Απαιτείται αναδιάρθρωση και διεύρυνση της φορολογικής βάσης

Αναφερόμενος στην φορολογία ο Ευκλ. Τσακαλώτος επεσήμανε ότι η Ελλάδα έχει 1% περισσότερη φορολογία από το μέσο όρο της Ε.Ε. και αυτό που πρέπει να κάνει τώρα είναι αναδιάρθρωση των φόρων και διεύρυνση της φορολογικής βάσης


Ηχηρή απάντηση στον πρόεδρο της ΝΔ Γιάννη Πλακιωτάκη έδωσε απάντησε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2016. Μιλώντας αμέσως μετά τον πρόεδρο της ΝΔ ο υπουργός είπε: «έχω μία απορία. Άκουσα από τον πρόεδρο της ΝΔ όλα αυτά που θα αυξήσουμε, 10 – 12 πράγματα. Όμως όλα αυτά ήταν στην πρόταση Γιούνκερ που την πήγαμε στο δημοψήφισμα. Εσείς δηλαδή ψηφίσατε «ναι» για να γίνουν όλα αυτά; Όλα αυτά ήταν στο πλάνο Γιούνκερ. Μήπως έκανα λάθος και ψηφίσατε όχι;».

Ο Ευκλ. Τσακαλώτος απευθύνθηκε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και τους ζήτησε να απαντούν στην αντιπολίτευση χρησιμοποιώντας μόνο τέσσερις αριθμούς: 25, 28, 33 και, ως τζόκερ, όπως είπε, το 50. Το 25 είναι το ποσοστό που έπεσε το εθνικό εισόδημα τα χρόνια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, το 28 είναι το ποσοστό της ανεργίας, το 33 είναι το ποσοστό των Ελλήνων που είναι κάτω από το όριο ή κοντά στο όριο της φτώχειας, εξήγησε ο υπουργός Οικονομικών και απευθυνόμενος στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά της είπε: «γι' αυτούς τους λόγους, γι' αυτά τα νούμερα, θα πρέπει να περάσουν πολλά χρόνια μέχρι να μας κατηγορήσετε για αναλγησία». Και μέσα σε χειροκροτήματα από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός αποκάλυψε ότι ο αριθμός – τζόκερ, το 50, είναι οι ποσοστιαίες μονάδες που έχουν χάσει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Για τον προϋπολογισμό είπε ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία, είναι δύσκολος», διότι έρχεται και συσσωρεύεται πάνω στα προηγούμενα μνημόνια. Αναφερόμενος στην φορολογία ο Ευκλ. Τσακαλώτος επεσήμανε ότι η Ελλάδα έχει 1% περισσότερη φορολογία από το μέσο όρο της Ε.Ε. και αυτό που πρέπει να κάνει τώρα είναι αναδιάρθρωση των φόρων και διεύρυνση της φορολογικής βάσης.

(πηγή: Αυγή)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)