to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:12 | 02.02.2023

Πολιτική

Τρύφων Αλεξιάδης: Μονόδρομος η πρόταση δυσπιστίας και η αποχή από τις ψηφοφορίες

«Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα πηγαίνουν στη Βουλή, θα κάνουν προτάσεις, θα τοποθετούνται στα νομοσχέδια, θα επιδιώκουν να είναι παραγωγικό το έργο τους και όταν έρχεται η ώρα της ψηφοφορίας δεν θα ψηφίζουν» διευκρίνισε ο βουλευτής Β' Πειραιά και αναπλ. τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ


Μονόδρομος ήταν για τον ΣΥΡΙΖΑ τόσο η πρόταση δυσπιστίας, όσο και η απόφαση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να απέχει από τις ψηφοφορίες της Βουλής με εξαίρεση τις διαδικασίες για το «κόμμα Κασιδιάρη», σύμφωνα με όσα δήλωσε σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 107,7 ο βουλευτής Β΄ Πειραιά και αν. τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Τρύφων Αλεξιάδης.

«Είναι η ίδια τακτική που ακολούθησε ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος τώρα την καταγγέλλει, το 2019 μετά τις ευρωεκλογές. Αυτό ακριβώς κάναμε κι εμείς τώρα, κι απορώ πως τα στελέχη της ΝΔ το ξεχάσαν τόσο εύκολα... Πολύ σωστά ο ΣΥΡΙΖΑ βήμα βήμα ακολούθησε θεσμικές λειτουργίες και με σεβασμό στο Σύνταγμα και στις όλες τις διαδικασίες του Κοινοβουλίου, έφτασε μέχρι και την πρόταση δυσπιστίας. Δεν υπήρχε κάτι άλλο. Το επόμενο βήμα θα ήταν να ...αυτοπυρποληθούμε στο Σύνταγμα ή να κάνουμε κάτι πιο θεαματικό – που δεν θέλουμε να κάνουμε τέτοια πράγματα!» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Τρύφων Αλεξιάδης διευκρίνισε ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα πηγαίνουν στη Βουλή, θα κάνουν προτάσεις, θα τοποθετούνται στα νομοσχέδια, θα επιδιώκουν να είναι παραγωγικό το έργο τους και όταν έρχεται η ώρα της ψηφοφορίας δεν θα ψηφίζουν.

Για το θέμα του σκανδάλου των παρακολουθήσεων είπε: «Έχω πει επανειλημμένα ότι βεβαίως και πρέπει να παρακολουθούνται αυτοί οι οποίοι εμπλέκονται σε οποιοδήποτε υπό διερεύνηση κακούργημα, σκάνδαλο, και οτιδήποτε άλλο... Δεν είναι γενικά και αόριστα κακό οι παρακολουθήσεις. Πρέπει να γίνονται για συγκεκριμένους λόγους και με θεσμικό τρόπο. Δεν σημαίνει βέβαια ότι κάθε νόμιμη παρακολούθηση είναι και σωστή. Αυτό το έχει πει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, να μην κλέψω εκκλησία!».

Κληθείς να απαντήσει εάν η πρόσφατη τοποθέτηση της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αφήνει να εννοηθεί ότι ο κ. Ανδρουλάκης έχει κάτι ύποπτο από τον οποίο τον «κρατάει» ο κ. Μητσοτάκης, ο Τρύφων Αλεξιάδης σημείωσε: «Δεν εννοεί κάτι τέτοιο. Η Πόπη Τσαπανίδου και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπου τοποθετούνται, λένε με σαφήνεια ότι υπήρξε μία προσπάθεια παρακολούθησης για να υπάρξει προϊόν εκβιασμού. Τα έχει πει αυτά ο κ. Ανδρουλάκης σε συνέντευξή του».

«Το ΠΑΣΟΚ λέει με σαφήνεια ότι θέλει να σχηματιστεί κυβέρνηση των προοδευτικών δυνάμεων, με σοσιαλδημοκρατικό περιεχόμενο στο πρόγραμμά της. Εάν δε γίνει αυτό, πείτε μου, αποτέλεσμα ποιων διεργασιών θα είναι αυτή η κυβέρνηση;» αναρωτήθηκε με νόημα.

Ακούστε τη συνέντευξη του κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)