to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:24 | 21.12.2020

Πολιτική

Τροπολογίες ΣΥΡΙΖΑ για ανακούφιση όσων έχασαν το ΕΚΑΣ και εργαζόμενους του ΟΑΕΔ

Τροπολογίες Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία με πρωτοβουλία της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, Τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Κ.Ο. και Βουλευτή Βόρειου Τομέα (Β1’) Αθηνών για την παράταση απαλλαγής από την φαρμακευτική δαπάνη για όσους έχασαν το ΕΚΑΣ και την παραίτηση από τα ένδικα μέσα του ΟΑΕΔ


Τροπολογίες στο Επείγον σ/ν του Υπουργείου Υγείας «Ρυθμίσεις για την προστασία της δημόσιας Υγείας από τις συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού covid 19, την ενίσχυση των ΜΜΜ την επιτάχυνση της απονομής των συντάξεων, την ρύθμιση των οφειλών προς τους ΟΤΑ και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις» κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία με πρωτοβουλία της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου για την παράταση απαλλαγής από τη φαρμακευτική δαπάνη για όσους έχασαν το ΕΚΑΣ και για την παραίτηση από τα ένδικα μέσα του ΟΑΕΔ. Ειδικότερα:

- Προτείνεται η παράταση για ένα έτος, έως την 31η Δεκεμβρίου 2021, της πλήρους απαλλαγής από τη συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη για όλους όσοι στερήθηκαν οριστικά την παροχή του Ε.Κ.Α.Σ. με ημερομηνία οριστικής κατάργησής του την 31η.12.2019 ως αντισταθμιστικό μέτρο, ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο της πανδημίας και της κοινωνικής κρίσης.

^- Προτείνεται, για λόγους ίσης μεταχείρισης με την προβλεπόμενη παραίτηση από ένδικα μέσα που αφορά εργαζομένους στον e-ΕΦΚΑ, να υπάρξει αντίστοιχη πρόβλεψη για τον ΟΑΕΔ, λαμβάνοντας υπόψη τις αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες του Οργανισμού και προκειμένου να τακτοποιηθεί η εκκρεμότητα για 135 εργαζομένους που εργάζονται πολλά χρόνια και έχουν δικαιωθεί δικαστικά.

 
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)