to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:40 | 02.12.2020

Πολιτική

Τροπολογία βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την αποζημίωση των εφημεριών του ιατρικού προσωπικού του ΕΣΥ

Τροπολογία με θέμα: «Έκτακτες ρυθμίσεις για την αποζημίωση πρόσθετων εφημεριών ιατρικού προσωπικού του ΕΣΥ της παρ. 6 του άρθρου 34 του ν. 4351/2015 (ΦΕΚ 164 Α’)» κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με πρωτοβουλία του Τομεάρχη Υγείας της Κ.Ο, Ανδρέα Ξανθού, στο σ/ν του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας ««Εκσυγχρονισμός της Χωροταξικής και Πολεοδομικής Νομοθεσίας».


Στο σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Εκσυγχρονισμός της Χωροταξικής και Πολεοδομικής Νομοθεσίας»

Θέμα: «Έκτακτες ρυθμίσεις για την αποζημίωση πρόσθετων εφημεριών ιατρικού προσωπικού του ΕΣΥ της παρ. 6 του άρθρου 34 του ν. 4351/2015 (ΦΕΚ 164 Α’)»

Α. Αιτιολογική Έκθεση

Σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.4351/2015 (Α΄164) άρθρο 34, μπορεί να εγκρίνονται πρόσθετες εφημερίες, πέραν των τακτικών εφημεριών, με σκοπό την κάλυψη λειτουργικών αναγκών των νοσοκομείων. Οι πρόσθετες εφημερίες δεν μπορούν να υπερβαίνουν το ποσοστό 9% της συνολικής μηνιαίας αποζημίωσης των τακτικών εφημεριών του συνόλου των Νοσοκομείων και των ΠΕΔΥ κάθε ΔΥΠΕ. Κατά το έτος 2020 παρατηρείται υπέρβαση του ανώτατου ορίου  λόγω αυξημένων αναγκών για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και εύρυθμης λειτουργίας σε 24ωρη  βάση  των  Νοσηλευτικών  Ιδρυμάτων  και  των  Μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, που επανενεργοποιήθηκαν μετά τις 30/6 οι εφημερίες που πραγματοποιούνται καθ‘ υπέρβασιν του 9% περικόπτονται και δεν αποζημιώνονται. Ωστόσο η περικοπή αφορά δεδουλευμένες εφημερίες που ανταποκρίνονται σε πραγματικές ανάγκες, που διογκώνονται λόγω της συγκυρίας, επομένως πρέπει να αποζημιωθούν στο σύνολο τους

Επίσης η συνέχιση των έκτακτων συνθηκών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και οι αυξημένες ανάγκες τις περιόδου επιτάσσουν για εύλογο χρονικό διάστημα (μέχρι 31/3/2021) την αναστολή εφαρμογής του πλαφόν 9% και την απρόσκοπτη πληρωμή όσων πρόσθετων εφημεριών χρειαστεί να πραγματοποιηθούν για την ανταπόκριση του ΕΣΥ στις ανάγκες της πανδημίας.

Β. τροπολογία- Προσθήκη

1.      Καθίστανται νόμιμες και δύναται να ενταλματοποιηθούν και να πληρωθούν οι εφημερίες που έχουν πραγματοποιηθεί από την 1.7.2020 και έως την ημερομηνία δημοσίευσης του παρόντος καθ’ υπέρβασιν του ανώτατου ορίου των πρόσθετων εφημεριών του άρθρου 34 παρ. 6 του ν. 4351/ 2015 (Α΄164).

2.      Από τη δημοσίευση του παρόντος και για χρονικό διάστημα έως τις 31/3/2021 αναστέλλεται ο περιορισμός 9% στο ποσοστό των πρόσθετων εφημεριών της παρ. 6 του άρθρου 34 του ν. 4351/2015 (ΦΕΚ 164 Α’), προς το σκοπό της κάλυψης των εκτάκτων αναγκών προστασίας υγείας από την μετάδοση του κορωνοϊού Covid-19.

Οι προτείνοντες Βουλευτές

Ξανθός Ανδρέας

Πέρκα Θεοπίστη

Πολάκης Παύλος

Φάμελλος Σωκράτης

Πούλου Παναγιού

Καφαντάρη Χαρούλα

Γιαννούλης Χρήστος

Καλαματιανός Διονύσης

Αποστόλου Ευάγγελος

Σαντορινιός Νεκτάριος

Συρμαλένιος Νίκος

Νοτοπούλου Αικατερίνη

Ηγουμενίδης Νίκος

Ζεϊμπέκ Χουσεΐν

Μαμουλάκης Χαράλαμπος

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)