to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:10 | 09.06.2020

Πολιτική

Τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ: Να υποδεχθεί πρωτοετείς φοιτητές από τον Σεπτέμβριο η Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας

«Εν καιρώ πανδημίας, καθώς οι προκλήσεις στην Δημόσια Υγεία διαφαίνονται σοβαρές, στο πλαίσιο ενίσχυσης και αναβάθμισης του συστήματος δημόσιας υγείας υφίσταται άμεση ανάγκη για τη δημιουργία στελεχών και επιστημόνων με κατάρτιση στις πολιτικές της Δημόσιας Υγείας», τονίζουν χαρακτηριστικά οι προτείνοντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ


Τροπολογία στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας κατέθεσαν 5 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με πρωτοβουλία του Τομεάρχη Παιδείας και βουλευτή Α’ Αθήνας Ν. Φίλη και θέμα της τις ρυθμίσεις για τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου της Δυτικής Αθήνας.

Με την προτεινόμενη ρύθμιση των βουλευτών της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης η ΕΣΔΥ θα μπορεί να υποδεχθεί και προπτυχιακούς φοιτητές από το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 και να συνεχίσει την εκπαιδευτική παράδοση στην κατάρτιση υψηλού επιπέδου επιστημόνων που θα στελεχώσουν τις υπηρεσίες δημόσιας υγείας της χώρας μας.

Αναλυτικά η προτεινόμενη τροπολογία: 

Α. Αιτιολογική Έκθεση
Εν καιρώ  πανδημίας, καθώς οι προκλήσεις στην Δημόσια Υγεία διαφαίνονται σοβαρές, στο πλαίσιο ενίσχυσης και αναβάθμισης του συστήματος δημόσιας υγείας υφίσταται άμεση ανάγκη για τη δημιουργία στελεχών και επιστημόνων με κατάρτιση στις πολιτικές της Δημόσιας Υγείας, οι οποίοι να είναι σε θέση ανά πάσα στιγμή να ανταποκριθούν στις ανάγκες σοβαρών θεμάτων δημόσιας υγείας στην χώρα μας. Ακολούθως, είναι εύλογο ότι χωρίς τον α’ κύκλο σπουδών οι επόμενοι κύκλοι δεν μπορούν να έχουν υπόσταση. Με την προτεινόμενη, λοιπόν, ρύθμιση η ΕΣΔΥ θα μπορεί να υποδεχθεί και προπτυχιακούς φοιτητές από το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 και να συνεχίσει την εκπαιδευτική παράδοση στην κατάρτιση υψηλού επιπέδου επιστημόνων που θα στελεχώσουν τις υπηρεσίες δημόσιας υγείας της χώρας μας.

Β. Τροπολογία - Προσθήκη

Άρθρο…
1. Στην περίπτωση στ΄ της παραγράφου 1 του άρθρου 33 του ν. 4653/2020 (Α΄ 12), η εκπαιδευτική λειτουργία των εν λόγω τμημάτων συνεχίζεται για την οργάνωση και προσφορά προγραμμάτων σπουδών πρώτου, δευτέρου και τρίτου κύκλου σπουδών.
2. Το δεύτερο εδάφιο της παρ. 2 του άρθρου 33 του ν. 4653/2020 (Α΄ 12), όπως αντικαθίσταται με το άρθρο 103 του σ/ν, καταργείται.

Οι προτείνοντες Βουλευτές: Φίλης Νικόλαος, Tζούφη Μερόπη, Αναγνωστοπούλου Σία, Μάρκου Κωσταντίνος, Ξενογιαννακοπούλου Μαριλίζα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)