to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:38 | 23.10.2019

Κοινωνία

«Τροπολογία - πραξικόπημα της ΝΔ ενόψει των εκλογών στο ΤΕΕ»

Τι καταγγέλλει η «Συμμαχία για ένα προοδευτικό ΤΕΕ», σχετικά με τροπολογία της τελευταίας στιγμής που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τον Αναπτυξιακό Νόμο και επηρεάζει ζητήματα της διαδικασίας εκλογών του ΤΕΕ που είναι προγραμματισμένες για την επόμενη Κυριακή 3 Νοεμβρίου


Όπως αναλυτικά αναφέρει η «Συμμαχία για ένα προοδευτικό ΤΕΕ»:

Η Νέα Δημοκρατία παρεμβαίνει στις εκλογές του ΤΕΕ μία βδομάδα πριν  τη διεξαγωγή τους! Με τροπολογία που κατατέθηκε στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο που συζητιέται σήμερα στη Βουλή, ρυθμίζουν εκλογικά θέματα την τελευταία στιγμή, χωρίς μάλιστα να έχει προηγηθεί οποιαδήποτε σχετική απόφαση της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ.

Συγκεκριμένα, η τροπολογία περιλαμβάνει

την αύξηση της θητείας του ΤΕΕ σε 4 χρόνια (από 3 χρόνια σήμερα)
την αύξηση σε 50 των αριθμών εγγεγραμμένων (από 25 σήμερα) για τη δημιουργία εκλογικού τμήματος.
Προχωρούν δηλαδή σε μείωση των εκλογικών τμημάτων στη χώρα και μάλιστα κυρίως σε νησιωτικές και μικρές περιοχές, αποκλείοντας ουσιαστικά μηχανικούς από την εκλογική διαδικασία!

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του ΤΕΕ που συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Και αυτό σε συνέχεια των πρόσφατων αποφάσεων της Κυβέρνησης, οι οποίες διαλύουν τα διπλώματά μας αναγνωρίζοντας τα κολέγια.

Είναι σαφές ότι όλα γίνονται κατόπιν παραγγελίας της ΔΚΜ και του Στασινού.

Στόχος είναι η περαιτέρω απαξίωση του ΤΕΕ, ώστε αυτό να είναι μια μονοπρόσωπη σφραγίδα διεκπεραίωσης οικονομικών deals με εταιρείες και συμφέροντα, χωρίς έλεγχο, χωρίς δυνατότητα παρέμβασης.

Το αναπτυξιακό νομοσχέδιο  νόμος είναι κόλαφος για τους μηχανικούς.

Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν στη συγκέντρωση των εργαζομένων αύριο στις 5μμ στο Σύνταγμα.

Το ΤΕΕ έχει ήδη πάρει σχετική απόφαση για συμμετοχή στη συγκέντρωση των εργαζομένων αύριο στις 5μμ στο Σύνταγμα , με αρχική πρόθεση την αντίθεση στην αναγνώριση των κολεγίων. Σήμερα, το κάλεσμα μετατρέπεται σε ένα   προσκλητήριο υπεράσπισης του φορέα μας.

Παράλληλα, καλούμε σε έκτακτη συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ, ώστε να πάρουν θέση όλες οι παρατάξεις και να υπάρξει οργανωμένη αντίδραση απέναντι στα σχέδια της Νέας Δημοκρατίας και της ΔΚΜ.

Το ΤΕΕ είναι προβληματικό και ήδη αρκετά αποξενωμένο από τους μηχανικούς . Η λύση όμως βρίσκεται στις ζωντανές διαδικασίες του και όχι η διάλυσή του.

Αν η στάση του προέδρου του ΤΕΕ για τα κολέγια όλο αυτό το διάστημα είναι προσχηματική , η στάση του τώρα για το πραξικόπημα στο ΤΕΕ θα μείνει στην ιστορία ως εγκληματική. Είναι ο θύτης.

Με τι αντάλλαγμα άραγε?

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)